La Liga: Πρωταθλήτρια Ισπανίας μετά από τέσσερα χρόνια η Μπαρτσελόνα

Νίκησε την Εσπανιόλ και κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από τέσσερα χρόνια η Μπαρτσελόνα

Στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της La Liga, σφράγισε το πρωτάθλημα η Μπαρτσελόνα, ενώ σημαντικές νίκες πανηγύρισαν η Σεβίλλη και η Βαλένθια.

Πρωταθλήτρια Ισπανίας για 27η φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Μπαρτσελόνα, μετά το επιβλητικό 2-4 στην έδρα της Εσπανιόλ. Δύο γκολ του Λεβαντόφσκι και από ένα των Μπαλντέ και Κούντε, έδωσαν στην Μπαρτσελόνα τους τρεις βαθμούς, που της εξασφάλισαν και μαθηματικά τον τίτλο“, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο τέλος με Πουάδο και Χοσελού, αλλά δεν απείλησαν τους “μπλαουγκράνα”.

Σπουδαία νίκη-«οξυγόνο» πέτυχε στο Βίγκο η Βαλένθια, επικρατώντας της Θέλτα με 1-2. Οι «νυχτερίδες» με τους τρεις αυτούς βαθμούς απομακρύνθηκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Κλάιφερτ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 7ο λεπτό, η Θέλτα ισοφάρισε με τον Σεφέροβιτς (60′), με τον Μάρι να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 88′.

Με τρία γκολ στο β΄ ημίχρονο από τους Ράφα Μιρ, Πάπου Γκόμες και Χεσούς Μανουέλ Κορόνα, η Σεβίλλη νίκησε 0-3 τη Βαγιαδολίδ στο «Χοσέ Θορίγια» και πλέον διεκδικεί θέση στην Ευρώπη και μέσω του ισπανικού πρωταθλήματος (πέραν της παρουσίας της στα ημιτελικά του Europa League). Από την άλλη, οι γηπεδούχοι έμειναν μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Ελτσε, που ήδη έχει υποβιβαστεί, ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και νίκησε στην έδρα της την Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-0. Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη χάρη στο γκολ του Φιδέλ στο 41ο λεπτό.

 

Aναλυτικά το πρόγραμμα:

Μαγιόρκα-Κάντιθ 1-0 (16’ Μαφέο)

Σοσιεδάδ-Χιρόνα 2-2 (5′ Οϊαρθάμπαλ, 24′ Σίλβα – 37′ Κούτο, 45+3′ Στουάνι)

Οσασούνα-Αλμερία 3-1 (46′ Μπουντιμίρ, 51′ Εζαλζούλι, 81′ Γκόμες – 90+2′ Λαζάρο)

Βιγιαρεάλ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 5-1 (24΄, 90΄Μπαένα, 37′, 50′ Τζάκσον – 61′ αυτ. Παρέδες)

Ρεάλ Μαδρίτης-Χετάφε 1-0 (70′ Ασένσιο)

Θέλτα-Βαλένθια 1-2 (60′ Σεφέροβιτς – 8′ Κλάιφερτ, 88′ Μάρι)

Έλτσε-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (41’ Φιντέλ)

Βαγιαδολίδ-Σεβίλλη 0-3 (50′ Ράφα Μιρ, 70′ Γκούντελι, 90’+5′ Κορόνα)

Εσπανιόλ-Μπαρτσελόνα 2-4 (74’, Πουάδο, 90+2′ Χοσέλου – 11’, 40’ Λεβαντόφσκι, 20’ Μπαλντέ, 53’ Κουντέ)

Μπέτις-Βαγεκάνο (22:00)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ