Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε: Τους “τέλειωσε” στο 90′ ο Τικίνιο και πήρε την πρόκριση!

Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε στο 90ό λεπτό που του έδωσε και μαθηματικά την πρόκριση στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ.

Μια μεγάλη νίκη πήρε ο Ολυμπιακός με 1-0 επί της Φενέρμπαχτσε στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Σκόρερ του “χρυσού” γκολ των Πειραιωτών, ο Τικίνιο Σοάρες στο 90ό λεπτό.

Οι “ερυθρόλευκοι” σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν έπιασαν το μέγιστο της απόδοσής τους, κατάφεραν και πήραν αυτή τη μεγάλη νίκη επί των Τούρκων, η οποία αφενός τους δίνει την μαθηματική πρόκριση στα νοκ άουτ της διοργάνωσης, αφετέρου σοβαρές πιθανότητες για πρωτιά στον όμιλο.

Στο άλλο ματς του ομίλου, Αντβέρπ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Κάτι που σημαίνει ότι την τελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός θέλει νίκη στο Βέλγιο επί της Αντβέρπ και ταυτόχρονα ήττα της Άιντραχτ στην Κωνσταντινούπολη για να τερματίσει στην 1η θέση του ομίλου και να πάει απευθείας στους “16” γλιτώνοντας ένα γύρο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα τερματίσει 2ος και θα αγωνιστεί στον ενδιάμεσο πλέι οφ γύρο, με κάποια ομάδα από αυτές που θα έρθουν ως τρίτες από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ματς

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Βατσλίκ ήταν στο τέρμα, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ στην άμυνα, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά στον άξονα, Αγκιμπού Καμαρά πιο μπροστά, Μασούρας, Ονιεκούρου στα άκρα και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή.

Στο 5’ ο Μασούρας έβγαλε μπαλιά για γκολ στον Αγκιμπού, αλλά έκανε κακό τελείωμα στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, ο Ονιεκούρου βρέθηκε στο έδαφος με τους Πειραιώτες να διαμαρτύρονται για πέναλτι, ωστόσο το VAR υπέδειξε στον διαιτητή πως δεν υπάρχει κάτι.

Στο 18’ ο Καχβετσί σούταρε με τη μπάλα να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ.

Ενώ δύο λεπτά μετά, ο Μπερίσα σούταρε αλλά πέρασε λίγο εκτός.

Στο 21’ ο Μασούρας σούταρε στα σώματα και στη συνέχεια, ο Λαλά έπιασε φαλτσαριστό πλασέ που πέρασε εκτός.

Στο 25ο λεπτό, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που αντιμετώπιζε πρόβλημα, αντικαταστάθηκε από τον Ουσεϊνού Μπα.

Στο 32’ μετά από εκτέλεση κόρνερ και διώξιμο του Σόσα, η μπάλα κόντραρε στον Ελ Αραμπί και ο Έζελ έδιωξε σε κόρνερ.

Και στο 38’ ο Ονιεκούρου σέντραρε, ο Ελ Αραμπί έπιασε κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο εκτός.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε τους Ρόνι Λόπες και Ανδρέα Μπουχαλάκη αντί των Χένρι Ονιεκούρου και Μαντί Καμαρά, κρατώντας την ίδια διάταξη.

Στο 47’ ο Αγκιμπού έκλεψε τη μπάλα, σούταρε αλλά κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.

Δέκα λεπτά μετά, ο Σισέ δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, που κατέληξε στην αγκαλιά του Έζερ

Στο 74’ ο Ρέαμπτσιουκ σέντραρε από αριστερά για τον Ελ Αραμπί, αλλά έκανε κακό τελείωμα αστοχώντας.

Στο 79’ ο Ρέαμπτσιουκ έβγαλε πάλι σέντρα από αριστερά, ο Λαλά βρέθηκε μόνος του, πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 86’ ο Βαλμπουενά δοκίμασε ένα σουτ που κατέληξε σε κόρνερ. Ενώ εκτός κατέληξε και σουτ του Μπουχαλάκη στο επόμενο λεπτό.

Και στο 90’ ήρθε η λύτρωση. Ο Ρέαμπτσιουκ έβγαλε εξαιρετική σέντρα από αριστερά, ο Τικίνιο έκανε πανέμορφο πλασέ από κοντά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος (25’ λ.τρ. Μπα), Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (46’ Μπουχαλάκης), Μασούρας (68’ Βαλμπουενά), Ονιεκούρου (46’ Ρόνι Λόπες), Αγκιμπού Καμαρά, Ελ Αραμπί (81’ Τικίνιο)

Φενέρμπαχτσε (Βίτορ Περέιρα): Έζερ, Οσάγι-Σάμουελ, Τίσεραντ, Κιμ, Νόβακ (78’ Σάλαι), Μερτ Χακάν, Σόσα, Ζάιτς (65’ Μέγιερ), Καχβετσί (65’ Πέλκας), Μπερίσα, Ρόσι (78’ Καντιόγλου)

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου μετά από 5 αγωνιστικές:

1. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 11
2. Ολυμπιακός 9
3. Φενέρμπαχτσε 5
4. Αντβέρπ 2

3η και 4η θέση έχουν ήδη τελειώσει, με την Φενέρμπαχτσε να συνεχίσει στο Κόνφερενς Λιγκ, οτιδήποτε και αν γίνει την 6η αγωνιστική. Οι μόνες θέσεις που παίζονται είναι η 1η και η 2η, με τον Ολυμπιακό να θέλει δική του νίκη και ήττα των Γερμανών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ