Ξανά τα ίδια

Ο Θοδωρής Βαφειάδης γράφει στην προσωπική του στήλη στο Kingsport.gr για τον ΠΑΟΚ, για το …βεγγαλικό που “άναψε φωτιές” και στέλνει επιστολή στον “φίλο” της ομάδας.

Είσαι οπαδός μιας ομάδας. Καλά κάνεις είτε είσαι του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού είτε μιας τοπικής. Θες να φωνάξεις υπέρ της ομάδας σου; Κάν’το. Θες να φωνάξεις για τα λάθη στον αγωνιστικό χώρο; Κάν’ το. Τρομοκρατείς τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας με ρίψη βεγγαλικού; Ακόμα και μια κοπέλα θα σου έλεγε να μείνεις στα λόγια. Αυτό είδαμε εχθές στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Ξανά στα ίδια όσες φορές και αν την πλήρωσε η ομάδα. Επιστροφή στις κακές συνήθειες κάνουμε. Εσύ το έριξες και τώρα πάλι ένας λαός θα την πληρώσει και ένας Σαββίδης θα ξεπληρώσει την πράξη σου. Πέρυσι ο ΠΑΟΚ έχασε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό με παρόμοιο τρόπο. Τίποτα δεν μάθατε; Ευτυχώς ο αγώνας σταμάτησε για λίγο και όχι μόνιμα.

Κάποιοι είπαν “Μα και οι οπαδοί του Πανιωνίου έριξαν”. Εμ υπάρχει μια διαφορά. Σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με την ένταση να περνάει και στους οπαδούς μία επίθεση με βεγγαλικό δεν γίνεται να μην δεχθεί απάντηση. Είναι σαν να σε χώνει κάποιος μπουνιά και εσύ να μένεις έτσι. Θα το έκανες ή θα απαντόυσες με τον ίδιο τρόπο; Μεταξύ μας το δεύτερο ασχέτως το τι λες.

Φυσικά ειπάν και κάποιοι φανταστικοί σεναριογράφοι που θα πουν “Αυτός που το έριξε είναι κρυφός οπαδός της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Πανιωνίου. Τους ξέρουμε αυτούς τους Αθηναίους.” Λοιπόν σταματήστε πια να τα λέτε αυτά. Δεν φταίνε μια ζωή οι άλλοι. Μπαμπά εύχομαι να το διάβασες αυτό.

Αγαπητέ “φίλε” που έριξες το βεγγαλικό και “φίλε” που θες να το κάνεις και εσύ μην το κάνεις. Σκέψου την επήρεια της πράξης σου. Όχι μόνο κινδυνεύει με τραυματισμό κάποιος άνθρωπος άγνωστος αλλά κινδυνεύει και η ομάδα σου με τιμωρία. Ναι η ομάδα που “αγαπάς” και που για αυτήν έριξες ό,τι έριξες. Και μετά την τιμωρία τι θα κάνεις; Άσε ξέρω. Θα γκρινιάζεις και θα λες “Εμάς μας τρέμουν για αυτό μας τιμωρούν”. Απλά πλέον ΕΛΕΟΣ δεν κουραστήκατε; Δεν βαρεθήκατε ξανά και ξανά να κάνετε τις ίδιες αχαρακτήριστες κινήνσεις;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ