Παναθηναϊκός: Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα

O Θάνος Φωτόπουλος μέσα από το προσωπικό του blog στο Kingsport.gr σκιαγραφεί την επόμενη μέρα στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου.

Το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στον Παναθηναϊκό.

Από την μία πίκρα και στεναχώρια διότι δεν κατάφερε να κάνει το πολυπόθητο back-to-back και παρέδωσε τον τίτλο στον Ολυμπιακό και από την άλλη μια γλυκιά εσάνς γιατί πάλεψε λυσσαλέα μέχρι το τέλος στριμώχνοντας στα σχοινιά τον πολύ καλύτερο ποιοτικά αντίπαλο του.

Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη προσπάθησαν για το ακατόρθωτο στη σειρά των τελικών και ενώ αρχικά τα κατάφεραν ισοφαρίζοντας σε 2-2 από 0-2 στη συνέχεια λύγισαν και δεν μπόρεσαν να κάνουν την ολική ανατροπή.

Αυτό το πρωτάθλημα ήταν και οι τελευταίες μπασκετικές παραστάσεις που έδωσαν τόσο η Λολίτα Λύμουρα όσο και η Όλγα Χατζηνικολάου οι οποίες, μετά από μια καριέρα υπέρλαμπρη με πολλές νίκες και χαρούμενες στιγμές, αποφάσισαν να κρεμάσουν τις φανέλες τους οριστικά στο μπασκετικό ντουλάπι των αναμνήσεων τους δίνοντας πλέον χώρο στις νεότερες γενιές του αθλήματος.

Η αποχώρηση από την ομάδα των δύο αυτών παικτριών ενεργοποίησε άμεσα τα μεταγραφικά αντανακλαστικά του Παναθηναϊκού που πάντα υπό τις σκέψεις της Ελένης Καπογιάννη άρχισε να φτιάχνει το πάζλ της επόμενης σεζόν με έμφανση στο Ελληνικό στοιχείο και στη θέση «5» από την οποία πληγώθηκε πολύ την σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Η πρώτη κίνηση ήταν θορυβώδης με την αρχηγό της Εθνικής ομάδας Κατερίνα Σωτηρίου να ντύνεται στα «πράσινα» και να υπόσχεται τίτλους και διακρίσεις. Η Ελληνίδα φόργουορντ εκτός από ύψος στην ομάδα θα φέρει και τόνους εμπειρίας που σίγουρα θα φανεί χρήσιμη μέσα στη σεζόν.

Στη θέση “5” η ομάδα φρόντισε να θωρακιστεί κάνοντας δική της την καλύτερη ξένη σέντερ της Α1 την Έμιλι Πόρτερ. Η Αμερικανίδα έβγαλε μάτια με τις Εσπερίδες και αυτό ήταν που την έκανε  να μπει στο μεταγραφικό κάδρο της Ελένης Καπογιάννη.

Εκτός της Σωτηρίου ο Παναθηναϊκός έκανε δικιά του μια ακόμα ξενιτεμένη την Ευγενία Κολλάτου που άφησε τη Γερμανία για τα πράσινα της ομάδας. Η νεαρή παίκτρια διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που θέλει η Καπογιάννη και σίγουρα η απόκτηση της είναι προς το σωστό σημείο.

Και αν η απόκτηση της Σωτηρίου έκανε θόρυβο η επερχόμενη, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ μεταγραφή της Παυλοπούλου θα προκαλέσει σεισμό. Η Πηνελόπη Παυλοπούλου είναι μαζί με την Άννα Νίκη Σταμολάμπρου ο,τι καλύτερο έχει η Ελλάδα στα γκαρντ αυτή τη στιγμή. Η Παυλοπούλου θα δώσει στην ομάδα σιγουριά, ηρεμία και σωστή αμυντική και επιθετική λειτουργία καθώς η νεαρή παίκτρια μπορεί να αποτελέσει την ηγέτιδα του συλλόγου.

Η ομάδα βέβαια δεν θα σταματήσει εκεί καθώς είναι βέβαια η περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση με σκοπό τη δημιουργία ενός συνόλου και ενός ρόστερ αρκετά ανταγωνιστικού και με σκοπό την άμεση επιστροφή στους τίτλους.

Από τις πρώτες κινήσεις είναι σαφής η προσπάθεια της Ελένης Καπογιάννη να στελεχώσει και να ενισχύσει την ομάδα με Ελληνικό στοιχείο το οποίο θα αποτελέσει εγγύηση για το παρόν και παρακαταθήκη για το μέλλον.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ξένες το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο με πρόθεση της ομάδας να είναι  η παραμονή της Ρίντ ενώ είναι άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι με την Φιτζέραλντ αν και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν με την απόφαση της ΕΟΚ σχετικά με το πόσες ξένες θα αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα.

Παρελθόν θα αποτελέσει η Χόλμς ενώ έχει ήδη o σύλλογος έχει αποχαιρετήσει την Σταμάτη ενώ αβέβαιο είναι το μέλλον της Μυλωνάκη. Τέλος το δρόμο προς τα Αμερικανικά κολλέγια αναμένεται να πάρει η Γρηγοροπούλου.

Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις της Καπογιάννη που έχουν ήδη αποτυπωθεί στο μεταγραφικό καμβά της Ελληνιδάς προπονήτριας για τη δημιουργία ενός συνόλου και μιας ομάδας που θα είναι σε θέση να διεκδικήσει και πάλι υπό καλύτερες προϋποθέσεις το πρωτάθλημα με απώτερο σκοπό μια καλή πορεία στην Ευρώπη.

Βέβαια όλα αυτά απαιτούν χρόνο και υπομονή στοιχεία που διαθέτουν στο σύλλογο ο οποίος κινείται πολύ προσεκτικά και με το βλέμμα στην επόμενη μέρα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ