Τα χρειάστηκε αλλά… είχε Βαλμπουενά και Σισέ!

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε με 3-2 της Λαμίας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τον επαναληπτικό του 0-0 των προημιτελικών του θεσμού.

Οι «ερυθρόλευκοι» τα «χρειάστηκαν», μιας και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όμως στο δεύτερο ημίχρονο αφυπνίστηκαν, έβγαλαν χαρακτήρα και σε συνδυασμό με τις αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς γύρισαν το παιχνίδι και πήραν την πρόκριση στους «4».

Ένα παιχνίδι που μέχρι και την ισοφάριση είχε πολλές ομοιότητες με το αντίστοιχο περσινό. Με τον Ολυμπιακό να κάνει πολλές ευκαιρίες, τον τερματοφύλακα της Λαμίας να κάνε μεγάλο παιχνίδι και τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν. Ωστόσο φέτος, η κατάληξη ήταν διαφορετική.

Σκόρερ για τον Ολυμπιακό ο Αχμέντ Χασάν στο 60’ και ο Παπέ Αμπού Σισέ στο 72’ και το 77’.Για τη Λαμία σκόραρε ο Ντανιέλ Αντέτζο στο 44’ και ο Λεονάρντο Βιγιάλμπα με πέναλτι στο 90′.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος έδωσε την ασίστ και για τα τρία γκολ του Ολυμπιακού. Μάλιστα και στα 3 ήταν με γέμισμα από δεξιά και με τρεις διαφορετικούς τρόπους: κόρνερ, σέντρα σε ροή αγώνα και φάουλ. Ενώ ο Παπέ Σισέ είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που πετυχαίνει δύο γκολ στον ίδιο αγώνα.

Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Λάζαρ Ρόμανιτς στο 61’.

Για τον Ολυμπιακό τώρα ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο για να έρθει μετά μια τριάδα αγώνων-φωτιά. Τα δύο παιχνίδια με την Άρσεναλ για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ και ενδιάμεσα το παιχνίδι στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Το ματς

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Αλέν κάτω από τα δοκάρια, Γκασπάρ, Σεμέδο, Σισέ, Τσιμίκα τετράδα στην άμυνα, Γκιλιέρμε, Καμαρά στον άξονα, Λοβέρα και Μασούρα στα άκρα και τον Φορτούνη πίσω από τον Χασάν.

Πολύ δυνατά μπήκαν και οι δύο ομάδες στην αρχή του παιχνιδιού, δημιουργώντας ευκαιρίες, ωστόσο από το 15λεπτο και μετά ο ρυθμός έπεσε. Οι παίκτες του Ολυμπιακού παρόλο που ήταν ανώτεροι συνολικά, δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις επιθετικά χάνοντας τις ευκαιρίες που δημιουργούσαν και στο 44ο λεπτό η Λαμία που ως τότε δεν είχε απειλήσει, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 3ο λεπτό, ο Γκασπάρ πήγε να μπει στην περιοχή, ο Βάντερσον τον έριξε κάτω, με τον διαιτητή να μην δίνει την παράβαση, που ωστόσο ήταν οριακή όσον αφορά αν ήταν μέσα ή έξω από την περιοχή.

Στο 4’ ο Μασούρας έκανε σέντρα από δεξιά, ο Λοβέρα προβολή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Στο 6’ ο Τιρόνε γύρισε για τον Καραμάνο, αυτός βρήκε τη μπάλα, όμως ο Αλέν μπλόκαρε.

Στο 7’ ο Τσιμίκας έφυγε από αριστερά, πρόλαβε την έξοδο του Κάχριμαν, η μπάλα έφτασε στον Χασάν, αλλά αστόχησε προ της κενής εστίας.

Στο 11’ ο Γκιλιέρμε μπήκε στην περιοχή, έδωσε ωραία στον Μασούρα, αλλά το πλασέ του Μασούρα κόντραρε.

Στο 22’ ο Φορτούνης σούταρε από μακριά με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε στον Τζανετόπουλο και κατέληξε κόρνερ.

Στο 32’ αρχικά ο Μασούρας έδωσε προς τα μέσα στον Λοβέρα ο οποίος δεν μπόρεσε να πλασάρει και στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Τσιμίκα που αστόχησε από πλάγια θέση. Την ώρα που η μπάλα φτάνει στον Λοβέρα, φαίνεται η μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Ασίγκμπα.

Στο 42’ ο Σισέ, παρόλο που είχε και άλλες επιλογές, έκανε ένα μακρινό σουτ που κατέληξε ψηλά άουτ.

Στο 44’ η Λαμία προηγήθηκε. Ο Τιρόνε εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Αντέτζο έκανε προβολή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αλέν για το 0-1.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί, αντί των Μασούρα και Λοβέρα. Αλλάξοντας τη διάταξη σε 4-4-2 με τους Φορτούνη και Βαλμπουενά στα άκρα να συγκλίνουν και τους Χασάν και Ελ Αραμπί μπροστά. Οι «ερυθρόλευκοι» έτσι αφυπνίστηκαν, βγήκαν μπροστά, έκαναν την ανατροπή και νίκησαν.

Στο 52’ ο Καμαρά σουτάρε μέσα από την περιοχή και κέρδισε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, σε ένα νέο κόρνερ που εκτέλεσε ο Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί έπιασε μια κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ.

Στο 56’ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε αρχικά φάουλ και στη συνέχεια κόρνερ από αριστερά, με τον Κάχριμαν σε ισάριθμες περιπτώσεις να διώχνει σε κόρνερ με γροθιές. Στο 57’ ο Βαλμπουενά έκανε κοντρόλ με το στήθος, έπιασε ένα ωραίο ανάποδο ψαλίδι με τον Κάχριμαν να εκτινάσσεται και να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 60’ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ, ο Χασάν έκανε κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και παρά την προσπάθεια του Κάχριμαν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!

Στο 61’ η Λαμία έμεινε με 10 παίκτες. Ο Ρόμανιτς δοκίμασε να ξεγελάσει τον διαιτητή και να εκμαιεύσει φάουλ, ωστόσο ο διαιτητής του έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Στο 71ο ο Ελ Αραμπί βγήκε φάτσα με τον Κάχριμαν, όμως ο τερματοφύλακας της Λαμίας έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 72’ εκτελέστηκε και στην εξέλιξη της φάσης, ο Βαλμπουενά σέντραρε υποδειγματικά και ο Παπέ Σισέ με κεφαλιά σκόραρε για το 2-1!

Στο 77’ ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Παπέ Σισέ σηκώθηκε ξανά για κεφαλιά και έκανε το 3-1!

Στο 80’ ο νεοεισελθών Μορ, πλάσαρε από την περιοχή, αλλά δεν ήταν εύστοχος.

Στο 85’ ο Ελ Αραμπί βρέθηκε προ του Κάχριμαν αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλόκαρε.

Στο 89′ ο Νιάσι μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Σισέ με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Στο 90′ το εκτέλεσε ο Βιγιάλμπα νικώντας τον Αλέν και κάνοντας το 3-2.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Γκασπάρ, Τσιμίκας, Σεμέδο, Σισέ, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Λοβέρα(46’ Βαλμπουενά), Μασούρας (46’ Ελ Αραμπί), Φορτούνης, Χασάν (78’ Εμρέ Μορ)

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Κάχριμαν, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Νιάσε, Βασιλόγιαννης (75’ Βιγιάλμπα), Τιρόνε (65’ Σκόνδρας), Καραμάνος (65’ Σασί), Ρόμανιτς, Σκαρντοβέλι, Ασίγκμπα, Μπουλούλης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ