«Ασπρόμαυρο» πάρτι στην Ξάνθη

Πέρασε και από την Ξάνθη ο ΠΑΟΚ, νικώντας με 1-2 και έκανε άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, ενώ συνεχίζει και αυτό το αήττητο σερί του.

Οι φίλοι του «Δικεφάλου» έκαναν μικρή Τούμπα το γήπεδο, είδαν το Ολιβέιρα να σκοράρει ένα πανέμορφο φάουλ, τον Ενρίκε να βάζει γκολ έπειτα από τρομερή ομαδική ενέργεια, τον Ζίβκοβιτς να βγάζει τρία τετ α τετ και τέλος την ομάδα τους να συνεχίζει το αήττητο σερί της και να κάνει άλλο ένα μεγάλο βήμα να σφραγίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Οι «ασπρόμαυροι» με αρκετή υπομονή κυκλοφορούσαν τη μπάλα εναντίον της σφικτής άμυνας της Ξάνθης, κατάφεραν να την διασπάσουν και να πετύχουν μιαπολύ σημαντική νίκη.

Από τον αγώνα ξεχώρισαν ο Ολιβέιρα με τον Σάκχοφ που δεν έχασαν μονομαχία στο κέντρο, ενώ σε άλλο ένα ματς ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ήταν τρομερός.

Ο αγώνας:

Σε ένα ματς που δεν θύμιζε καθόλου εκτός έδρας για τον ΠΑΟΚ, αφού οι οπαδοί του είχαν κατακλύσει το γήπεδο της Ξάνθης, ο «Δικέφαλος» είχε την κατοχή στο πρώτο δεκάλεπτο, με δυο στημένες φάσεις απείλησε, αλλά στη μια η κεφαλιά του Ολιβέιρα κατέληξε άουτ και στην άλλη για λίγο δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή ο Σφιντέρσκι.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την  κυκλοφορία της μπάλας, αλλά να δυσκολεύονται να πατήσουν την περιοχή του Ζίβκοβιτς, αφού οι προσπάθειες του κοβόντουσαν από τους αμυντικούς της Ξάνθης.

Ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς στο 32’, ο Ντίρεσταμ έκανε λάθος γύρισμα στον Ζίβκοβιτς, ο Σφιντέρσκι πήρε την μπάλα, αλλά το πλασέ του, το έδιωξε ο Σέρβος τερματοφύλακας.

Στο 33’ ο Ολιβέιρα άνοιξε το σκορ. Ο Πορτογάλος εκτέλεσε ένα φάουλ έξω από την  περιοχή, πέρασε τη μπάλα με αρκετά φάλτσα πάνω από το τείχος και αυτή κατέληξε στο αριστερό «Γ».

Στο 36’ η Ξάνθη κέρδισε το πρώτο της κόρνερ, ο Αλμέιδα ήταν ο αποδέχτης της εκτέλεσης και αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά, αλλά μπλόκαρε σταθερά ο Πασχαλάκης.

Η Ξάνθη ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έκανε την ευκαιρία, ο Ζαμπά έκανε την κάθετη, ο Πέλκας γρήγορα έστρωσε στον Σφιντέρσκι και αυτός απέναντι στον Ζίβκοβιτς δεν κατάφερε να σκοράρει, αφού ο Σέρβος έβγαλε το τετ α τετ σε κόρνερ.

Στο 67’ ο Βιεϊρίνια βγήκε μπροστά, έδωσε στον Άκπομ, αυτός έσπασε στον Ενρίκε και ο Βραζιλιάνος με συρτό πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα για το 0-2.

Στο 85’ ο Κασάδο έκανε μια όμορφη σέντρα από τα αριστερά, ο Αλμέιδα πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-2.

 

Σκόρερ: 85’ Αλμέιδα – 33’ Ολιβέιρα, 67’ Ενρίκε

Κίτρινες: Αλμέιδα, Αμορίμ, Κασάδο – Ολιβέιρα

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντίρεσταμ, Κασάδο, Λισγάρας, Αλμέιδα, Καντά (64’ Κάστρο), Μελιόπουλος (72’ Μπρίτο), Κοβάσεβιτς, Αμορίμ (78’ Σαρπόνγκ), Σιλά, Γέντρισεκ

Αναπληρωματικοί: Γκαραβέλης, Χατζητερζόγλου, Σουλεϊμάν, Μελισσόπουλος

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Ολιβέιρα, Σάκχοφ, Ζαμπά (63’ Γιαννούλης), Πέλκας (86’ Μίσιτς), Ενρίκε, Σφιντέρσκι (66’ Άκπομ)

Αναπληρωματικοί: Ρέι, Ίνγκασον, Κάνιας, Καντουρί

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ