Στίβος: Πρόκριση για Γκούσιν και Φρατζεσκάκη

Πρόκριση για την Τατιάνα Γκούσιν στον τελικό του ύψους και του Χρήστου Φρατζεσκάκη στη σφυροβολία. Δεν τα κατάφεραν Παναγιώτα Δόση (ύψος), Μιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία), Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (100μ).

Η Τατιάνα Γκούσιν ζει την κορυφαία στιγμή της καριέρας της, καθώς προκρίθηκε στον τελικό του άλματος εις ύψος των Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγονται στο Παρίσι. Η Ελληνίδα άλτρια, υπερέβη με την πρώτη προσπάθεια το 1,83μ και το 1,88μ, ενώ απέτυχε στο πρώτο της άλμα στα 1,92 μέτρα. Όμως στην συνέχεια, η Γκούσιν πέρασε το συγκεκριμένο ύψος και συνέχισε στα 1,95 μέτρα, όπου είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Ωστόσο, το επιτυχημένο άλμα στα 1,92 μέτρα ήταν ικανό να δώσει την πρόκριση στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Αντίθετα, η Παναγιώτα Δόση αποκλείσθηκε από τον τελικό του άλματος εις ύψος. Η Ελληνίδα άλτρια, είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο 1.83μ, που ήταν και το ύψος με το οποίο άρχισαν τα άλματα τους οι αθλήτριες, ενώ το όριο πρόκρισης ήταν ένα μέτρο και 97 εκατοστά.

 

Στη σφυροβολία, ο Χρήστος Φρατζεσκάκης πέτυχε σημαντική επιτυχία και προκρίθηκε στον τελικό της σφυροβολίας. Μετά από εξαιρετική εμφάνιση, ο Ελληνας σφυροβολός, ο οποίος αγωνίσθηκε στον δεύτερο προκριματικό όμιλο, είχε καλύτερη βολή στα και είχε καλύτερη βολή στα 75 μέτρα και 53 εκατοστά, ενώ το όριο πρόκρισης ήταν τα 77 μέτρα. Στην πρώτη προσπάθεια, ο Φραντζεσκάκης έστειλε την σφύρα του στα 75,53μ, ενώ ακολούθησαν δύο ρίψεις στα 73,94μ και στα 74,21 μέτρα.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Ο Ελληνας σφυροβολός, αγωνίσθηκε στον πρώτο προκριματικό όμιλο και είχε καλύτερη βολή στα 70.14μ, ενώ το όριο πρόκρισης ήταν τα 77 μέτρα. Η πρώτη προσπάθεια του Αναστασάκη ήταν άκυρη, ενώ ακολούθησαν μία ρίψη στα 70.14μ. και μία άκυρη.  Ο Ελληνας πρωταθλητής, κατέλαβε την 13η θέση στον όμιλο του και έμεινε εκτός συνέχειας, δεδομένου ότι στον τελικό θα συμμετάσχουν 12 αθλητές και από τα δύο γκρουπ.

 

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου αποκλείσθηκε από την συνέχεια των 100 μέτρων. Η Ελληνίδα δρομέας τερμάτισε 4η στην 7η προκριματική σειρά με επίδοση 11 δευτερόλεπτα και 25 εκατοστά, που δεν ήταν αρκετή για να την φέρει στην επόμενη φάση του αγωνίσματος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ