Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Εμπαπέ έδωσε προβάδισμα στους Παριζιάνους

Με τέρμα του Εμπαπέ στο τελευταίο λεπτό, η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των “16” του Champions League, η Παρί Σεν Ζερμέν με δράστη του Εμπαπέ νίκησε με 1-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Παρίσι και πήρε ισχνό προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Η Παρί πήρε την κατοχή από το πρώτο λεπτό και προσπαθούσε να διασπάσει την αμυντική διάταξη της Ρεάλ Μαδρίτης που μπήκε στο ματς για να σταματήσει τα επιθετικά ατού των Παριζιάνων και να χτυπήσει στην κόντρα.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 5ο λεπτό από την συνεργασία Εμπαπέ – Ντι Μαρία με τον τελευταίο να σουτάρει ψηλά.

Η ενέργεια του Μέσι και η πάσα στο Εμπαπέ στο 18ο λεπτό λίγο έλειψε να βάλει μπροστά την Παρί αλλά ο Γάλλος δεν πλάσαρε ιδανικά και ο Κουρτουά έκανε την επέμβαση.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Νούνο Μέντες δοκίμασε το πόδι του αλλά ο Κουρτουά ήταν σε καλή θέση και έδιωξε την μπάλα.

Στο 32′, ο ορεξάτος Μέσι ελίχθηκε ανάμεσα στους παίχτες της Ρεάλ και έκανε ένα άστοχο σουτ.

Η μοναδική προσπάθεια της Ρεάλ ήταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με το σουτ του Κασεμίρο που έφυγε άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, στο 50′ ο Εμπαπέ που ήταν ο πιο ενεργητικός παίχτης μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ όμως ο Κουρτουά για ακόμα μια φορά έβαλε στοπ στο Γάλλο επιθετικό.

Ο Πορτιέρο της Ρεάλ έσωσε την βασίλισσα στο 52′ με τον Βέλγο να σώζει την ομάδα του διώχνοντας την μπάλα πριν ο Γάλλος γίνει αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή και στην συνέχεια μάζεψε το πλασέ του Μέντες από μακρινή απόσταση.

Ο Μέσι έκανε το σουτ στο 53ο λεπτό και ο Κουρτουά μπλόκαρε την μπάλα όπως και στο 56′ του Εμπαπέ.

Ο Κρόος στο 54′ σούταρε έξω από την περιοχή χωρίς ωστόσο να βρει στόχο.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 61ο λεπτό με την εκτέλεση πέναλτι του Μέσι. Ο Εμπαπέ μπήκε στην περιοχή κέρδισε το πέναλτι από τον Καρβαχάλ και ο Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση όπου νικήθηκε από τον Κουρτουά.

Στην συνέχεια, στο 75′ και 77′ τα σουτ των Μέσι και Εμπαπέ δεν βρήκαν στόχο.

Ο Εμπαπέ στο 94ο λεπτό έδωσε την νίκη στους Παριζιάνους. Ο Γάλλος που φέρεται να έχει υπογράψει με την Βασίλισσα έδινε την κλάση του αφού πέρασε ανάμεσα σε Βάσκεθ, Αλάμπα και πλάσαρε ιδανικά τον Κουρτουά.

Σκόρερ: 94′ Εμπαπέ

Κίτρινες: 40′ Βεράτι, 62′ Ντανίλο, 83′ Κιμπεμπέ,91′ Παρέδες – 37′ Κασεμίρο, 51′ Μιλιτάο, 57′ Μεντί, 83′ Ροντρίγκο

Παρί Σεν Ζερμέν (Ποτσετίνο): Ντοναρούμα, Χακιμί, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες, Παρέδες, Ντανίλο (87′ Γκέιγ), Βεράτι, Ντι Μαρία (73′ Νεϊμάρ), Μέσι, Εμπαπέ

Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (72′ Βάσκεθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Καζεμίρο, Μόντριτς (82′ Βαλβέρδε), Κρόος, Ασένσιο (72′ Ροντρίγκο), Μπενζεμά (88′ Μπέιλ), Βινίσιους (82′ Αζάρ)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ