Νίκησε ο Ολυμπιακός τον ΟΦΗ σε ένα δυνατό ματς

Συνεχίζει στις νίκες ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε με 2-1 του ΟΦΗ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Καλή εμφάνιση από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ενώ προηγήθηκαν ισοφαρίστηκαν από τους Κρητικούς. Αυτό δεν τους άγχωσε, βγήκαν μπροστά και έφτασαν στη νίκη, πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ. Ωστόσο τα συνεχή σφυρίγματα του Παπαδόπουλου, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, έκοβαν το ρυθμό του παιχνιδιού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς φαίνεται πως βρήκε την καλύτερη φόρμουλα καλύπτοντας τα κενά των απόντων και κυρίως του Ματιέ Βαλμπουενά.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Σουντανί που πέτυχε δύο γκολ, αλλά και από τον Ποντένσε, ενώ άρεσε και ο Γκασπάρ που έκανε την πρώτη του συμμετοχή.

Σκόρερ για τους Πειραιώτες ο Χιλάλ Σουντανί στο 11’ και στο 57’. Για την ομάδα του Ηρακλείου είχε ισοφαρίσει ο Αντίλ Ναμπί στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Το παιχνίδι

Με αλλαγές παρέταξε την ομάδα ο Πέδρο Μαρτίνς. Σε σχηματισμό 4-4-2, οι Τοροσίδης και Κούτρης έπαιξαν στα άκρα της άμυνας, οι Σεμέδο-Αβραάμ στόπερ, Μπουχαλάκης και Γκιλιέρμε στον άξονα, Λοβέρα και Ποντένσε στα πλάγια και ο Σουντανί μαζί με τον Γκερέρο μπροστά.

Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό και ένταση σε όλη τη διάρκειά του, με τους Πειραιώτες να κυριαρχούν, αλλά και τις δύο ομάδες να κάνουν ευκαιρίες.

Ο Ολυμπιακός μπήκε ορεξάτος, και στο 3ο λεπτό, ο Λοβέρα μετά από σέντρα του Σουντανί έπιασε ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ το οποίο ύστερα από κόντρα χτύπησε στο δοκάρι του Σωτηρίου.

Στο 5’ ο ΟΦΗ απάντησε με ένα μακρινό σουτ του Μεγιάδο που μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Σα.

Στο 11ο λεπτό ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Μετά από υποδειγματική σέντρα του Ποντένσε από δεξιά, ο Σουντανί έπιασε σκαστή κεφαλιά, η οποία κατέληξε στο «Γ» της εστίας του Σωτηρίου για το 1-0!

Δύο λεπτά μετά, ο Γκερέρο έκανε ένα πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, το οποίο ήταν άστοχο.

Τα επόμενα λεπτά κύλισαν με καλό ρυθμό μεν όσον αφορά την κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς ωστόσο σημαντικές φάσεις.

Στο 40’ ο Ποντένσε έκανε μια ωραία κούρσα από τα δεξιά, έδωσε στον Σουντανί μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του πέρασε εκτός.

Στο 44’ ο Σουντανί άνοιξε στον Ποντένσε, αλλά το πλασέ του δεν ήταν πολύ δυνατό και ο Σωτηρίου μπλόκαρε.

Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ναμπί έκανε ένα σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου βρήκε τον Ολυμπιακό να πιέζει.

Στο 51ο λεπτό, ο Λοβέρα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Γκερέρο έκανε κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός. Στιγμές μετά, ο ίδιος μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Σωτηρίου μπλόκαρε το πλασέ του.

Στο 54’ ο Σεμέδο (του ΟΦΗ) έστρωσε στον Ναμπί, ο οποίος πλάσαρε και η μπάλα βρήκε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού και στη συνέχεια άουτ.

Στο 57’ ο Ολυμπιακός πήρε ξανά το προβάδισμα. Ύστερα από γέμισμα του Γκερέρο μέσα στην περιοχή, ο Σουντανί έπιασε έναν «κεραυνό» από αριστερά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1!

Στο 61ο λεπτό, ο Λισάντρο Σεμέδο από τη γωνία της περιοχής έκανε ένα σουτ, που δεν ανησύχησε τον Σα ο οποίος έπεσε και μπλόκαρε.

Λίγο μετά, ο Βασίλης Τοροσίδης ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και έδωσε τη θέση του στον Μπρούνο Γκασπάρ, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Στο 66’ ο Λοβέρα μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Μασούρα στο ύψος του πέναλτι, αυτός δίπλα στον Γκερέρο ο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο ο διαιτητής Παπαδόπουλος αφού συμβουλεύτηκε το VAR το ακύρωσε καθώς έκρινε ότι στην αρχή της φάσης υπήρχε οφσάιντ.

Στο 75ο λεπτό, ο Ποντένσε μετά από ωραίο σλάλομ, σούταρε με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ δεν ήταν καλό.

Στο 83’, ο Λισάντρο Σεμέδο έκανε ένα φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, που μπλόκαρε ο Σα.

Μετά το σημερινό ματς, όλοι στρέφουν την προσοχή τους στα κρισιμότατα παιχνίδια κόντρα σε Μπάγερν Μονάχου την προσεχή Τρίτη και ΑΕΚ την επόμενη Κυριακή.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης (62’ λ.τρ. Γκασπάρ), Κούτρης, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Λοβέρα (56’ Μασούρας), Ποντένσε, Σουντανί (82’ Καμαρά), Γκερέρο

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Νάστος (64’ Κουτρουμπής), Νέιρα, Νάμπι, Σεμέδο, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης (87’ Βας), Φιγκεϊρέδο (71’ Μάνος), Μεγιάδο, Κοροβέσης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ