Κύπελλο Σκωτίας: Στα προημιτελικά η Ρέιντζερς νικώντας τη Σέλτικ

Η Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ επικράτησε στο ντέρμπι της Σέλτικ και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Σκωτίας.

Για την φάση των «16» του Κυπέλλου Σκωτίας, η Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ επικράτησε εύκολα με 2-0 της Σέλτικ και την απέκλεισε από τη συνέχεια της διοργάνωση.

Σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ντέιβις μόλις στο 10ο λεπτό και ο Κένι με αυτογκόλ στο 34′. Η Σέλτικ έχασε πέναλτι στο 80′ με τον Έντουαρντ. Αξιοσημείωτο είναι ότι στον πάγκο ήταν Έλληνας τερματοφύλακας, Βασίλης Μπάρκας.

Ο αγώνας:

Η Ρέιντζερς μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ μόλις στην πρώτη της ευκαιρία, στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν έπειτα από ωραία σέντρα στην περιοχή, ο Ντέιβις με ένα απίθανο βολ-πλανέ νίκησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Μετά την επίτευξη του τέρματος η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ δεν είχε την κατοχή της μπάλας αλλά έλεγχε το ματς, μην επιτρέποντας στην Σέλτικ να γίνει απειλητική. Αρκετά αργότερα, στο 30′, οι γηπεδούχοι προειδοποίησαν, με ένα σουτ του Μορέλος από μέση απόσταση, το οποίο κατέληξε αρκετά άουτ.

Στην επόμενη φάση όμως στο 34ο λεπτό του αγώνα, ο Αρίμπο σέντραρε με στόχο τον Κεντ, αλλά εκεί παρενέβει ο Κένι που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στην προσπάθειά του να απομακρύνει, διπλασιάζοντας το προβάδισμα της Ρέιντζερς. Το 2-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου σε αυτό το ντέρμπι Σκωτίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο πλέον, η Σέλτικ ξεκίνησε καλύτερα, έχοντας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 46ο λεπτό, όταν ο Τέρνμπουλ επιχείρησε ένα σουτ από πλεονεκτική θέση, όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον ΜακΓκρέγκορ, ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 57′, μετά από μία κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον Έντουαρντ μέσα στην περιοχή, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν το ιδανικό. Στο 65′ ο Κεντ εξαπέλυσε ένα σουτ από καλό σημείο, με τον Μπέιν να αποκρούει, αρνούμενος στον εξτρέμ της Ρέιντζερς να ανεβάσει το δείκτη του σκορ.

Έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα που οι γηπεδούχοι απλά διαχειρίζονταν τον αγώνα, στο 80′, η Σέλτικ κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Έντουαρντ, όμως ο ΜακΓκρέγκορ το έβγαλε και δεν επέτρεψε στον Γάλλο φορ να βάλει την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι. Τίποτα άλλο δεν συνέβη μέχρι το τελικό σφύριγμα και το 2-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Κίτρινες: 47′ Μπράουν, 75′ Αρίμπο, 86′ Μπάρισιτς, 90+1′ Κεντ

Ρέιντζερς (Τζέραρντ): ΜακΓκρέγκορ, Μπάρισιτς, Χελάντερ, Γκόλντσον, Πάτερσον, Καμαρά, Ντέιβις, Άρφιλντ, Κεντ, Αρίμπο, Μορέλος (82′ Ρουφ).

Σέλτικ (Κένεντι): Μπέιν, Κρίστι (73′ Γκρίφιθς) , Γουέλς, Άγερ, Κένι, Μπράουν, Τέρνμπουλ, ΜακΓκρέγκορ, Λαξάλτ (14′ Τέιλορ), Ελιονούσι (87′ Αγέτι), Έντουαρντ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ