Mundial 2022: Νίκη, αλλά αποκλεισμός για την Τυνησία

Με δράστη τον Καζρί, η Τυνησία νίκησε τη Γαλλία, αλλά δεν μπόρεσε να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Η Τυνησία έκανε την έκπληξη και νίκησε με 1-0 τη Γαλλία, αλλά αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Οι Τυνήσιοι είδαν την Αυστραλία να επικρατεί με το ίδιο σκορ της Δανίας και πήρε αυτη το εισιτήριο για τους “16” και θα αντιμετωπίσει μία εκ των Πολωνία, Αργεντινή ή Σαουδική Αραβία.

Στην πρώτη θέση η Γαλλία, που περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό της απ’ τον 3ο όμιλο, αντιμετωπίζοντας στις 4 Δεκεμβρίου στην Ντόχα, την ομάδα που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση.

Ο Τυνήσιοι έφτασαν στην έκπληξη με πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, την στιγμή που οι Γάλλοι επέλεξαν να αγωνιστούν με όλη την βασική τους εντεκάδα αλλαγμένη και με σκόρερ τον Καζρί μετά από εξαιρετική ενέργεια στο 58ο λεπτό.

Στο 90’+8’ ο Γκριεζμάν σκόραρε, ισοφαρίζοντας σε 1-1, με τον διαιτητή να σφυρίζει αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Παρόλα αυτά κλήθηκε από το VAR για να ελέγξει το γκολ του άσου της Ατλέτικο Μαδρίτης, κρίνοντας εντέλει έπειτα από on field review, πως ήταν οφσάιντ με αποτέλεσμα να το ακυρώσει.

Οριστικοποιώντας δευτερόλεπτα αργότερα με το τελικό σφύριγμά του τη νίκη των Τυνήσιων, που πανηγυρίστηκε στις εξέδρες, μολονότι δεν είχε αντίκρισμα…

Κίτρινες: Κεσχρίντα –

Τυνησία (Τζαλέλ Καντρί): Νταχμέν, Ταλμπί, Μεριά, Γκαντρί, Μααλούλ, Λεϊντουνί, Σκίρι, Μπρον, Κεσχρίντα, Σλιμανέ (83’ Αμπντί), Ρομντάν (74’ Σαλαλί), Καζρί (60’ λ.τρ. Τζεμπάλι).

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μανταντά, Ντισασί, Κονατέ, Βαράν (63’ Σαλιμπά), Καμαβινγκά, Γκεντουζί (79’ Ντεμπελέ), Τσουαμενί, Φοφανά (73’ Γκριεζμάν), Βερετού (63’ Ραμπιό), Κομάν (63’ Μπαπέ), Κόλο Μουανί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ