Νίκη που του δίνει προβάδισμα τίτλου

Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε με 0-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ.

Αυτή η νίκη δίνει σημαντικό προβάδισμα τίτλου στους Πειραιώτες, οι οποίοι διατηρούν το αήττητό τους,

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν καλύτεροι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, είχαν καλύτερη συνοχή και έφτασαν στο γκολ, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν που ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος, χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι.

Το νικητήριο γκολ για τους Πειραιώτες, πέτυχε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 23ο λεπτό, ύστερα από σέντρα του Βαλμπουενά,

Πλέον ο Ολυμπιακός φτάνει στους 69 βαθμούς, έναντι των 52 του ΠΑΟΚ, με τη διαφορά να φτάνει στους 17 βαθμούς (ή στους 10 χωρίς το -7 των Θεσσαλονικέων).

Το ματς

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε με 4-3-3 τον Ολυμπιακό, με τον Σα στο τέρμα, τους Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκα τετράδα της άμυνας, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Γκιλιέρμε στο κέντρο, Μασούρας, Βαλμπουενά στα άκρα και τον Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε τον «δικέφαλο του βορρά» με 4-4-2, με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, Ματος, Βαρέλα, Μιχάι, Βιεϊρίνια στην άμυνα, Μίσιτς και Μάτος στον άξονα, Λημνιό και Ελ Καντουρί στα άκρα και τους Μπίσεσβαρ, Άκπομ στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, είχε μεγαλύτερη συνοχή, ειδικά η τριάδα του άξονα, είχε την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε φάσεις και έφτασε στο γκολ, ενώ του ακυρώθηκε ακόμη ένα. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη ήταν εμφανώς ασύνδετος, ενώ ανέβηκε και δημιούργησε κάποιες φάσεις στο τέλος του ημιχρόνου.

Μόλις στο 4’, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Καμαρά έκανε ένα δυνατό σουτ, με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει.

Στο 7ο λεπτό, ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Καμαρά εν συνεχεία έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Σεμέδο έκανε κεφαλιά, ο Πασχαλάκης μπλόκαρε ασταθώς και ο Ελ Αραμπί έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο μετά από έλεγχο του VAR και της γραμμής οφσάιντ (στην πρώτη φορά που χρησιμοποιείται στη Σούπερ Λιγκ), φάνηκε οως ο Ελ Αραμπί ήταν πιο μπροστά και έτσι ο διαιτητής Παπαπέτρου ακύρωσε το γκολ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, κυρίως με στημένες φάσεις από τον Βαλμπουενά, με τον ΠΑΟΚ η μόνη φάση που δημιούργησε να είναι ένα γέμισμα του Λημνιού, χωρίς κάποιον αποδέκτη.

Στο 23ο λεπτό οι Πειραιώτες έφτασαν στο γκολ. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ από μακριά, ο Μιχάι έδιωξε με κεφαλιά, η μπάλα έφτασε ξανά στον Γάλλο που μετά και το λάθος του Βιεϊρίνια, ανέβηκε ωραία από δεξιά, σέντραρε για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος με προβολή από τη μικρή περιοχή, την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 29’ ο Μασούρας έκανε δυνατό σουτ, με τον Πασχαλάκη να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.

Στο 35’ Βαλμπουενά και Τσιμίκας συνεργάστηκαν, ο δεύτερος γύρισε για τον Μπουχαλάκη, ο οποίος σούταρε στα σώματα.

Δύο λεπτά μετά, ο Ελ Καντουρί γέμισε και ο Σα μπλόκαρε. Ενώ στο 43’ ο Άκπομ έκανε γυριστό σουτ, με τη μπάλα να περνά λίγο δίπλα από τα δοκάρια. Στο 45’ ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ που μπλόκαρε ο Σα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε κάπως πιο επιθετικός, χωρίς ωστόσο να είναι ικανός να απειλήσει, ενώ ο Ολυμπιακός περιορίστηκε σε πιο αμυντικό ρόλο.

Στο 54’ ο Βιεϊρίνια επιχείρησε ένα μακρινό φιλόδοξο σουτ πίσω από το κέντρο, με τη μπάλα να περνά εκτός.

Στο 71’ ο Μασούρας έκανε ένα δεξί σουτ, που πέρασε εκτός.

Η συνοχή των ομάδων επηρεάστηκε ύστερα από τις συνεχείς αλλαγές, καθώς στο 71’ ο Μασούρας έδωσε τη θέση του στον Ρατζέλοβιτς και στο 75’ ο Σισέ αντί του Μπα, που αποχώρησε με πρόβλημα στη γάμπα. Από την άλλη, στο 73’, οι Ροντρίγκο και Τζόλης, πέρασαν στις θέσεις των Μάτος και Άκπομ. Ενώ στο 84’ ο Μαρτίνς πέρασε σε 3 αλλαγές, με τους Φορτούνη, Χασάν και Γκασπάρ, αντί τω Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και Καμαρά.

Στο 89’ ο Πέλκας έκανε μπαλιά για τον Μίσιτς που μπλόκαρε ο Σα.

Ένα λεπτό μετά, ο Σεμέδο έπιασε μια κεφαλιά κερδίζοντας κόρνερ.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, ύστερα από λάθος του Σα, ο Σφιντέρσκι έκανε άστοχο σουτ.

Έτσι, το 0-1 ήταν το τελικό σκορ, με τον Ολυμπιακό να κάνει πολύ μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Μιχάι, Βαρέλα, Μάτος (73’ Ροντρίγο), Μαουρίτσιο (73’ Εσίτι), Μίσιτς, Ελ Καντούρι (68’ Σφιντέρσκι), Λημνιός, Μπίσεσβαρ (68’ Πέλκας), Άκπομ (73’ Τζόλης)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Μπα (75’ λ.τρ. Σισέ), Σεμέδο, Τσιμίκας, Καμάρα (84’ Γκασπάρ), Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Μασούρας (71’ Ρατζέλοβιτς), Βαλμπουενά (84’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (84’ Χασάν)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ