Η EFL ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο για τον κορονοϊό

Η EFLψάχνει τρόπους  για να ολοκληρωθεί η χρονιά και να βοηθήσει τις ομάδες και την Λιγκα από τις ζημιές έπαθαν εξαιτίας του κορονοϊού.

«Ο πρωταρχικός στόχος, προκειμένου να προστατευθεί η ακεραιότητα του ανταγωνισμού, είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της σεζόν του 2019/20, με την επιφύλαξη της επικρατούσας προτεραιότητας για την υγεία και την ευημερία. Τα σχέδια εξακολουθούν να αναπτύσσονται βάσει της συμφωνηθείσας αρχής ότι είναι προς το συμφέρον των EFL και των Ομίλων να ολοκληρώσουν την τρέχουσα σεζόν την κατάλληλη στιγμή».

Η διοργανώτρια αρχή που έχει υπό την σκέπη της 72 συλλόγους από την Championship μέχρι την League 2 θέλει να ολοκληρωθεί η σεζόν κανονικά μη δίνοντας ημερομηνία για την επανέναρξή παρόλο που έχει πέσει στο τραπέζι η σύμπτυξη ή κόψιμο της χρονιάς. «Η EFL συνεχίζει τον τακτικό διάλογο με την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και, όταν και πότε είναι γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκταση της επιδημίας κορονοϊού στη χώρα, θα ληφθεί απόφαση για την επανάληψη της Λίγκας».

Επίσης οι υπεύθυνοι της EFL ήρθαν σε συνομιλία με την FA, Premier League, PFA και την LMA  για την έχουν μια καλή συνεργασία όλοι τους.

Ακόμα ενέκρινε χρηματοδότηση 50 εκ λίρες για να βοηθήσει τις ομάδες στις ζημιές που έχουν αυτό τον καιρό. Τα  λεφτά αυτά προέρχονται κυρίως από χρηματικά βραβεία, και θα κατέληγαν στις ομάδες.

«Η ένεση μετρητών είναι ένα από τα μέτρα που περιλαμβάνουν και πιθανή κυβερνητική στήριξη  για να βοηθηθούν οι σύλλογοι κι οι επιχειρήσεις τους σε αυτή την περίοδο αβεβαιότητας».

Η βοήθεια αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις ομάδες που τους τελειώνουν τα χρήματα, καθως δε θα ήθελε κανείς να δει άλλη μία Μπέρι.

Η EFL ανέβαλε επίσης και τον τελικό του EFL Trophy  που θα γινόταν στις 5 Απριλίου μεταξύ Πόρτσμουθ και Σάλφορντ  Σίτι .

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ