Στη Φιορεντίνα το ντέρμπι, έστησε πάρτι η Λάτσιο στο Ολίμπικο

Με το “διπλό” από την έδρα της Νάπολι έφυγε η Φιορεντίνα, η οποία νίκησε με 2-0. Αυτή ήταν η τέταρτη ήττα σε πέντε παιχνίδια στο πρωτάθλημα για τη Νάπολι, με τον Τζενάρο Γκαντούζο στον πάγκο. Στην αρχική εντεκάδα ο Κώστας Μανωλάς, στο πάγκο έκατσε ο Ορέστης Καρνέζης.

Η Λάτσιο διέλυσε 5-1 την Σαμπντόρια στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης. Πρωταγωνιστής για τους Λατσιάλι ήταν ο Ιμόμπιλε, που πέτυχε χατ-τρικ. Ο Ιταλός στράικερ έχει φτάσει τα 23 τέρματα στην σεζόν και είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ στη Ιταλία. Δεύτερος στην λίστα είναι ο Λουκάκου της Ίντερ με 14 γκολ.

Τη νίκη με μεγάλη ανατροπή έκανε η Σασουόλο στην έδρα της, καθώς νίκησε με 2-1 την Τορίνο. Στο αρχικό σχήμα της Σασουόλο βρίσκονταν ο Γιώργος Κυριακόπουλος, που αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι.

Νάπολι – Φιορεντίνα 0-2

Η Φιορεντίνα έχασε καλή ευκαιρία στο 10ο λεπτό. Ο Καστροβίλι υποδέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή, σούταρε ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η Νάπολι απάντησε στο 12′, με τον Μίλικ να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά τον Ντραγκόφσκι να πέφτει σωστά στην δεξιά πλευρά και να διώχνει την μπάλα.

Η Φιορεντίνα άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό με τον Κιέζα. Ο Μπανάσι έκανε με τη μία πάσα προς τα πίσω, μέσα στην περιοχή και ο Κιέζα με ένα τσίμπημα της μπάλας με το δεξί, την έστειλε στην δεξιά γωνία του Οσπίνα (0-1).

Στο 52′ η Νάπολι έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Ινσίνιε πήρε τη μπάλα, έκανε μια πανέμορφη ενέργεια “αδειάζοντας” δύο αμυντικούς. Στη συνέχεια σούταρε έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Στο 56′ ο Κιέζα πήρε τη μπάλα, δοκίμασε το σουτ με τον Στρακόσα να αποκρούει την μπάλα.

Οι βιόλα πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 74′. Ο Βλάχοβιτς πήρε τη μπάλα από την πάσα του Λιρόλα, έκανε μία ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και με με άπιαστο αριστερό πλασέ, έγραψε το 2-0.

Νάπολι (Τζενάρο Γκαντούζο): Οσπίνα, Χυσάι, Ντι Λορένζο, Μανωλάς, Λουπέρτο, Ρουίζ, Άλαν (56′ Ντεμέ), Ζιελίνσκι (63′ Λοζάνο), Καγιεχόν (75′ Γιορέντε), Ινσίνιε, Μίλικ.

Φιορεντίνα (Τζουζέπε Ιατσίνι): Ντραγκόφσκι, Κάσερες, Πεζέλα, Μιλένκοβιτς, Ντάλμπερτ, Καστροβίλι, Πούλγκαρ, Μπενάσι, Λιρόλα, Κιέζα (78′ Στίλ), Κουτρόνε (66′ Βλάχοβιτς).

Λάτσιο – Σαμπντόρια 5-1

Η Λάτσιο άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό. Ο Ιμόμπιλε έκανε μια κούρσα μπήκε στην περιοχή και σούταρε με το αριστερό. Ο Αουντέρο έδιωξε, ωστόσο ο Καϊσέδο πετάχτηκε και “πήρε το ριμπάουντ”, πλασάροντας σε κενή εστία, για το 1-0.

Στο 17′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Μούρου. Ο Ιμόμπιλε εκτέλεσε και έγραψε το 2-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Τσίρο Ιμόμπιλε δέχθηκε μια βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Σαμπντόρια, από τον Ασέρμπι. Ο αρχηγός της Λάτσιο κατέβασε ωραία, μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον τερματοφύλακα πλασάροντας για το 3-0.

Στο 54′ οι Λατσιάλι με ωραίο πλασέ, μέσα από την περιοχή από τον Κουισάνγκα έκαναν το 4-0.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε και πάλι ο Τσίρο Ιμόμπιλε, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, στο 65′, γράφοντας το 5-0 για την Λάτσιο.

Το μόνο που κατάφερε η Σαμπντόρια ήταν να μειώσει στο 70′, με ένα δυνατό συρτό σουτ του Λινέτι (5-1).

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα, στο 74′ έμειναν με δέκα παίκτες, μετά από σκληρό τάκλιν του Τσάμποτ πάνω στον Αντεκανιέ.

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντζάγκι): Στρακόσα, Γκάμπαρον, Ασέρμπι (66′ Βάβρο), Ραντού (49′ Κουινσάγκα), Λαζάρι, Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Λούκας Λέιβα, Αλμπέρτο, Τζόνι, Καϊσέδο (58′ Αντεκανιέ), Ιμόμπιλε.

Σαμπντόρια (Κλαούντιο Ρανιέρι): Αουντέρο, Μπερεσίσκι, Τσάμποτ, Κόλεϊ, Μούρου (65′ Αουγκέλο), Λινέτι, Θόρσμπι, Βιεϊρά, Γιάνκο (46′ Έκμπαλ), Καπράρι, Γκαμπιαντίνι. (71′ Μποναζόλι).

Σασουόλο – Τορίνο 2-1

Η Τορίνο κατάφερε να προηγηθεί στο 20ο λεπτό με τον Ρίνκον. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βέρντι, ο Ρίνκον υποδέχθηκε την μπάλα έξω από την περιοχή και επιχείρησε σουτ με την μία. Η μπάλα κόντραρε, πήγε στην δεξιά γωνία του Κονσίγκλι. Τόσο εκείνος όσο και οι αμυντικοί ωστόσο δεν κατάφεραν να κόψουν την μπάλα, η οποία κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 της Τορίνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σασουόλο έδειξε άλλο πρόσωπο σε σχέση με το πρώτο.

Η ομάδα του Ντε Ζέρμπι ήταν πιο απειλητική και βρήκε την ισοφάριση στο 61′. Ο Μπόγκα έκανε μια ωραία κίνηση πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με ένα σουτ “κεραυνό” έστειλε την μπάλα στο αριστερό “γάμα” του Σιρίγκου για το 1-1.

Η μεγάλη ανατροπή για την Σασουόλο ολοκληρώθηκε στο 73ο λεπτό. Ο Μπόγκα έκανε την κούρσα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα με μια συρτή πάσα. Ο Μπεράρντι βρισκόταν στο δεύτερο δοκάρι και με ένα σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1 για τους γηπεδούχους.

Σασουόλο (Ντε Ζέρμπι): Κινσίγκλι, Τολιάν, Ρομάνγκα, Πελούσο, Κυριακόπουλος, Όμπιανγκ, Λοκατέλι, Μπεράρντι, Τραορέ (69′ Ντζούρισιτς), Μπόγκα, Καπούτο (88′ Μαγκνανέλι).

Τορίνο (Μασάει): Σιρίγκου, Ίζο, Ενκουλού, Ντζίντζι (76′ Μιλίκο), Αϊνά, Λούκιτς, Ρίνκον (79′ Μεϊτέ), Ντε Σιλβέστρι, Μπερενγκουέρ, Βέρντι (53′ Λαξάλτ), Μπελότι.

 

Αναλυτικά η 20η αγωνιστική:

Σάββατο (18/1)

Λάτσιο-Σαμπντόρια 5-1
(7’ Καϊσέδο, 17’ πεν, 20’, 65’ πεν. Ιμόμπιλε, 54’ Μπάστος)

Σασουόλο-Τορίνο 2-1
(20’ αυτ. Λοκατέλι – 61’ Μπόγα, 76’ Μπεράρντι)

Νάπολι-Φιορεντίνα 0-2
(26’ Κιέζα, 74’ Βλάχοβιτς)

Κυριακή (19/1)

Μίλαν-Ουντινέζε (13:30)

Μπολόνια-Βερόνα (16:00)
Λέτσε-Ίντερ (16:00)
Μπρέσια-Κάλιαρι (16:00)
Τζένοα-Ρόμα (19:00)
Γιουβέντους-Πάρμα (21:45)

Δευτέρα (20/1)

Αταλάντα-ΣΠΑΛ (21:45)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ