Νίκη στο νήμα για την ΑΕΚ

Αγχώθηκε αλλά τελικά επικράτησε η ΑΕΚ με 84-83 κόντρα στο Ρεθύμνου Cretan Kings, στο παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία της 18ης αγωνιστικής της ΕΚΟ Basket League.

Η ΑΕΚ προέρχονταν από 12 συνεχόμενες νίκες πρωταθλήματος, ενώ στη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος, έβαλε στην τροπαιοθήκη της τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παρά τις σημαντικές απουσίες η ΑΕΚ δημιούργησε ένα πάρτυ πριν την έναρξη του ματς. Ένας-ένας οι παίκτες της ΑΕΚ έβγαιναν από τη φυσούνα, θέλοντας ως Κυπελλούχοι Ελλάδας να φτιάξουν μια διαφορετική παρουσίαση, δυστυχώς μπροστά σε ελάχιστο κόσμο.

Πριν την έναρξη του ματς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμή στον Κώστα Βουτσά, γνωστός για τα «κιτρινομαυρα» συναισθήματα του, που έφυγε από την ζωή.

Η Ένωση προσπάθησε να μειώσει, αλλά το καλύτερο που μπόρεσε να κάνει ήταν να φτάσει το σκορ στο -3. Η πρώτη περίοδο βρήκε τους κιτρινόμαυρους πίσω στο σκορ με 16-22.

Δεν έχει μπει καλά στο ματς η ΑΕΚ, ούτε στο εμπρός, ούτε στο πίσω μέρος του γηπέδου ΑΕΚ έχει 12/17 σουτ και πέντε ασίστ και 11 λάθη. Αντίθετα το Ρέθυμνο έχει 12/20 σουτ, 9 ασίστ και μόλις 8 λάθη γι’ αυτό και οδηγήθηκε προηγούμενη στα αποδυτήρια με 33-43.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου η ΑΕΚ κατάφερε να βρει τα πατήματα της, μειώνοντας κατά πολύ το σκορ ενώ πριν την ολοκλήρωση έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Δυστυχώς όμως για την Ένωση και η τρίτη περίοδο βρήκε το Ρέθυμνο να προηγείται (58-60).

Τελικά η τύχη ήταν με το μέρος των κιτρινόμαυρων, το παιχνίδι έμοιαζε χαμένο για την Ένωση ωστόσο η ψυχραιμία του Βασίλη Τολιόπουλου σε κερδισμένες βολές ήταν το κλειδί. Ο Έλληνας γκαρντ ευστόχησε και στις δύο βολές δευτερόλεπτα πριν την λήξη, χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 33-43,58-60, 84-83

ΑΕΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Τσάλμερς 26 (3), Τολιόπουλος 4, Ματσιούλις 7 (1), Γιάνκοβιτς 11 (1), Χρυσικόπουλος 17 (3), Μαυροειδής 6, Ρογκαβόπουλος, Γιαννόπουλος, Σλότερ 7, Γκραντ 6.

ΡΕΘΥΜΝΟ (Βαγγέλης Ζιάγκος): Λι 9, Χριστοδούλου 5 (1), Χότον 6, Μαραγκάκης, Καμπερίδης 8, Λαναράς, Γαρέζος, Χάρις 3 (1), Κάρτερ 19 (4), Γκόρντον 5, Ραζής 3 (1), Φράνκαμπ 25 (5).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ