Πήρε τη νίκη όχι όμως και τη διαφορά

Σ’ένα ματς που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν καλός μόνο στο πρώτο μέρος και κάκιστος στο δεύτερο, το «τριφύλλι» πήρε τη νίκη με 72-70 κόντρα στη Μπασκόνια στο κλειστό του ΟΑΚΑ ωστόσο δεν κάλυψε τη διαφορά έτσι ώστε να υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Πρωταγωνιστής για τους πράσινους ήταν ο ΝτεΣόν Τόμας που σημείωσε 16 πόντους με τον Σον Κιλπάτρικ να τον ακολουθεί έχοντας 14. Double-double από τον Νικ Καλάθη με 11 πόντους και 12 ασίστ.

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό που έφτασε στο 8-0 με 2/2 τρίποντα και τον Νικ Καλάθη να μετρά ήδη 2 ασίστ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Το «πράσινο» μομέντουμ δεν σταμάτησε και με καλή άμυνα και επίθεση, το «τριφύλλι» διεύρυνε τη διαφορά του στο σκορ, φτάνοντας στο 12-0. Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού στο παρκέ συνεχίστηκε, με τη Μπασκόνια να μην μπορεί να απαντήσει και έτσι το σκορ έφτασε στο 21-2, με τους «πράσινους» να έχουν 3/4 τρίποντα και τους φιλοξενούμενους να έχουν σημειώσει καλάθι μόνο από τη γραμμή των βολών! Η ισπανική ομάδα πίεσε στο τέλος και οδήγησε σε λάθη τους παίκτες του Ρικ Πιτίνο, με αποτέλεσμα να μειώσουν για το 26-10, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου. 5 πόντοι – 4 ασίστ από τον Νικ Καλάθη.

Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε εύκολα τα ηνία του αγώνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, παρά τη σθεναρή αντίσταση της Μπασκόνια και με συνοπτικές διαδικασίες έφτασε στο 37-20. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να μπούν στο παιχνίδι με σουτ από τη περιφέρεια χωρίς αντίκρισμα ωστόσο, έχοντας μόλις 4/12 τρίποντα. Η σφιχτή άμυνα των «πρασίνων» συνεχίστηκε και έτσι το «τριφύλλι» έφτασε εύκολα στο +20 για το 43-23. Ο Παναθηναϊκός έκανε ότι ήθελε στο παρκέ κυριαρχώντας σε άμυνα και επίθεση αντίστοιχα, διατηρώντας ασφαλή διαφορά με το σκορ του ημιχρόνου να βρίσκεται στο 48-27. Οι ΝτεΣόν Τόμας και Κιθ Λάνγκφορντ ήταν οι πρώτοι σκόρερ του «τριφυλλιού» με 9 και 8 πόντους αντίστοιχα, με το «τριφύλλι» να μετρά 14/22 δίποντα, 4/8 τρίποντα έχοντας όμως 8/16 ελεύθερες βολές.

Η Μπασκόνια μπήκε περισσότερο αποφασισμένη στο τρίτο δεκάλεπτο και κατάφερε εκμεταλλευόμενη την αστοχία των «πρασίνων» να μειώσει τη διαφορά στο 52-33. Οι φιλοξενούμενοι έσφιξαν την άμυνά τους και δυσκολεύοντας έτσι τις επιθέσεις των πρασίνων, με τους παίκτες του Ρικ Πιτίνο να έχουν σημειώσει μόλις 8 πόντους στο δεκάλεπτο (56-38). Η Μπασκόνια άρχισε να βρίσκει ρυθμό και τρέχοντας ένα σερί 10-0 έφτασε στο 56-48. Η ισπανική ομάδα έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 21-8, με τους «πράσινους» να είναι εξαιρετικά άστοχοι και να μην μπορούν να σταματήσουν την επίθεση της Μπασκόνια. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με 56-48 και τους φιλοξενούμενους να έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι εκμεταλλευόμενοι πλήρως το μπλακ άουτ του «τριφυλλιού» που έμεινε χωρίς καλάθι για 5 αγωνιστικά λεπτά.

Το τρομερό μομέντουμ της Μπασκόνια συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τους ισπανούς να φτάνουν στο 58-57 και να βάζουν φωτιά στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την πίεσή τους, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι άστοχος και έτσι η Μπασκόνια πέρασε μπροστά στο σκορ (58-59) για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Το «τριφύλλι» βελτίωσε την εικόνα του και επανέκτησε το προβάδισμά του για το 63-61, ξεσηκώνοντας τους θεατές στο κλειστό του ΟΑΚΑ! Το ματς είχε πλέον ισορροπήσει και οι δύο ομάδες βρισκόντουσαν κοντά στο σκορ (70-67). Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 72-70 ωστόσο δε κάλυψε τη διαφορά του -9 από το παιχνίδι του πρώτου  γύρου κάτι που μπορεί να στοιχίσει στους  «πράσινους» σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Τα δεκάλεπτα: 26-10, 48-27, 56-48, 72-70.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ