Φερέιρα: ”Είμαστε συγκεντρωμένοι για να αντιμετωπίσουμε το αυριανό ματς με σοβαρότητα”

Ο Αμπέλ Φερέιρα υπογράμμισε ότι δεν θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, ενώ τόνισε ότι το πρώτο παιχνίδι με την Σλόβαν κρύβει παγίδες. Όπως είπε, η πολύ καλή εικόνα στα δύο παιχνίδια με τον Άγιαξ δεν πρέπει να αλλάξει, οπότε και οι αλλαγές στην ενδεκάδα δεν πρέπει να είναι πολλές.

Πιο αναλυτικά ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ ανέφερε:

-Για το αν τα τέσσερα γκολ κόντρα στον Άγιαξ είναι σημαντικότερη παρακαταθήκη για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League απέναντι σε έναν καινούργιο αντίπαλο: «Αυτή η δυάδα των παιχνιδιών ανήκει στο παρελθόν. Κοιτάζουμε το μέλλον. Ο Άγιαξ έχει περάσει και είμαστε συγκεντρωμένοι για να αντιμετωπίσουμε το αυριανό ματς με σοβαρότητα και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ξέρουμε το πόσο σημαντικό είναι αυτό το ζευγάρι και το αποτέλεσμα του για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλουμε είναι να συνεχίσουμε να δείχνουμε την αξία της ομάδας και των παικτών μας στην ευρωπαϊκή σκηνή. Για να συμβεί αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δείξουμε μεγάλη επιθετικότητα από το πρώτο παιχνίδι».

– Για το αν θα επηρεάσει την σκέψη του πριν από το πρώτο ματς με την Σλόβαν το σύνολο των τριών αγώνων που έχει να δώσει ο ΠΑΟΚ μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας: «Ο πιο σημαντικός αγώνας είναι ο επόμενος και έτσι ετοιμάζουμε τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας».

– Για το αν θα μπορέσει να διαχειριστεί το ψυχολογικό κομμάτι του αποκλεισμού από τον Άγιαξ, καθώς πέρσι ο αποκλεισμός από την Μπενφίκα είχε επηρεάσει την ομάδα: «Όπως είπα τα ματς με τον Άγιαξ ανήκουν στο παρελθόν, είμαστε εδώ κοιτάζοντας το μέλλον της ομάδας στην Ευρώπη».

– Για το αν αισθάνεται ο ίδιος πίεση επιτυχίας στο ξεκίνημα της σεζόν: «Κανένας δεν μπορεί να μου ασκήσει μεγαλύτερη πίεση από τον ίδιο μου τον εαυτό μου. Αυτό που απαιτώ από τους παίκτες μου, το απαιτώ πρώτα από τον εαυτό μου κάθε μέρα. Όλοι όσοι υπηρετούν τον σύλλογο αυτό πρέπει να κάνουν για να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε την ομάδα και να πετύχουμε τους στόχους μας».

– Για το αν το 9/9 της Σλόβαν σε πρωτάθλημα και Ευρώπη είναι κάτι που κάνει τους παίκτες του ΠΑΟΚ να προσεγγίσουν με σοβαρότητα τα δύο παιχνίδια: «Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, πλέον, στο ποδόσφαιρο. Θα αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο σενάριο, μιας ομάδας αήττητης, που θα παίζει στο γήπεδο της, γι’ αυτό από το πρώτο λεπτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γνωρίζοντας ότι θα συναντήσουμε αρκετά εμπόδια στο δρόμο μας για τη νίκη».

Για το αν υπάρχει που δεν του αρέσει αυτή την εποχή, μετά και τα δύο ματς με τον Άγιαξ:«Δουλέψαμε αρκετά για να βελτιώσουμε την εικόνα των ποδοσφαιριστών. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για το αυριανό ματς, όπου πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το αν θα υπάρξουν αλλαγές στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ σε σχέση με τα παιχνίδια κόντρα στον Άγιαξ: «Αναγκαστήκαμε να κάνουμε αρκετές αλλαγές από την αρχή στο χώρο του κέντρου, ωστόσο έχω πει ότι υπάρχει μια πολύ καλή βάση ποδοσφαιριστών, στο μυαλό μου υπάρχει η ενδεκάδα, ωστόσο η εικόνα των δύο παιχνιδιών με τον Άγιαξ ήταν πολύ καλή και λογικά δεν θα πρέπει να υπάρξουν πολλές αλλαγές».

 

Στοχ: “ήρθαμε για τη νίκη και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε”

Ο Μίροσλαβ Στόχ εκπροσώπησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ, στην σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το αυριανό ματς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, στη Σλοβακία και αναφέρθηκε στην επιστροφή στο… σπίτι του, και δήλωσε ότι ο «δικέφαλος του Βορρά» είναι απόλυτα έτοιμος για το ματς και να στοχεύσει στη νίκη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μίροσλαβ Στοχ:

Για το πως αισθάνεται που θα παίξει ως αντίπαλος με ομάδα της Σλοβακίας και για το αν είναι ικανοποιημένος με το ρόλο του στην ομάδα: «Αισθάνομαι υπέροχα. Είναι πάντα ωραίο να γυρίζω σπίτι… Ελπίζω αύριο να είναι ακόμα καλύτερα γιατί ήρθαμε για τη νίκη και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Δεν παίζω πολύ, αλλά είμαι καινούριος και πρέπει να βελτιωθώ. Προσαρμόζομαι στα δεδομένα της ομάδας και στα θέλω του προπονητή».

Για το αν θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί: «Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε αύριο. Οι πιθανότητες είναι 50-50 και πρέπει να είμαστε σοβαροί».

Για το πώς θα προσαρμοστεί ο ΠΑΟΚ σε μια διοργάνωση πιο χαμηλού επιπέδου από το Champions League: «Παίξαμε πολύ καλά και στα δύο παιχνίδια. Δεν αξίζαμε την ήττα, ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι. Ήμασταν και λίγο άτυχοι. Τώρα έχουμε μια ευκαιρία σε μια άλλη διοργάνωση και δεν θα επηρεαστούμε από τον αποκλεισμό. Έχουμε αφήσει πίσω μας τον αποκλεισμό, αύριο πρέπει να δείξουμε την προσωπικότητα μας για να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Για το αν θα παίξει ρόλο το ότι η Σλόβαν έχει περισσότερα παιχνίδια: «Δεν νομίζω. Είχαμε μια μακρά περίοδο προετοιμασίας με δυνατά φιλικά και είχαμε και δύο πολύ δυνατούς αγώνες με τον Άγιαξ. Είμαστε έτοιμοι και ήρθαμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ