Ψηφίστηκε η αναδιάρθρωση από τον ΕΣΑΚΕ

Το θέμα της αναδιάρθρωσης της Basket League έπεσε και πάλι στο… τραπέζι και οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ-μελών του ΕΣΑΚΕ συμφώνησαν να καταθέσουν σχετική πρόταση στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Ο αριθμός των ομάδων του νέου πρωταθλήματος ήταν ένα από τα πρώτα θέματα που συζητήθηκαν στη σημερινή γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ. Υπήρξε μάλιστα απόλυτη συμφωνία για αύξηση των ομάδων, από τις δεκατέσσερις στις δεκαέξι.

Οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ αποφάσισαν, με ψήφους 14-0, τη νέα αγωνιστική περίοδο να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα δεκαέξι ομάδες, με καμία ομάδα από όσες συμμετείχαν στο φετινό πρωτάθλημα να μην υποβιβάζεται στην Α2. Στο τέλος της σεζόν 2020-2021, όμως, θα πέσουν τέσσερις ομάδες, ώστε η Basket League να συνεχιστεί με δεκατέσσερις ομάδες.

Αυτή είναι η πρόταση που θα κατατεθεί στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία θα πρέπει να αποφασίσει, με τη σειρά της, εάν θα την εγκρίνει ή όχι. Αν και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα την απορρίψει.

Παράλληλα, συζητείται τι θα συμβεί στην περίπτωση που μια ομάδα δεν κατέβει στα φετινά πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, εάν δηλαδή θα υποβιβαστεί ή θα διατηρήσει κανονικά τη θέση της στη μεγάλη κατηγορία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ