Το καλοκαίρι του 2021 το Euro

Μετατίθεται για το καλοκαίρι του 2021 το Euro όπως αποφάσισε η ΟΥΕΦΑ.

Στην σημερινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των 55 μελών της συνομοσπονδίας, κρίθηκε απαραίτητο να αναβληθεί για λόγους δημόσιας υγείας.

Αυτή η εξέλιξη, δίνει χρόνο τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις, όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ να ολοκληρωθούν, εφόσον η πανδημία τεθεί υπό έλεγχο.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΟΥΕΦΑ αναφέρει: 

«Η υγεία των εμπλεκομένων αποτελεί μοναδική προτεραιότητα για όλους μας, ενώ επιπλέον στόχος μας είναι η αποφυγή επιπλέον πίεσης στις χώρες μέλη που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Με την απόφαση μας αυτή παράλληλα θα βοηθήσουμε ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι εγχώριες διοργανώσεις που έχουν αναβληθεί λόγω του κορωνοϊού».

Επιπλέον, αποφασίστηκε η αναβολή των διασυλλογικών διοργανώσεων, ανδρών και γυναικών, αλλά και των εθνικών ομάδων. Συνεπώς, δεν υπάρχει προς το παρόν επίσημη ενημέρωση για τη διεξαγωγή του Τσάμπιονς Λιγκ, του Γιουρόπα Λιγκ και του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών. Επίσης, αναβάλλονται τα πλέι οφ του Nations League που ήταν προγραμμτισμένα για τον Μάρτιο, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τα τέλη Ιούνιου, εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες. Ενώ ήδη έχουν αναβληθεί οι elite rounds των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για τις εθνικές ομάδες παίδων (U17), εφήβων (U19), κορασίδων (WU17) και νεανίδων (WU19).

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάνταρ Τσέφεριν, ανέφερε:

«Η υγεία των φιλάθλων, του προσωπικού και των παικτών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και με αυτό το πνεύμα, η UEFA κατέθεσε μια σειρά επιλογών έτσι ώστε οι διοργανώσεις να μπορούν να ολοκληρωθούν με ασφάλεια. Είμαι περήφανος για την ανταπόκριση των συναδέλφων μου στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Υπήρξε ένα πραγματικό πνεύμα συνεργασίας, με όλους να αναγνωρίζουν ότι έπρεπε να θυσιάσουν κάτι για να επιτύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Είναι σημαντικό ότι, ως όργανο διοίκησης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η UEFA οδήγησε τη διαδικασία και έκανε τη μεγαλύτερη θυσία. Η αναωολή του EURO 2020 συνεπάγεται τεράστιο κόστος για την UEFA, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επηρεαστεί η ζωτική χρηματοδότηση των λαϊκών ομάδων, του γυναικείου ποδοσφαίρου και της ανάπτυξης του παιχνιδιού στις 55 χώρες μας. Ο σκοπός αυτός πέρα ??από το κέρδος αποτέλεσε κατευθυντήρια αρχή στην λήψη αυτής της απόφασης για το καλό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο σύνολό του»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ