Mundial 2022: Αποχαιρέτησε το Καμερούν με νίκη επί της Βραζιλίας

Νίκησε τη Βραζιλία το Καμερούν, αλλά αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο

Το Καμερούν επικράτησε με 1-0 της Βραζιλίας στο στάδιο Lusail Iconic, για την 3η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Σελεσάο θα συνεχίσει την πορεία της στο Κατάρ, καθώς προκρίθηκε ως πρώτη στους «16» και θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τη Νότια Κορέα.

Από την άλλη, το Καμερούν παρόλο που κέρδισε, δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση, καθώς η Ελβετία κέρδισε τη Σερβία στο άλλο παιχνίδι του ομίλου.

Ο αγώνας:

Tο πρώτο ημίχρονο κύλησε με τη Βραζιλία ανώτερη, αλλά το Καμερούν κράτησε το μηδέν.

Ο Επασί στο 14΄ απέκρουσε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Μαρτινέλι, ενώ στο 28΄ μπλόκαρε το ωραίο πλασέ του Άντονι.

Από την πλευρά τους, οι Καμερουνέζοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Έντερσον να κάνει μεγάλη απόκρουση σε εξ επαφής κεφαλιά του Εμπεούμο.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο με τον Ζεσούς αρχικά και τον Ροντρίγκο στη συνέχεια να αποτυγχάνουν να σκοράρουν από κοντά στο 53ο λεπτό, ενώ στο 56΄ και το 57 ο Επασί «έβγαλε» τα σουτ των Ζεσούς και Γκιμαράες, αντίστοιχα.

Σε χαλαρό τέμπο η ομάδα του Τίτε συνέχισε να σπαταλάει ευκαιρίες (84΄ και 89΄ Πέδρο) κι εν τέλει τιμωρήθηκε από τον Αμπουμπακάρ, ο οποίος «εκτέλεσε» τον Έντερσον με κεφαλιά στο 90΄+2 και στη συνέχεια αποβλήθηκε λόγω πανηγυρισμών, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Κίτρινες: Τολό, Κούντε, Φάι, Αμπουμπακάρ – Μιλιτάο, Γκιμαράες

Κόκκινες: 90΄+4 Αμπουμπακάρ (2η κίτρινη)

Καμερούν (Ρίγκομπερτ Σονγκ): Επασί, Φάι, Τολό, Γου, Εμποσέ, Ενγκαμαλέου (86΄ Μπεκελί), Ανγκισά, Κούντε (68΄ Εντσάμ), Αμπουμπακάρ, Τσούπο-Μοτίνγκ, Εμπεούμο (64΄ Εκαμπί).

Βραζιλία (Τίτε): Έντερσον, Ντάνι Άλβες, Μιλιτάο, Μπρέμερ, Τέλες (55΄ Μαρκίνιος), Φαμπίνιο, Φρεντ (55΄ Γκιμαράες), Ροντρίγκο (55΄ Ριμπέιρο), Μαρτινέλι, Ζεσούς (64΄ Πέδρο), Άντονι (79΄ Ραφίνια).

 

7ος Όμιλος

Βραζιλία 6β

Ελβετία 6β

Καμερούν 4β

Σερβία 1β

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ