Νικηφόρο φινάλε για τον Ολυμπιακό στην κανονική διάρκεια επί του Παναιτωλικού

Τη νίκη με 2-0 πήρε ο Ολυμπιακός επί του Παναιτωλικού για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ  1 και τελευταία για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» που προέρχονται από την τεράστια νίκη-πρόκριση επί της Άρσεναλ, δεν δυσκολεύτηκαν κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου και διατηρήθηκαν στην κορυφή ενόψει των πλέι οφ και στο +7 από τον 2ο ΠΑΟΚ.

Σκόρερ για τους Πειραιώτες ο Γιώργος Μασούρας στο 60ο λεπτό με κεφαλιά και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης στο 90+3′ με πλασέ.

Πολλά τα παράπονα ωστόσο από τους «ερυθρόλευκους» από τη διαιτησία του Πέτρου Τσαγκαράκη, που ακύρωσε τέρμα τους και αρνήθηκε πέναλτι υπέρ τους.

Πριν το παιχνίδι βραβεύτηκαν οι δύο τερματοφύλακες του Ολυμπιακού, Κώστας Τζολάκης (αναπληρωματικός γκολκίπερ σήμερα) και Ηλίας Καραργύρης (αναπληρωματικός γκολκίπερ στο θρίαμβο επί της Άρσεναλ), για το γεγονός ότι καταφέρνουν να συνδυάσουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τις καλές σχολικές τους επιδόσεις. Τη βράβευση έκανε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, Γιάννης Φρονιμίδης, ο οποίος ήταν μέλος του Ολυμπιακού του Μάρτον Μπούκοβι, τη δεκαετία του ’60.

Πλέον, για τους «ερυθρόλευκους» ακολουθεί το παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου την Τετάρτη.

Το ματς

Με σύστημα 4-4-2 και με αλλαγές στα πρόσωπα συγκριτικά με το παιχνίδι του Λονδίνου, παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Ελαμπντελαουί, Μπα, Σεμέδο, Γκασπάρ τετράδα στην άμυνα, Καμαρά, Μπουχαλάκης στον άξονα, Ρατζέλοβιτς και Μασούρας στα άκρα και Χασάν με Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Από την άλλη, ο Μάκης Χάβος παρέταξε με 4-2-3-1 τον Παναιτωλικό, με τον Κνετ κάτω από τα δοκάρια, Σιέστεντ, Κέβιν, Μάλης, Μαρσιάλ στην άμυνα, Ταχάρ και Ντάλσιο στον άξονα, Ντίας και Μουνιέ στα άκρα και τον Άλβαρεζ πίσω από τον Ντάουντα.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τον Παναιτωλικό να προσπαθεί να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Στα αξιοσημείωτα του πρώτου ημιχρόνου, τα δύο ακυρωθέντα γκολ του Ολυμπιακού από τον Ελ Αραμπί (το πρώτο σωστά, το δεύτερο σε πολύ οριακή φάση) και ο τραυματισμός του Ζοσέ Σα, ο οποίος όμως συνέχισε το παιχνίδι.

Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Ο Ρατζέλοβιτς έκανε πολύ ωραία κούρσα, έδωσε για τον Χασάν, αυτός πάσαρε έξω για τον Μπουχλαάκη αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από τα δοκάρια.

Ένα λεπτό μετά, ο Ελ Αραμπί σκόραρε με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή ύστερα από κεφαλιά του Χασάν, αλλά ήταν πιο μπροστά και έτσι το γκολ δεν μέτρησε.

Στο 21΄ο Κέβιν έκανε παράλληλη μπαλιά προς τον Μουνιέ, αλλά αυτός δεν πρόλαβε να φτάσει τη μπάλα.

Στο 27’ ο Άλβαρεζ εκτέλεσε φάουλ, ο Μπα έδιωξε αρχικά με προβολή, ο Μουνιέ πήγε να κάνει την προβολή, όμως δεν πρόλαβε να μαζέψει το πόδι του και χτύπησε τον Σα στο μέτωπο. Μπήκε άμεσα το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού και τοποθέτησε επίδεσμο στον Πορτογάλο, ο οποίος συνέχισε να αγωνίζεται, με τον Τζολάκη ωστόσο να κάνει εντατικό ζέσταμα. Ο Μουνιέ δέχθηκε την κίτρινη κάρτα, κάτι που έφερε εκνευρισμόστον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά και στον ίδιο τον Ζοσέ Σα.

Στο 37’ ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρία, με τον Σεμέδο που έκανε κεφαλιά μπροστά από το τέρμα μετά από κόρνερ, αλλά δεν κατάφερε να δώσει κατεύθυνση στην μπάλα προς την εστία.

Στο 2ο (από τα 7α που παίχτηκαν) λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Ρατζέλοβιτς σέντραρε από δεξιά, ο Χασάν έκανε κεφαλιά και ο Ελ Αραμπί σκόραρε, ωστόσο ο Τσαγκαράκης αφού συμβουλεύτηκε το VAR ακύρωσε το γκολ, καθώς ο Μαροκινός ήταν σε αντικανονική θέση, ωστόσο η φάση ήταν πολύ οριακή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έπαιξε πιο συγκροτημένα, έχασε πολλές ευκαιρίες και εν τέλει έφτασε στο γκολ στο 60ο λεπτό με τον Γιώργο Μασούρα. Επιπλέον, οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτύρονται για μη καταλογισμό πέναλτι στον Χασάν στο 73.

Στο 53ο λεπτό μετά από σέντρα του Ελαμπντελαουί, ο Μπουχαλάκης έκανε μακρινό σουτ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ένα λεπτό μετά, σουτ του Μασούρα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο ίδιος (και ενώ στο μεταξύ πέρασε στο ματς ο Βαλμπουενά) όμως η κεφαλιά του Ελ Αραμπί πέρασε εκτός.

Στο 55’ ο Ρατζέλοβιτς έδωσε τη θέση του στον Βαλμπουενά, ο οποίος έπαιξε μεν ως εξτρέμ, συγκλίνοντας όμως προς τον άξονα.

Στο 56’ ο Ελαμπντελαουί μπήκε από δεξιά, ωστόσο αντί να γεμίσει, προτίμησε να σουτάρει, με τον Φερνάντες να μπλοκάρει.

Στο 60ο λεπτό ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Βαλμπουενά έκανε σέντρα, ο Μασούρας έκανε σκαστή κεφαλιά, ο Φερνάντες έχασε τη μπάλα, που κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 68’ ο Βαλμπουενά «άδειασε» τον Μαλή από δεξιά, σέντραρε για τον Σεμέδο, αυτός δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και στη συνέχεια ο Ελ Αραμπί δεν πρόλαβε τη μπάλα που κατέληξε άουτ.

Στο 69’ ο Ντάουντα έκανε ένα σουτ εκτός εστίας. Δευτερόλεπτα μετά, ο Μασούρας πήρε τη μπάλα μετά από το λάθος του Ταχάρ, αλλά ενώ είχε επιλογές προτίμησε να πλασάρει τον Φερνάντες που μπλόκαρε.

Στο 72’ ο Ντάουντα αστόχησε εξ επαφής, ωστόσο ήταν σε θέση οσφάιντ.

Ένα λεπτό μετά, ο Μαρσιάλ ανέτρεψε τον Χασάν στην περιοχή, ωστόσο ενώ φαίνεται να υπάρχει παράβαση ο Τσαγκαράκης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 78’ ο Χασάν σούταρε από μακριά, με τον Φερνάντες να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 83’ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή με τον Φερνάντες να μπλοκάρει.

Στο 89′ ο Ελ Αραμπί σούταρε από δεξιά αλλά η μπάλα πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Στο 93′ ο Βαλμπουενά μπήκε από δεξιά, έστρωσε στον Μπουχαλάκη, ο οποίος πλάσαρε πολύ ωραία για το τελικό 2-0!

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Γκασπάρ, Μπα (67’ Σισέ), Σεμέδο, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ρατζέλοβιτς (55’ Βαλμπουενά), Μασούρας, Χασάν, Ελ Αραμπί (90′ Λοβέρα)

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κνετ (46’ Φερνάντες), Σιέστεντ, Κέβιν, Μαλής, Μαρσιάλ, Ταχάρ (75’ Μιμίτο), Ντάλσιο, Ντίας, Μουνιέ (90′ Καββαδίας), Άλβαρεζ, Ντάουντα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ