Δεν πήγαν οι παίκτες της ΑΕΚ στην Εθνική

Χωρίς τους διεθνείς παίκτες της ΑΕΚ ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας εν όψει των δύο τελευταίων παραθύρων για την προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ.

Με απόντες τους παίκτες της ΑΕΚ ξεκίνησαν οι προπονήσεις της Εθνικής ομάδας εν όψει των δύο τελευταίων αναμετρήσεων για την προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ.

Συγκεκριμένα οι Λίνος Χρυσικόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης και Δημήτρης Κατσίβελης δεν παρουσιάστηκαν, ύστερα από απόφαση της ΚΑΕ ΑΕΚ, στη συγκέντρωση της Εθνικής με αποτέλεσμα κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί.

Η ΑΕΚ με επιστολή της στην ΕΟΚ ζήτησε να μάθει τι θέση της ομοσπονδίας για τα όσα έγιναν στον ημιτελικό του κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Προμηθέα.

Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση υπήρχε παίκτης από τον Προμηθέα, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι «Κιτρινόμαυροι» , ο οποίος αγωνίστηκε όντας θετικός στον Covid-19 κάτι που με βάσει τα πρωτόκολλα απαγορεύεται.

Η ΕΟΚ δεν απάντησε με αποτέλεσμα ο Μάκης Αγγελόπουλος απαγόρευσε στους τρεις διεθνείς να πάνε στην προπόνηση.

Βέβαια όταν έγινε γνωστό το πρόβλημα η ομοσπονδία απέκλεισε από τις προπονήσεις όλους τους παίκτες του Προμηθέα κάτι που δεν ικανοποίησε την πλευρά της ΑΕΚ με αποτέλεσμα να μην επιτρέψει στους παίκτες της να πάνε στην προπόνηση.

ΕΟΚ: «Δυσφορία για την αντιμετώπιση κάποιων αφεντικών του μπάσκετ στην Ελλάδα έναντι της Εθνικής»!

Η ομοσπονδία με ανακοίνωση της τοποθετήθηκε και απάντησε στην απόφαση της ΑΕΚ να μην επιτρέψει στους 3 παίκτες της να προπονηθούν στην Εθνική ομάδα.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

Με αδικαιολογήτως απόντες τους αθλητές της ΑΕΚ, Δημήτρη ΚατσίβεληΛίνο Χρυσικόπουλο και Δημήτρη Μωραϊτη άρχισε σήμερα η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών εν όψει τους τελευταίου «παράθυρου» των προκριματικών αγώνων του Ευρωμπάσκετ 2022.

Οι τρεις παίκτες δεν έδωσαν το «παρών» χωρίς να υπάρχει κάποια δικαιολογία, άρα έθεσαν εαυτόν εκτός ομάδας και το θέμα τους θα παραπεμφθεί άμεσα στα αρμόδια όργανα για να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται από τον εν ισχύ Αθλητικό Νόμο και τον εσωτερικό κανονισμό της Ομοσπονδίας.

Η ΕΟΚ αισθάνεται τη δυσάρεστη ανάγκη να εκφράσει τη δυσφορία της για την αντιμετώπιση κάποιων “αφεντικών” του μπάσκετ στην Ελλάδα, έναντι της εκπροσώπησης του ελληνικού μπάσκετ που είναι οι Εθνικές ομάδες. Και είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν άπαντες για μια ακόμα φορά τη σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο: Του ελληνικού μπάσκετ και του μπάσκετ στην Ελλάδα.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, στη σημερινή συγκέντρωση ήταν παρόντες οι εξής δέκα παίκτες: Βασίλης Καββαδάς, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Ζώης Καράμπελας, Γιάννης Κουζέλογλου, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Βασίλης Μουράτος, Χρήστος Σαλούστρος, Βασίλης Τολιόπουλος, Γιώργος Τσαλμπούρης, Νίκος Χουγκάζ.

Αυτοί θα ταξιδέψουν αύριο το μεσημέρι, μετά από μία προπόνηση το πρωί στο ΟΑΚΑ, για τη Ρίγα με πτήση τσάρτερ και ήδη έχουν αρχίσει οι ενέργειες σε συνεργασία με τη FIBA για να υπάρξει δυνατότητα αντικατάστασης των απόντων. Έτσι κι αλλιώς, ανεξάρτητα από τα περιθώρια που θα υπάρξουν, οποιοσδήποτε παίκτης μπορέσει να κληθεί θα πρέπει να έχει διάστημα 48 ωρών από την ώρα που θα υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού μέχρι να του επιτραπεί η είσοδος στη Λετονία, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν στη χώρα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ