Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο: Επαγγελματική νίκη τετράδας για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε νίκησε την Αρμάνι Μιλάνο και βλέπει την τετράδα της ευρωλίγκας να ανοίγεται μπροστά του.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ την Αρμάνι με 79-62 για την 24η αγωνιστική της ευρωλίγκας, ζευγάρωσε τις νίκες του κόντρα στην Ιταλική ομάδα και έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την τετράδα της διοργάνωσης που δίνει και το πλεονέκτημα της έδρας εν όψει των πλέι-οφ, ενώ ακολουθεί και ματς φωτιά στην Λιθουανία κόντρα στη Ζαλγκίρις.

Στο 15-9 ανέβηκε ο Παναθηναϊκός που πήρε ενέργεια από την άμυνα. Χουάντσο Ερναγκόμεθ και Μάριους Γκριγκόνις ήταν καταλυτικοί στην νίκη των “πρασίνων”, με τους Τζεράια Γκραντ και Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να προσφέρουν πόντους αλλά και ουσία στην ομάδα. Στα αξιοσημείωτα είναι και η επιστροφή του Λούκας Βιλντόζα που μπορεί να μην σκόραρε ωστόσο έδειξε οτι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα με τον τραυματισμό του.

Στο 10-14 έπεσε η Αρμάνι Μιλάνο (8-5 εντός και 2-9 εκτός έδρας), που έχασε κι άλλο έδαφος για την πρώτη δεκάδα και τις θέσεις του Play-In. Υπήρχαν στιγμές που οι Ιταλοί έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα, ήταν αναποτελεσματικοί, έπαιρναν κακές αποφάσεις, έδειξαν να μην έχουν ίχνος χημείας στο παιχνίδι τους, με τον Νίκολα Μίροτιτς να επιστρέφει μετά από δύο μήνες και να είναι μόνος που προβλημάτισε τους γηπεδούχους.

Ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα καθ ολη τη διάρκεια του αγώνα με σημείο κλειδί για την εύκολη νίκη να είναι το δεύτερο δεκάλεπτο όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 44-28 καθηλώνοντας με την άμυνα τους την Αρμάνι. Από εκεί και μετά στο δεύτερο ημίχρονο και με το νερό να έχει μπει στο αυλάκι ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε φτάνοντας εν τέλει στην άνετη νίκη.

Μάριους Γκριγκόνις με 15 πόντους, Ματίας Λεσόρ με 12 με 7 ριμπάουντ, Χουάντσο Ερναγκόμεθ με 12 και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης με 10 ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τον Παναθηναϊκό που πήρε πόντους από όλους σχεδούν τους παίκτες σε μια βραδιά που μπορεί η άμυνα να είχε τον πρώτο λόγο ωστόσο αυτός ο επιθετικός πλουραλισμός άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον Εργκίν Αταμάν.

Το νωθρό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ΑΚΤΟR ανάγκασε τον Εργκίν Αταμάν ν΄ αλλάξει πρόσωπο και να δώσει ώθηση στην ομάδα του. Οι «πράσινοι» μπήκαν μπροστά με 12-6 με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη ν’ αλλάζει τον ρυθμό στην αναμέτρηση δίνοντας λύσεις και στην άμυνα πάνω στον Νέιπιερ.

Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι έφερναν το ματς στον δικό τους ρυθμό με συνέπεια να προηγηθούν με 19-10 στο 9’. Η καλή άμυνα του «τριφυλλιού» και οι λύσεις από τα 6.75 είχαν ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR ν’ ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (29-19) στο 13’ μετά από τρίποντο του Γκριγκόνις.

H είσοδος του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έδωσε μια επιπλέον λύση στον Αταμάν καθώς σημείωσε δέκα πόντους στη δεύτερη περίοδο και οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 42-24 στο 18’. Με οδηγό την εξαιρετική άμυνα ο Παναθηναϊκό είχε τον έλεγχο στο ματς και στο ημίχρονο μπήκε μπροστά με 44-28.

H εικόνα της αναμέτρησης παρέμεινε η ίδια στην επανάληψη με την Αρμάνι Μιλάνο να έχει κάποια ξεσπάσματα αλλά χωρίς ν’ απειλεί ουσιαστικά τους γηπεδούχους. Ο Αταμάν μοίραζε τον χρόνο συμμετοχής και οι γηπεδούχοι πέτυχαν τον στόχο τους χωρίς ν’ ανησυχήσουν περαιτέρω.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιαβόρ, Βίλιους, Κονσταντίνοβς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-16, 44-28, 57-41, 79-62

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 10 (5/5 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Βιλντόσα (0/2 τρίποντα), Μωραΐτης 3 (1), Γκραντ 9 (3/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Ναν 10 (2/13 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Λεσόρ 12 (4/7 δίποντα, 4/8 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 2 λάθη), Αντετοκούνμπο 4, Γκριγκόνις 15 (4/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Ερνανγκόμεθ 12 (2/2 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μήτογλου 4 (2/7 σουτ, 6 ριμπάουντ)

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Μεσίνα): Λο (0/3 σουτ, 3 ασίστ, 2 λάθη), ΜακΓκρούντερ 6 (3/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 0/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Πόιθρες 6 (3/4 δίποντα, 3 ριμπάουντ), Μέλι 4 (2/8 δίποντα), Νέιπιερ 16 (2/3 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 6/7 βολές), Φλακαντόρι, Χολ 7 (3/6 σουτ, 4 ριμπάουντ), Σιλντς 6 (2/9 σουτ), Μίροτιτς 11 (2), Χάινς 6 (3/5 δίποντα, 3 ριμπάουντ), Φόγκτμαν (7 ριμπάουντ)

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ