Αγχώθηκε αλλά τα κατάφερε

Στην βροχερή Τρίπολη ο Αστέρας υποδέχτηκε και επικράτησε για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μέρες τον Απόλλωνα Σμύρνης αυτή τη φορά για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος(2-1). Οι Αρκάδες είχαν την κατοχή σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και κατάφεραν να κλείσουν από το πρώτο λεπτό τον Απόλλωνα στα καρέ του.

Η νίκη όμως ήρθε με αγχωτικό τρόπο μιας και οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους της άμυνας τους αναγκάζοντας τους παίκτες του Αστέρα να γυρνάνε νευρικά την μπάλα γύρω από την περιοχή και να δοκιμάζουν να απειλήσουν την εστία του Βάσιτς περισσότερο με μακρινά σουτ.

Το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο 0-0. Οι γηπεδούχοι δοκίμαζαν από τα πλάγια να βρουν κενούς χώρους στην άμυνα του Απόλλωνα δίχως όμως κάποιο αντίκρισμα. Η καλύτερη στιγμή τους ήταν με μία πλαγιοκόπηση του Τσιλιανίδη από τα αριστερά όπου δοκίμασε το πόδι του με την μπάλα να περνάει ξυστά από το αριστερό δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος όμως ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά. Στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα ο Τσιλιανίδης βρέθηκε φάτσα με το τέρμα όμως αστόχησε.

Το σκορ τελικά άνοιξε ο Ορτέγκα στο 68ο λεπτό. Ο Καλτσάς σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή με τον Βάσιτς να απομακρύνει. Ο Ορτέγκα πήρε το ριμπάουντ, σούταρε και με την βοήθεια της τύχης μιας και η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο του Απόλλωνα έγραψε το 1-0.

Ο Απόλλωνας στην μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε κατάφερε και ισοφάρισε από μία στατική φάση. Ο Σικαμπάλα εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή του Αστέρα και ο Τζανετόπουλος ανενόχλητος εκτέλεσε τον Αθανασιάδη.

Ο Αστέρας έχασε τεράστια ευκαιρία στο 79′ με τον Μανιά να αστοχεί από τα 11 μέτρα σε πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ του Αστέρα σε χέρι του Γκάρος.

Η λύτρωση τελικά ήρθε για τους γηπεδούχους με κεφαλιά του Βαλιέντε στο 86’ ύστερα από ασσίστ του Μουνάφο.

Ο Απόλλωνας λίγο έλειψε να παγώσει για δεύτερη φορά το Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στις καθυστερήσεις του αγώνα, με τον Αθανασιάδη όμως να δηλώνει παρών και να κρατάει το παθητικό του στο ένα τέρμα μόνο.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Ορτέγκα (83′ Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Μουνάφο, Μπελόκ, Τσιλιανίδης (61′ Φερνάντεθ), Καλτσάς, Ρόλε (61′ Μανιάς), Δουβίκας.

Απόλλων Σμύρνης (Αλμπέρτο Μοντεαγούδο): Βάσιτς, Στάθης, Οριχβέλα, Λούκις, Βαφέας, Τζανετόπουλος, Κλοντιάν, Ελ Χέλβε (60′ Γκαρός), Αλμέιδα Πέντρο (46′ Γκονζάλες), Σικαμπάλα, Βάρκας (73′ Ακόστα).

 

Στον άλλο αγώνα του ομίλου Απόλλων Παραλιμνίου και Τρίκαλα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι με τους φιλοξενούμενους να τελειώνουν το ματς με εννέα παίκτες! Το σκορ άνοιξε ο Απόλλωνας με εκτέλεση φάουλ του Μερεσιώτη στο 31’ με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν δώδεκα λεπτά αργότερα στο 43’ με σκόρερ τον Τσιμίκα.

 

Βαθμολογία ομίλου:

Αστέρας Τρίπολης 3

Απόλλων Παραλιμνίου 1

Α.Ο. Τρίκαλα 1

Απόλλων Σμύρνης 0

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ