Ζιλ Ντίας: «Θα εξετάσω την προοπτική του Ολυμπιακού με αγάπη»

Ο Ζιλ Ντιας παραχώρησε συνέντευξη στην οποία αναφέρθηκε στο δανεισμό του από τη Μονακό στη Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά και στην επιθυμία του για τον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε για: 
-την πορεία του από τις μικρές ομάδες μέχρι να γίνει επαγγελματίας: «Ήταν απόφαση της Σπόρτινγκ, που με στενοχώρησε. Αλλά, τελικά, κατέληξα σε μια ομάδα που με βοήθησε πολύ να εξελιχθώ. Υπήρχαν φορές που αμφέβαλλα για το αν συνεχίσω, αλλά συνέχισα να παίζω ποδόσφαιρο με την ευχαρίστηση και το πάθος που έχω σήμερα».

-το ότι δεν πήρε ευκαιρίες στην Μονακό: «Ήμουν πολύ νέος και είχα απέναντί μου για την ίδια θέση παίκτες με περισσότερη εμπειρία. Θα μπορούσα να είχα μείνει στην Μονακό και να περιμένω να μου δοθεί η ευκαιρία, αλλά αποφάσισα να φύγω για να παίζω συστηματικά».

-το διάστημα που πέρασε σε Νότιγχαμ Φόρεστ και Ολυμπιακό: «Στη Νότιγχαμ Φόρεστ τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν καλά ατομικά και συλλογικά, αλλά υπήρξε μια συνολική πτώση που με επηρέασε. Τον Ιανουάριο, είχα τη δυνατότητα να μετακινηθώ στον Ολυμπιακό, που έπαιζε για τον τίτλο στην Ελλάδα και στο Europa League. Βάσει αυτών, αποφάσισα να αλλάξω παραστάσεις και ξεκίνησα καλά, αλλά τραυματίστηκα στο παιχνίδι στο Κίεβο για το Europa League που με κράτησε έναν μήνα εκτός. Κατάφερα να επιστρέψω και να τελειώσω καλά τη σεζόν. Συνολικά ήταν κακή χρονιά για τον Ολυμπιακό, τη μεγαλύτερη ομάδα της χώρας, επειδή δεν καταφέραμε να κερδίσουμε κάποιον τίτλο. Μια ομάδα σαν αυτή δεν μπορεί να μείνει δύο συνεχόμενα χρόνια χωρίς να κερδίσει το πρωτάθλημα Ελλάδας».

-το πώς υποδέχτηκε ο κόσμος του Ολυμπιακού την απώλεια του τίτλου: «Ήταν μεγάλη η απογοήτευση όπως είπα και προηγουμένως. Ένας τέτοιος σύλλογος έχει συνηθίσει να κερδίζει συχνά».

-τους στόχους του την επόμενη σεζόν κι αν θα μείνει στον Ολυμπιακό: «Αυτή τη στιγμή πρέπει να περιμένω την απόφαση της Μονακό που είναι η ομάδα με την οποία δεσμεύομαι. Μόνο τότε θα αποφασίσω για το μέλλον μου. Όσο για τον Ολυμπιακό, πραγματικά μου άρεσε η εμπειρία και είναι πιθανό να εξετάσω την προοπτική με αγάπη».

-τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του: «Οι εμπειρίες από Ιταλία και Αγγλία με βοήθησαν να βελτιωθώ στην τακτική και στη φυσική κατάσταση του παιχνιδιού μου. Ένας ποδοσφαιριστής είναι σε μόνιμη διαδικασία βελτίωσης, συνεπώς πάντα βελτιωνόμαστε σε διάφορους τομείς».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ