Ρόμα: Απέκτησε τον Αρτέμ Ντόβμπικ

«Ρωμαίος» ο Αρτέμ Ντόβμπικ.

Η Ρόμα έκανε δικό της τον Αρτέμ Ντόβμπικ από την Χιρόνα οι Ιταλοί έδωσαν στον Ισπανικό σύλλογο 34 εκατ. ευρώ συν μπόνους.

Την περσινή χρονιά αγωνίστηκε στην Χιρόνα και κατέγραψε  24 τέρματα και μοιράζοντας 10 ασίστ σε 39 ματς .

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ρόμα είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει τον Αρτέμ Ντόβμπικ στην οικογένεια Giallorossi! Ο σύλλογος κατέληξε σε συμφωνία με τη Χιρόνα για τη μεταγραφή του Ουκρανού σέντερ φορ, ο οποίος έκλεισε τα 27 τον Ιούνιο.

Αριστεροπόδαρος παίκτης ήταν ο πρώτος σκόρερ της La Liga τη σεζόν 2023/24 με 24 γκολ σε 36 αγώνες, ενώ έδωσε επίσης οκτώ επιτυχημένες ασίστ. Αυτοί οι εντυπωσιακοί αριθμοί συνέβαλαν στην ιστορική πρώτη πρόκριση στο Champions League για τον καταλανικό σύλλογο, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στην κορυφαία κατηγορία της Ισπανίας την περασμένη σεζόν.

Ο Ντόβμπικ αγωνίστηκε επίσης στο Euro 2020 και στο Euro 2024 με την εθνική του ομάδα της Ουκρανίας. Με το καθοριστικό γκολ που σημείωσε στις 29 Ιουνίου 2021 στη φάση των 16 εναντίον της Σουηδίας, ο Άρτεμ πήγε τη χώρα του στα προημιτελικά της μεγαλύτερης διεθνούς διοργάνωσης στην Ευρώπη. Το ίδιο γκολ, που ήρθε στον επιπλέον χρόνο μετά από 120 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα, είναι το δεύτερο πιο πρόσφατο γκολ που σημειώθηκε ποτέ στο Euro μετά από αυτό του Σεντούρκ το 2008 (121 λεπτά και ένα δευτερόλεπτο).

Ο Άρτεμ θα φορά τη φανέλα με το νούμερο 11 και θα είναι ο πρώτος Ουκρανός στην ιστορία της Ρόμα που θα παίξει για τον σύλλογο. Η επένδυση της οικογένειας Friedkin έφερε έναν από τους κορυφαίους σκόρερ στη διεθνή σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που ο σύλλογος θα αγοράσει τον πρώτο σκόρερ της προηγούμενης σεζόν σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στον σύλλογο, ούτε καν με τις μεταγραφές μεγάλων ονομάτων όπως ο Μπαλμπο , ο Μπατιστούτα , ο Ντζέκο , ο Μοντέλα, ο Βόλερ  και Βούτσινιτς .

Καλώς ήρθες στη Ρόμα, Άρτεμ!»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ