Basket League: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός, δεν πέφτουν Άρης και ΠΑΟΚ

Στην επικύρωση της βαθμολογίας της Basket League και στην ανακήρυξη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ως πρωταθλητή για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 προχώρησε ο ΕΣΑΚΕ ύστερα από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των ομάδων της Α1 είχαν την ευκαιρία να κάνουν μία εφ όλης της ύλης συζήτηση, την πρώτη ύστερα από το ξέσπασμα της πανδημίας, και να λύσουν όλα τα θέματα που είχαν προκύψει σχετικά με την πρωταθλήτρια ομάδα αλλά και με τον υποβιβασμό.

Έτσι σύσσωμο σχεδόν το σύνολο των ομάδων αποφάσισε την οριστική λήξη του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να κατακτά το φετινό τίτλο. Η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ομάδα που πρότεινε κάτι διαφορετικό με την “Ένωση” να ζητάει τη  διεξαγωγή ενός Final-8, πρόταση που όμως δεν βρήκε ανταπόκριση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ δεν ψήφισε υπέρ της πρότασης για ανακήρυξη των “Πρασίνων” ως πρωταθλητές.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό η απόφαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ ήταν να μην πέσει καμία ομάδα με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ να παραμένουν στην Α1.

Όσο για τη σεζόν 2020/21, οι ομάδες συζητούν να υπάρχει εγγυητική ύψους 60.000 +140.000 ευρώ που θα μπουν σε λογαριασμό ειδικού σκοπού ώστε να υπάρχει κάλυψη σε περίπτωση οποιασδήποτε δυσκολίας ρευστότητας για τους μισθούς των αθλητών. Τέθηκε στο τραπέζι η χωρητικότητα των γηπέδων που θα πρέπει να είναι minimum 1200 θέσεις, αλλά και ένα minimum μπάτζετ το οποίο δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί πόσο ψηλά θα φτάσει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ