Ολίνα Μπαξεβάνου στο Kingsport.gr: “Εύχομαι όλα τα κορίτσια να αφήσουν τα κινητά και τα social media και να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα”

Θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του γυναικείου ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Η ίδια ασχολείται από πολύ μικρή με τον αθλητισμό και για αυτό οι λέξεις πειθαρχία, επιμονή και προσήλωση έχουν μπει από πολύ νωρίς μέσα στο DNA της.

Η Ολίνα Μπαξεβάνου μίλησε στο kingsport.gr και στους Γιάννη Δρόσο και Θάνο Φωτόπουλο για τους στόχους της, τα πρώτα της βήματα, την Εθνική ομάδα, ενώ προτρέπει όλες τις κοπέλες της ηλικίας της να αφήσουν κινητά και social Media και να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα.

Τέλος η νεαρή παίκτρια μας μιλάει για το πολύ πλούσιο αθλητικό της παρελθόν και μας αποκαλύπτει τι είναι αυτό που έχει κρατήσει από τα αθλήματα που ασχολήθηκε και έχει μεταφέρει στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Πώς ξεκίνησες το ποδόσφαιρο;

Το ποδόσφαιρο το ξεκίνησα την αυλή του σπιτιού μου, βλέποντας τα αδέρφια μου να ασχολούνται χρόνια και έτσι αποφάσισα μια μέρα να πάω να τους πω να παίξω και εγώ μαζί τους και κόλλησα.

Όταν τους το είπες πώς αντέδρασαν;

Στην αρχή αντέδρασαν παράξενα, γιατί δεν το περίμεναν και νόμιζαν ότι εγώ όταν μεγαλώσω θα πάω μπαλέτο… κάτι γυναικείο. Αλλά μετά από κάποιες μέρες, συνειδητοποίησαν ότι από το πάθος που έχω μπορώ να τα καταφέρω.

Είχες ασχοληθεί με κάποιο άλλο άθλημα, ή κατευθείαν με το ποδόσφαιρο;

Όχι, ήμουνα στο δρόμο αντοχής και το σκι που είχα ακολουθήσει και είχα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων στην Αυστρία, στο Ίνσμπρουκ. Πήγαινα στίβο 7 χρόνια, αλλά αποφάσισα το ποδόσφαιρο.

Πώς συνδυάζεται αυτά τα αθλήματα μεταξύ τους; Τι στοιχεία πήρες από τα καθένα;

Ο δρόμος αντοχής στο σκι είναι ότι σε βοηθάει πάρα πολύ στην αντοχή το οποίο θα σε βοηθήσει και στο ποδόσφαιρο. Από τον στίβο… αλτικότητα, ταχύτητες, δύναμη, αντοχή.

Αγαπημένη θέση;

Δεξί και αριστερό εξτρέμ ή φορ.

Πόσα γκολ είχες βάλει σε εκείνο το τουρνουά με την ΑΕΛ;

Με την ΑΕΛ, τέσσερα.

Τώρα σε ποια ομάδα παίζεις;

Στον Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας.

Και η συνεργασία με την ΑΕΛ πώς προέκυψε;

Μου είχαν προτείνει αν θέλω να ακολουθήσω το τουρνουά και είπα ας πάω, είναι καλή ευκαιρία.

Ποια είναι η γνώμη σου για το επίπεδο του ελληνικού γυναικείου ποδοσφαίρου;

Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Πού οφείλεται αυτό;

Ότι ειδικά η Ελλάδα μπορεί να φτάσει πάρα πολύ ψηλά για να καταφέρει πολλά.

Πού πιστεύεις εσύ ότι οφείλεται το γεγονός ότι πολλά κοριτσάκια ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, κάτι που πριν από 15 χρόνια ήταν «απαγορευμένο»;

Στο ότι πλέον μπορείς να το δεις και από την τηλεόραση. Για παράδειγμα το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών το έδειξε η τηλεόραση.

Άρα τα πολλαπλά ερεθίσματα είναι που κάνουν πολλά κορίτσια να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο;

Ναι, τους κάνει το πρώτο βήμα, το «κλικ».

Θυμάσαι ποια ήταν η πρώτη σου συμμετοχή με την Εθνική;

Πρώτη συμμετοχή ήταν στο τουρνουά προεπιλογών στον Βόλο.

Όταν ήρθε το φαξ της κλήσης, πώς ένιωσες; Και σε ποιον το είπες πρώτα;

Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη. Στην αρχή μου είπαν «τι έχεις πάθει; Γιατί είσαι έτσι», γιατί είχα συγκινηθεί πάρα πολύ εκείνες τις ημέρες. Το περίμενα πως και πώς να δω το όνομά μου. Τους εξήγησαν χάρηκαν φυσικά.

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το γυναικείο ποδόσφαιρο; Τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί;

Νομίζω πως ο κόσμος δεν το παρακολουθεί τόσο ώστε το ανδρικό.

Στους αγώνες σας έρχεται κόσμος στο γήπεδο;

Οι γονείς (γελάει). Εντάξει, τα τελευταία χρόνια έχουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο.

Αγωνίζεστε σε λίγες ημέρες στα προκριματικά του EURO των κορασίδων. Με Λιθουανία, Αλβανία και Έιρε. Θα τα καταφέρουμε να προκριθούμε;

Θα τα καταφέρουμε γιατί όλες μας έχουμε θέληση και θέλουμε να το καταφέρουμε αυτό και να προκριθούμε. Υπάρχει η θέληση, το πάθος, το πείσμα.

Είσαστε καλά προετοιμασμένες;

Η αλήθεια είναι πως επειδή είμαστε καινούργια άτομα, ακόμα δεν έχουμε προσαρμοστεί τόσο καλά, δεν ξέρουμε η μία την άλλη. Τα κορίτσια είναι καλές παίκτριες, αλλά πρέπει να γίνει η σύνδεση της ομάδας. Δεν έχουμε κάνει βέβαια ακόμα πολλές προπονήσεις.

Πώς νιώθεις όταν φοράς το εθνόσημο;

Συγκίνηση, ανατριχίλα.

Έχεις ζηλέψει κάποιον αγώνα της ομάδας; Που θα ήθελες να είσαι αλλά δεν ήσουν;

Στο Ελλάδα Ισπανία στις Νεάνιδες που θα γίνει, θα ήθελα να είμαι τουλάχιστον στην κερκίδα.

Η ομάδα σου, πόσο κοντά σου είναι; Πόσο σε βοηθάει;

Με βοηθάει αρκετά. Γιατί έχουμε διάφορες συζητήσεις μεταξύ μας, ώστε να με στηρίξουν, να μου δώσουν κάποιες συμβουλές και οδηγίες.

Αγαπημένη παίκτρια και παίκτης;

Η Άλεξ Μόργκαν και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το εξωτερικό είναι στα σχέδιά σου;

Ναι. Ο στόχος μου είναι να φύγω στο εξωτερικό. Ουσιαστικά παίζεις επαγγελματικά, μπορείς να πάρεις κάποια χρήματα να ζήσεις. Είναι η καλύτερη μπάλα που ξέρεις;

Σε ποια χώρα ταιριάζει το δικό σου ποδοσφαιρικό στυλ;

Ισπανία, Αμερική και Ιταλία

Πόσο εύκολο είναι να συνδυαστεί σχολείο και ποδόσφαιρο;

Ό,τι αγαπάς νομίζω μπορείς να το καταφέρεις. Είναι δύσκολο, επειδή υπάρχει πολλή πίεση, χρόνο δεν έχουμε. Αλλά ό,τι αγαπάς μπορείς να το καταφέρεις.

Και μια ευχή για το τέλος;

Εύχομαι όλα τα κορίτσια να αφήσουν τα κινητά και τα social media και να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα.

Κλείνοντας θα ήθελα παρακαλώ πολύ να ευχαριστήσω τον φίλο μου κύριο Αβραάμ Παπαδόπουλο, ένας πραγματικά εξαίρετος άνθρωπος, ο οποίος έχει συμβάλει στην αθλητική μου και ποδοσφαιρική μου βελτίωση και συνεχίζει να είναι δίπλα μου σε ό,τι του ζητήσω.

Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο της παίκτριας στο Facebook.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ