Πάλεψε αλλά κατέρρευσε στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός

Με δύο διαφορετικά πρόσωπα εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο και ηττήθηκε με 4-2 από την Τότεναμ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πολύ καλοί οι Πειραιώτες στο πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκαν με 0-2, ενώ «κατέρρευσαν» στο δεύτερο μέρος. Ειδικά ύστερα από το 1-2 που ήταν… ευγενική χορηγία του Μεριά.

Σκόρερ για τον Ολυμπιακό ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 6’, ο Ρούμπεν Σεμέδο στο 17’, ενώ για την Τότεναμ σκόραρε ο Ντέλε Άλι στο 45’+1’, ο Χάρι Κέιν στο 50’ και στο 77’ και στο ο Σερζ Οριέ στο 71’.

Πλέον, μετά και τη νίκη της Μπάγερν Μονάχου με 0-6 επί του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι, ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη κόντρα στους Σέρβους την τελευταία αγωνιστική (11/12) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να συνεχίσει ως 3ος στο Γιουρόπα Λιγκ. Ενώ Λονδρέζοι και Βαυαροί «κλειδώνουν» και μαθηματικά την πρόκρισή τους στους «16» της διοργάνωσης.

Το ματς

Με δύο πρόσωπα παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός. Πολύ οργανωμένος, με σωστό επιθετικό προσανατολισμό και προσοχή στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο. Έτσι, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, έχοντας και κάποιες χαμένες ευκαιρίες. Η Τότεναμ πήγε να βγάλει αντίδραση, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν φάνηκε να αγχώνεται. Μέχρι που ήρθε το τραγικό λάθος του Μεριά που έφερε το 1-2 από τους Λονδρέζους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Πειραιώτες μπήκαν φανερά επηρεασμένοι από το γκολ που δέχθηκαν, με αποτέλεσμα ο Κέιν να φέρει το ματς στα ίσα κάνοντας το 2-2. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησαν να κάνουν κάποια ευκαιρία, ωστόσο από το 73ο λεπτό ήρθε η κατάρρευση και τελικά η ήττα.

Δυνατά μπήκαν στο γήπεδο οι «ερυθρόλευκοι» και μόλις στο 3ο λεπτό έκανε την πρώτη του ευκαιρία, με ένα δυνατό σουτ του Μασούρα να διώχνει ο Γκαζανίγκα με γροθιές.

Στο 6ο λεπτό, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Ελ Αραμπί έκανε την προσπάθεια έξω από την περιοχή, έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Στη συνέχεια η Τότεναμ πίεσε. Στο 14’, ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ο Σον έκανε σκαστή κεφαλιά με τον Σα να διώχνει.

Ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν αγχώθηκε.

Στο 17’ ο Ποντένσε έφυγε μόνος του, αλλά καθυστέρησε να σουτάρει με αποτέλεσμα ο Σάντσες να διώξει σε κόρνερ.

Στο 19’ ήρθε και το δεύτερο γκολ. Ο Μασούρας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Γκιλιέρμε έκανε τακουνάκι και ο Σεμέδο με προβολή μέσα από την μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκαζανίγκα για το 0-2!

Η κακή απόδοση του Ντάιερ, ανάγκασε τον Ζοσέ Μουρίνιο να τον αποσύρει και να περάσει στη θέση του τον Έρικσεν.

Στο 32’ ο Μεριά έκανε ένα δυνατό χαμηλό σουτ, με την μπάλα να περνά ελάχιστα εκτός.

Στο 41’ ο Κέιν εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σα.

Στο 44’ ο Σον έκανε ένα φαλτσαριστό σουτ από αριστερά, αλλά ήταν άστοχο.

Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, μετά από γύρισμα του Οριέ από τα δεξιά, και τραγικό λάθος του Μεριά, που έκανε «τσαφ» και κλώτσησε αέρα, ο Ντέλε Άλι πλάσαρε από κοντά μειώνοντας σε 1-2

Στο 48’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν, ο  Σάντσες έκανε κεφαλιά και η μπάλα πήγε άουτ. Ένα λεπτό μετά, ο Μασούρας εκτέλεσε φάουλ, ο Ελ Αρμαπί έκανε προβολή και ο Γκαζανίγκα μπλόκαρε.

Στο 50ο λεπτό, ο Μόουρα έκανε κούρσα από δεξιά, σέντραρε για τον Κέιν, που με πλασέ σκόραρε για το 2-2.

Στο 70’ ο Έρικσεν εκτέλεσε άστοχα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή.

Στο 73ο λεπτό, ο Σον έστρωσε στον ξεχασμένο Οριέ, ο οποίος με μονοκόμματο σουτ έκανε το 3-2, ανατρέποντας το σκορ για την Τότεναμ.

Στο 77’ ο Έρικσεν εκτέλεσε φάουλ, ο Κέιν έκανε την κεφαλιά και έκανε το 4-2.

Στο 88’ ο Βαλμπουενά έβγαλε μια σέντρα για τον Γκερέρο, αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη.

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γκαζανίγκα, Ρόουζ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Οριέ, Ντάιερ (29’ Έρικσεν), Γουίνκς, Ντέλε Άλι (83’ Εντομπελέ), Μόουρα (61’ Σισοκό), Σον, Κέιν

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μεριά, Σεμέδο, Ομάρ, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (75’ Βαλμπουενά), Καμαρά, Μασούρας, Ποντένσε (79’ Ρατζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (85’ Γκερέρο)

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπάγερν Μονάχου νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα με 0-6, οπότε η βαθμολογία του ομίλου διαμορφώνεται ως εξής:

  1. Μπάγερν Μονάχου 15β.
  2. Τότεναμ 10β.
  3. Ερυθρός Αστέρας 3β.
  4. Ολυμπιακός 1β.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ