Euro 2024: Στα νοκ- άουτ η Δανία

Στη δεύτερη θέση Δανία μετά την ισοπαλία με την Σερβία.

Για τον 3ο όμιλο, η Δανία αν και κόλλησε στο ισόπαλο 0-0 με την Σερβία πέρασε στους «16» της διοργάνωσης, αντίθετα οι «αετοί»  αποκλείστηκαν.

Στο πρώτο μέρος η Δανία  είχε τον έλεγχο του ρυθμού  και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 5’ οι τυπικά «γηπεδούχοι» είχαν την πρώτη καλή στιγμή με τον Βιντ. Στο 16΄ ο Μπα πήρε την κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μέλε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στην συνέχεια ήταν σειρά του Έρικσεν  να δοκιμάσει τα αντανακλάστηκα του Ραΐκοβιτς. Στο 23΄ ο Βιντ  άνοιξε το σκορ, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς η μπάλα είχε βγει άουτ πριν βρει δίχτυα ο Δανός.  Το 0-0 συνόδεψε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και στο πρώτο η Δανία είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο 48΄ο Μπα έκανε εντυπωσιακό γύρισμα  ο Μιχαΐλοβιτς απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι Σέρβοι βελτιώθηκαν και απείλησαν με τον Γιόβιτς ο οποίος με την βοήθεια του Βέστεργκαρντ  (αυτογκόλ) άνοιξε το σκορ αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Γιόβιτς.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης  η ομάδα του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς  πάτησε το γκάζι, και στο 81΄ ο Μίτροβιτς δοκίμασε να γράψει το 1-0 με πλασέ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Στο 83΄ οι Σέρβοι ζήτησαν πέναλτι μετά από πέσιμο του Μίτροβιτς (τράβηγμα φανέλας από Μάλε) στην περιοχή, χωρίς όμως αντίκρισμα.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες συμβιβάστηκαν με τη… μοίρα τους, με τους Δανούς πάντως να αποχωρούν με χαμόγελα και να προετοιμάζονται για τα νοκ άουτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Άντερσεν, Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα (77΄ Κρίστιανσεν), Χιούλμαντ (77΄ Ντιλέινι), Χέιμπιεργκ, Μάλε, Έρικσεν (88΄ Πόουλσεν ), Βιντ (46΄ Όλσεν), Χέιλουντ (59΄ Ντόλμπεργκ).

Σερβία (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς): Ραΐκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Μιχαΐλοβιτς (73΄ Μλαντένοβιτς), Ίλιτς (67΄ Βλάχοβιτς), Γκουντέλι (46΄ Γιόβιτς), Α. Ζίβκοβιτς, Σάμαρτζιτς (46΄ Τάντιτς), Λούκιτς (87΄ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Μίτροβιτς

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ