Ντέιβιντ Μπλατ: ”Εδώ είναι μπασκετικός παράδεισος”

O Ντέιβιντ Μπλατ ήταν ο προπονητής που εστίασε η EuroLeague στο πλαίσιο της στήλης “Beyond the Bench” που ασχολείται με τους προπονητής, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να μένει πιστός στις συνήθειές του, λέγοντας μερικές υπέροχες ατάκες.
Ο Μπλατ ξεκινάει λέγοντας πως “Ένας προπονητής πρέπει να είναι ψυχολόγος, κοινωνιολόγος και ενίοτε εγκληματολόγος. Σίγουρα πρέπει να είναι δάσκαλος και πάνω από όλα πρέπει να είναι άνθρωπος”.

Ακολούθως ο τεχνικός του Ολυμπιακού τονίζει: “Πρέπει να έχεις την δυνατότητα να είσαι ο εαυτός σου και να μην μιμείσαι τους άλλους.  Σε αυτή την φάση της καριέρας μου προφανώς δεν έχω πρόβλημα να δουλεύω με μεγάλα ονόματα και σταρ. Αυτοί οι σταρ που έχουν αντέξει τα έχουν καταφέρει επειδή έχουν χαρακτηριστικά που θες να βρεις σε παίκτες που στοχεύουν στην κορυφή.

Εγώ θέλω να είμαι απλώς ο εαυτός μου και να δημιουργήσω ένα γοητευτικό, ενδιαφέρον περιβάλλον. Ελπίζω και να νικήσουμε και αυτό να κρατήσει για πολύ καιρό”.

Η άποψή του για το τι ορίζει ως επιτυχία έχει επίσης ενδιαφέρον: “Όλοι κοιτούν τα ρεκόρ για να μετράνε τις επιτυχίες. Εγώ κρίνω την εμφάνισή μας από την δουλειά που κάνουμε σε καθημερινή βάση και το πόσο συγκεντρωμένοι είμαστε στους στόχους μας. Στην επικοινωνία τους, τον σεβασμό και την διάθεσή τους να σπρώξουν τους συμπαίκτες τους να γίνουν καλύτεροι.

Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα ακολουθούν ένα συγκεκριμένο μονοπάτι και πρόοδο. Όταν κάνουμε τα πράγματα σωστά, στο τέλος θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Αν δεν είσαι διατεθειμένος να δουλέψεις, να περάσεις τα πάνω-κάτω και να μάθεις από τα λάθη σου και τις απογοητεύσεις σου για να πας από την αρχή στο τέλος, τότε δεν είσαι ρεαλιστής.

Μετά το παιχνίδι καμία φορά λέμε ότι μαθαίνουμε περισσότερα στις ήττες από τις νίκες. Πρέπει να αρπάξεις την ευκαιρία και να βελτιωθείς, να κάνεις αλλαγές και να εμφανιστείς καλύτερος την επόμενη φορά”.

Κλείνοντας, ο Μπλατ σχολίασε ότι η απόφασή του να έρθει στον Ολυμπιακό ήταν εύκολη, κλείνοντας με μία υπέροχη πρόταση: “Όταν είχα την ευκαιρία να έρθω να δουλέψω για τον Ολυμπιακό ήταν μία πολύ πολύ εύκολη απόφαση για μένα. Ο ενθουσιασμός των οπαδών και φυσικά η αγάπη που έχουν οι Έλληνες για τον αθλητισμό και ειδικά για το μπάσκετ, είναι ωραίο συναίσθημα. Όλοι είναι ενθουσιασμένοι και παθιασμένοι για το άθλημα και την ομάδα. Αυτό είναι μπασκετικός παράδεισος. Ποιος θέλει να το αφήσει αυτό;”

Δείτε το VIDEO της EuroLeague με πρωταγωνιστή τον προπονητή του Ολυμπιακού:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ