Να κάνει το πρώτο βήμα

Τελευταίο εμπόδιο για τον Ολυμπιακό πριν την είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι η Κράσνονταρ, με την οποία δοκιμάζεται απόψε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (22:00, Cosmote Sport 2).

Οι «ερυθρόλευκοι», ξέροντας ότι έχουν σαφώς δυσκολότερο έργο συγκριτικά με τους αγώνες κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν και την Μπασάκσεχιρ, θέλουν να πάρουν από σήμερα ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους δώσει το πλεονέκτημα κόντρα στη ρεβάνς της Ρωσίας την επόμενη εβδομάδα.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα με την οποία έχει πορευτεί ως τώρα. Ο Ζοσέ Σα θα υπερασπιστεί την εστία, Ελαμπντελαουί και Τσιμίκας θα είναι τα ακραία μπακ με τους Μεριά και Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας. Μπουχαλάκης και Γκιλιέρμε θα κινηθούν στον άξονα με τους Ποντέσε και Μασούρα στα άκρα, ενώ ο Βαλμπουενά θα παίξει πίσω από τον Γκερέρο.

Η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελείται από τους: Σα, Καραργύρη, Αλέν, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκα, Σισέ, Παπαδόπουλο, Μεριά, Τοροσίδη, Μπουχαλάκη, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Γιώργο Μασούρα, Μπρούνο, Βαλμπουενά, Ανδρούτσο, Ραντζέλοβιτς, Γκερέρο, Ελ Αραμπί, Καμαρά και Σουντανί.

Η προϊστορία του Ολυμπιακού με ρωσικές ομάδες

Η Κράσνονταρ θα είναι μόλις η 3η ομάδα από τη Ρωσία που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, ενώ θα αντιμετωπίσει ομάδα από τη συγκεκριμένη χώρα για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αρχή έγινε το 1971 στο Κύπελλο Κυπελλούχων, όταν οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να αποκλείσουν την Ντιναμό Μόσχας. Στο πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκη», οι -τότε- Σοβιετικοί νίκησαν με 0-2. Στον επαναληπτικό, ο Ολυμπιακός πήρε το διπλό με 1-2 στη Μόσχα με τέρματα των Υβ Τριαντάφυλλου και Γιάννη Γκαϊτατζή, ωστόσο δεν ήταν αρκετό.

Η συνέχεια ήρθε το 2012, σε εκείνους τους αξέχαστους αγώνες κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν. Στο πρώτο ματς στη Ρωσία, που διεξήχθη μεσημέρι λόγω της χιονόπτωσης και των πολικών θερμοκρασιών, ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε μεγάλο διπλό χάρη σε τέρμα του Νταβίντ Φουστέρ. Μάλιστα, ο Ισπανός χρειάστηκε να αποχωρήσει λίγα λεπτά αργότερα για να μπει στο ματς ο Ρόι Κάρολ, καθώς ο βασικός τερματοφύλακας των Πειραιωτών εκείνη τη μέρα, Μπάλαζ Μέγερι υπέπεσε σε πέναλτι και αποβλήθηκε. Το πέναλτι εκτέλεσε ένας μετέπειτα «ερυθρόλευκος», ο Μπίμπαρς Νάτχο, με τον Κάρολ να αποκρούει. Στον επαναληπτικό, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 με τέρμα του Ραφίκ Τζεμπούρ παίρνοντας την πρόκριση στους «16».

Συνολικά, κόντρα σε ρωσικές ομάδες, ο Ολυμπιακός μετρά 3 νίκες και 1 ήττα, έχοντας από μία πρόκριση και έναν αποκλεισμό, όλα σε νοκ άουτ παιχνίδια.

1971-72 Α’ γύρος Κυπέλλου Κυπελλούχων

15/9/1971 Ολυμπιακός-Ντιναμό Μόσχας 0-2

30/9/1971 Ντιναμό Μόσχας-Ολυμπιακός 1-2

2011-12 Φάση των «32» Γιουρόπα Λιγκ

14/2/2012 Ρούμπιν Καζάν-Ολυμπιακός 0-1

23/2/2012 Ολυμπιακός-Ρούμπιν Καζάν 1-0

Η προϊστορία της Κράσνονταρ με ελληνικές ομάδες.

Οι Ρώσοι δεν θα ταξιδέψουν για πρώτη φορά στη χώρα μας, καθώς το 2015 στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ αντιμετώπισαν τον ΠΑΟΚ, με μία ισοπαλία 0-0 στην Τούμπα και μια νίκη τους στη Ρωσία με 2-1 (το γκολ για τον ΠΑΟΚ, ο Μακ στις καθυστερήσεις).

2015-16 Φάση ομίλων Γιουρόπα Λιγκ

22/10/2015 ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ 0-0

5/11/2015 Κράσνονταρ-ΠΑΟΚ 2-1

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ