Τσιτσιπάς κόντρα Ναδαλ : 3η και φαρμακερή;

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Rafael Nadal για 3η φορά στην καριέρα του, μετά από τους χαμένους τελικούς σε Βαρκελώνη και Τορόντο. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη μεγάλη αναμέτρηση!

Πρόκειται για τον πρώτο ημιτελικό του Australian Open και θα γίνει την Πέμπτη (24/01), στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας. Τον αγώνα μπορείτε να παρακολουθήσετε από το Eurosport 1.

Θα είναι η 3η συνάντηση ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και στον Rafael Nadal και μένει να δούμε αν θα είναι και η “φαρμακερή” για τον Ισπανό, που κατάφερε να κερδίσει τον ανερχόμενο Έλληνα τενίστα στις δυο πρώτες του.

Κάθε αναμέτρησή του υπήρξε και ιδιαίτερη. Η πρώτη ήταν στον πρώτο τελικό της καριέρας του Στέφανου, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Εκεί ο Nadal δεν είχε πρόβλημα, παίρνοντας τη νίκη με 6-1, 6-2. Όπως είπε και χθες ο Στέφανος, ένιωσε πως στο χώμα ο Ισπανός βρισκόταν σε άλλο επίπεδο.

Διαφορετικός ήταν ωστόσο ο δεύτερος αγώνας του. Ήταν επίσης σε τελικό, σε εκείνη τη μυθική εβδομάδα του Στέφανου στο Τορόντο, όπου έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της ΑΤΡ που πέτυχε 4 Top 10 νίκες την ίδια εβδομάδα (Djokovic, Zverev, Anderson, Thiem), για να προκριθεί σε έναν τελικό Masters.

Εξαιτίας των επιτευγμάτων του, ο Nadal ήταν υποψιασμένος, την ίδια στιγμή που ο “Στεφ” δεν έκανε καθόλου καλό 1ο σετ. Το 2ο σετ ωστόσο ήταν διαφορετική ιστορία, με τον Έλληνα παίκτη να ωθεί τον κάτοχο 17 Grand Slam τίτλων σε tie-break, επιστρέφοντας από το 5-3. Η νίκη ήταν και παλι του Nadal, με 6-2, 7-6 (4).

Ο Στέφανος σίγουρα όμως απέδειξε πως σε σκληρή επιφάνεια ο Ισπανός δεν είναι ανίκητος. Όπως εκ των πραγμάτων απέδειξε μέσα στο τελευταίο 6μηνο και για τους Roger Federer και Novak Djokovic. Επιπλέον, όπως δήλωσε χθες και στο tennisnews.gr, γνωρίζει πως μπορεί να κερδίσει τον Rafa.

“Πείσμωσα πάρα πολύ την τελευταία φορά που έχασα. Είπα στον εαυτό μου ότι έχω πολλές ευκαιρίες να τα πάω καλύτερα την επόμενη φορά. Επίσης είπα ότι μπορώ να τον κερδίσω, γιατί ξέρω πως παίζει. Δεν ήθελα να το πω αυτό, αλλά νιώθω ότι όντως μπορώ να τον κερδίσω. Ξέρω πολύ καλύτερα τις τακτικες που χρησιμοποιεί μες στο γήπεδο και θα ήταν η μεγαλύτερη χαρά να βγω έξω στο γήπεδο, να παίξω καλό τένις και να φύγω νικητής. Το θέλω πάρα πολύ.”

Παραπάνω από υποψιασμένος θα είναι αυτή τη φορά ο Rafa, που με τη σειρά του είπε: “Είναι ένας παίκτης που τον τελευταίο χρόνο, βελτιώνεται κάθε μήνα. Ήδη έχει κερδίσει έναν τίτλο, έχει παίξει στον τελικό της Βαρκελώνης και μετά στο Τορόντο. Τώρα είναι στα ημιτελικά εδώ. Είναι σε θέση να κερδίσει τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Είναι σπουδαίος παίκτης. Είναι απίστευτός αυτό τον καιρό, αλλά θα έχει την ευκαιρία να είναι ένας από τους κορυφαίους του κόσμου για πολύ καιρό.”

Ο Nadal παίζει στο πρώτο του τουρνουά από το περσινό US Open, εξαιτίας των τραυματισμών που είχε το τελευταίο 4μηνο. Αυτό ωστόσο μικρή σημασία έχει, όπως φάνηκε στο court. Ο Ισπανός παίζει φοβερό τένις, κάποια χτυπήματά του είναι καλύτερα από ποτέ και επίσης έχει αλλάξει το σερβίς του, με αρκετή επιτυχία μέχρι τώρα.

Από την προημιτελική φάση ήταν ο μοναδικός παίκτης που δεν είχε χάσει σετ στο τουρνουά και συνεχίζει να ισχύει αυτό και στα ημιτελικά. Σε 5 αγώνες στη Μελβούρνη έπαιξε μόνο 15 σετ και συνολικά έχει μείνει στο γήπεδο 10 ώρες και 25 λεπτά! Αντίθετα, ο Τσιτσιπάς έχει παίξει 20 σετ, αφού σε όλες τις αναμετρήσεις του έχει χάσει από ένα, ενώ έχει περάσει 15 ώρες και 29 λεπτά στο court. Μπορεί να είναι 12 χρόνια νεότερος από τον Ισπανό, αλλά στην ουσία ειναι σα να έχει δώσει δυο αγώνες περισσότερους, αυτές τις 10 μέρες που διεξάγεται το τουρνουά.

Όσον αφορά τα κίνητρα των δυο παικτών, δε χρειάζεται να γράψουμε κάτι. Είναι ένας ημιτελικός Grand Slam, με τον Στέφανο να αλλάζει κάθε μέρα την ιστορία του ελληνικού τένις και να έχει πιάσει ήδη έναν μεγάλο στόχο του για το 2019, 22 μέρες μετά την πρώτη μέρα του χρόνου. Δεν επαναπαύεται όμως και, όπως κάθε παίκτης που μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα ενός Slam, θέλει, πιστεύει και μπορεί να φτάσει ως το τέλος.

Ο Rafa έχει μια περίεργη σχέση με τη Μελβούρνη. Τη λατρεύει, έχει παίξει απίστευτο τένις στο Melbourne Park, αλλά το Australian Open συνηθίζει να τον πληγώνει. Πολλές φορές, όπως και πέρσι, αναγκάστηκε να αποχαιρετήσει με τραυματισμό το τουρνουά, ενώ εδώ και 8 χρόνια είναι το μοναδικό Grand Slam που δεν έχει ξανα-κερδίσει. Είναι ένα σπουδαίο ρεκόρ που κυνηγάει από το 2011, να γίνει ο πρώτος τενίστας στην ιστορία με 2 τίτλους σε κάθε Slam, αλλά δεν το έχει καταφέρει ακόμη, χάνοντας μάλιστα την ευκαιρία σε 3 τελικούς στη Μελβούρνη, το 2012, το 2014 και το 2017.

Πηγή: tennisnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ