Copa Africa 2024: Εξασφάλισε μια θέση στα πλέι οφ η Σενεγάλη

Η Σενεγάλη νίκησε το Καμερούν, το Πράσινο Ακρωτήρι με τον Μπεμπέ διέλυσε την Μοζαμβίκη. Η Γουινέα εξασφάλισε την νίκη επί της Γκάμπια την λύτρωσε ο Καμαρά.

Για την 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, η Σενεγάλη νίκησε τον Καμερούν με 3-1. 3-0 νίκησε το σκληρό Πράσινο Ακρωτήριο την Μοζαμβίκη. Η Γουινέα πήρε την νίκη 1-0 την Γκάμπια.

Η Σενεγάλη με τον Σαρ στο 16’ άνοιξε το σκορ, στη συνέχεια το παιχνίδι εξελίχθηκε χωρίς καθαρές ευκαιρίες Οι ομάδες μπήκαν στο ημίχρονο με τη Σενεγάλη να έχει ένα ελάχιστο πλεονέκτημα. Στην επανάληψη η Σενεγάλη διπλασίασε το σκορ στο 71′ με δράστη Ντιάλο. Στα τελευταία λεπτά, το Καμερούν μείωσε τη διαφορά καθώς ο Καστελότο στο 83’ έκανε το 2-1 , επαναφέροντας την ένταση στο ματς. Ωστόσο, ο Σάντιο Μανέ σφράγισε το ματς στις καθυστερήσεις κάνοντας το τελικό 3-1.

Στο πρώτο ημίχρονο η Γουινέα κυριάρχησε ελαφρώς στην κατοχή επί της Γκάμπια και δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες κοντά στην αντίπαλη εστία. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Γουινέα συνέχισε να είναι καλύτερη ομάδα. Στο 70’ ο Καμάρα έδωσε τη Γουινέα το προβάδισμα. Η Γκάμπια απέτυχε να απαντήσει και γνώρισε την ήττα με 1-0.

Με αυτή τη νίκη η Γουινέα εξασφάλισε τους τέσσερις βαθμούς και ανεβαίνει στη δεύτερη θέση του 30ου Ομίλου . Στον τελευταίο γύρο θα αντιμετωπίσει τη Σενεγάλη, ενώ η Γκάμπια θα αναμετρηθεί με το Καμερούν. Οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για την Τρίτη 23 Ιανουαρίου.

Το Πράσινο Ακρωτήρι νίκησε 3-0 την Μοζαμβίκη. Στο 32’ η εκτέλεση φάουλ του Μπεμπε άνοιξε το σκορ. Στο 51’ ο Γκράσα έκανε το 2-0. Στο 69’ ο Πίνα έκανε το τελικό 3-0.

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ