Άρης-ΠΑΟΚ: “Κιτρινόμαυρο” το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής απέναντι στον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Ο Άρης επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για τη 17η αγωνιστική της Super League.

Σουλεϊμάνοφ (46’) και Σαβέριο (59’) τα γκολ των γηπεδούχων, μείωσε ο Μπάμπα (75’) για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

H ομάδα του Μάντζιου παρέμεινε στην 5η θέση, αλλά ανέβηκε στους 27 βαθμούς, ενώ ο «δικέφαλος του Βορρά» έπεσε από την κορυφή και με 38 πόντους είναι στο -2 από τον Παναθηναϊκό. Πρώτη απώλεια μετά από επτά σερί επιτυχίες για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Ο αγώνας:

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, όμως δεν έβρισκε κενούς διαδρόμους για να βρει τα δίχτυα. Μια αδύναμη κεφαλιά του Μπράντον Τόμας (10’) και μια άστοχη του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη (26’) ήταν οι ελάχιστες ευκαιρίες των φιλοξενουμένων.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα, αλλά τη μία ο Βλάντιμιρ Νταρίντα ήταν άστοχος (10’), την άλλη πρόλαβε τον Λορέν Μορόν (41’) την τελευταία στιγμή ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Προτού συμπληρωθούν τριάντα δευτερόλεπτα στο δεύτερο μέρος, ο Σαβέριο πήρε τα βήματα του Βιεϊρίνια και σέντραρε, με τον Σουλεϊμάνοφ με πλασέ στην κίνηση να προλαβαίνει τον Μπάμπα για το 1-0.

Παρόμοιο σκηνικό και λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Ο Βιεϊρίνια έκανε πίσω βήματα, δίνοντας τη ευκαιρία στον Σαβέριο να νικάει τον Κοτάρσκι για το 2-0.

Με τριπλή αλλαγή, συν την είσοδο του Γιάννη Κωνσταντέλια δευτερόλεπτα πριν το δεύτερο γκολ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα.

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός είχε ένα δυνατό σουτ στο 74’, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κουέστα και στο επόμενο λεπτό από αυτόν, ξεκίνησε η φάση για τη μείωση του σκορ.

Ο Στέφαν Σβαμπ γύρισε στο ύψος του πέναλτι, ο Μπάμπα σούταρε με το δεξί, η μπάλα κόντραρε και στον Οντουμπάτζο για το 2-1.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους, αλλά ο Μιχάλης Παναγίδης άργησε κι ο Κουλιεράκης τον πρόλαβε στο 85, ενώ λίγο αργότερα, ο Κωνσταντέλιας έβγαλε μόνο του, από πλάγια θέση, τον Σάστρε, με τον Ισπανό μπακ να κάνει κακό κοντρόλ και τον Κουέστα να κάνει πολύ γρήγορη έξοδο.

Η κεφαλιά-ψαράκι του Σβαμπ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν άστοχη.

Το σκορ δεν άλλαξε, με τον Άρη να παίρνει μια πολύτιμη νίκη με 2-1.

Κίτρινες: Εμβοντό, Νταρίντα – Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Τάισον.

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Εμβοντό (90’+5’ Ρόουζ), Τζούρασεκ (81’ Ντουκουρέ), Σουλεϊμάνοφ (90’+5’ Ζαμόρα), Νταρίντα, Σαβέριο (81’ Παναγίδης), Μορόν (90’+5’ Φεράρι).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (67’ Σάστρε), Μπάμπα, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μεϊτέ (67’ Σβαμπ), Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ (68’ Α. Ζίβκοβιτς), Τάισον, Μουργκ (55’ Κωνσταντέλιας), Μπράντον (82’ Τζίμας).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ