Ολυμπιακός: Παρουσιάστηκε με δύο πρόσωπα και ηττήθηκε από τη Νότιγχαμ στο φιλικό

Ήττα του Ολυμπιακού στο φιλικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-4 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ σε φιλική αναμέτρηση στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν ασταθείς σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, απόρροια της κόπωσης από την προετοιμασία και τα προηγούμενα φιλικά, αλλά και των δοκιμών σε πρόσωπα στην εκδεκάδα. Ενώ στα τελευταία λεπτά βρήκαν καλύτερα τα πατήματά τους και τελικά μείωσαν.

Σκόρερ των Πειραιωτών ο Ζέλσον Μαρτίνς στο 24’ και στο 78’ και ο Κρίστοφερ Βέλντε στο 89’. Ενώ για τους Άγγλους σκόραραν ο Ράιαν Γέιτς στο 15’ και στο 61’, ο Κρος Γουντ στο 43’ και ο Άντονι Ελάνγκα στο 68’.

Στο φιλικό αυτό, έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά η νέα ερυθρόλευκη φανέλα, της σεζόν κατά την οποία ο Σύλλογος συμπληρώνει τα 100 χρόνια του.

Ενώ πριν την έναρξη του αγώνα, παρουσιάστηκαν σε ένα μίνι τελετουργικό στον αγωνιστικό χώρο, για πρώτη φορά στο «Γ. Καραϊσκάκης» μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού, τα τρόπαια του UEFA Europa Conference League και του UEFA Youth League, που κατέκτησαν η πρώτη ομάδα και η Κ19 αντίστοιχα την περασμένη σεζόν.

Αρχικά, αφού εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο όλη η ομάδα, έφεραν τα τρόπαια οι δύο προπονητές που τα κατέκτησαν, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, συνοδευόμενοι από τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Αφού προβλήθηκε στα μάτριξ του γηπέδου ένα βίντεο-αφιέρωμα στην πορεία και την κατάκτηση των δύο τίτλων, ο Βαγγέλης Μαρινάκης απηύθυνε το εξής μήνυμα: «Φέραμε τα κύπελλα εκεί όπου ανήκουν, στον ναό μας, το “Γ. Καραϊσκάκης”. Από σήμερα ξεκινάμε για νέες περιπέτειες με νέα όνειρα και με νέες προσδοκίες. Είμαστε μια οικογένεια και πάμε για ακόμα μεγαλύτερα τρόπαια. Να είστε καλά, συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους προπονητές μας και περιμένουμε ακόμα περισσότερα, στη Βραζιλία (σ.σ. στο Διηπειρωτικό που θα συμμετάσχει η Κ19), στο πρωτάθλημα και στην ευρωπαϊκή μας πορεία».

Ενώ κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, η Θύρα 7 ζήτησε εν χορώ από τον πρόεδρο των Πειραιωτών την επιστροφή του Ντανιέλ Ποντένσε στο Λιμάνι.

Επόμενη φιλική αναμέτρηση των Πειραιωτών, το Σάββατο 10/8 απέναντι στον Άρη Λεμεσού στην Κύπρο.

Το ματς

Με 4-3-3 ξεκίνησε τον Ολυμπιακό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με τον Τζολάκη στο τέρμα, Κοστίνια, Ρέτσο, Πιρόλα, Αποστολόπουλο στην άμυνα, Στάμενιτς, Έσε, Τσικίνιο στο κέντρο, Ζέλσον Μαρτίνς, Μασούρας στα άκρα και Κωστούλας στην κορυφή.

Στο 9ο λεπτό, ο Σανγκαρέ δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, που έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Τζολάκη.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του φάση στο 11’, όταν ύστερα από σέντρα του Κοστίνια από δεξιά, ο Ζέλσον Μαρτίνς έπιασε μια άστοχη κεφαλιά.

Η Νότιγχαμ προηγήθηκε στο 15’. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Άντερσον, ο Γουντ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Γέιτς τη δεύτερη μέσα στη μικρή περιοχή προλαβαίνοντας τον Στάμενιτς και έκανε το 0-1.

Στο 34’ ο Μασούρας κυνήγησε τη μπάλα, πρόλαβε την έξοδο του Σελς και πλάσαρε ψηλοκρεμαστά από τη γωνία της περιοχής, με τη μπάλα ωστόσο να καταλήγει λίγο άουτ.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση στο 24’. Ο Ζέλσον Μαρτίνς υποδέχθηκε τη μπάλα στα δεξιά από τον Κοστίνια, έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια «αδειάζοντας» τον Μουρίγιο και με φοβερό πλασέ από πλάγια θέση νίκησε τον Σελς ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ωστόσο στο 43’ η Νότιγχαμ πέτυχε δεύτερο γκολ. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ο Τζολάκης έδιωξε με αστάθεια, η μπάλα πήγε στον Γουντ που με γυριστό πλασέ σκόραρε για το 1-2.

Στο 59’ ο Έσε έκανε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Σελς.

Ενώ στο 61’ η Νότιγχαμ πέτυχε το τρίτο της γκολ. Ο Άντερσον εκτέλεσε φάουλ σημαδεύοντας το δοκάρι, ο Γουντ δεν βρήκε καλά τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Γέιτς που με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-3, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Όμως στο 68’ οι Άγγλοι πέτυχαν το τέταρτο γκολ τους. Ο Ελάνγκα πήρε τη μπάλα πέρασε τους Μπακούλα και Αποστολόπουλο και με αριστερό πλασέ νίκησε τον Τζολάκη για το 1-4.

Στο 73’ ο Χάντσον-Οντόι έκανε ατομική ενέργεια, μπήκε από αριστερά, πλάσαρε και ο Τζολάκης μπλόκαρε.

Ενώ ένα λεπτό μετά σε σέντρα του Ορτέγκα από αριστερά, ο Γιάρεμτσουκ έπιασε κεφαλιά που πέρασε άουτ.

Και στο 79’ ο Ολυμπιακός μείωσε. Ζέλσον και Γιάρεμτσουκ συνεργάστηκαν, ο δεύτερος έδωσε αριστερά στον Βέλντε που πλάσαρε με τη μπάλα ύστερα από επαφή του Σελς βρήκε στο δοκάρι. Ακολούθησε τη φάση ο Ζέλσον που σε δύο χρόνους νίκησε τον γκολκίπερ της Νότιγχαμ για το 2-4.

Στο 88’ ο Γέιτς σούταρε από μακριά αλλά άστοχα.

Και στο 89’ ο Ολυμπιακός πέτυχε και το τρίτο του γκολ. Ο Βέλντε πήρε τη μπάλα και μπήκε στην περιοχή από αριστερά, «χόρεψε» την άμυνα, σούταρε από γωνιακή θέση και πέτυχε το 3-4.

Ενώ στο 90’+1’ μετά από σέντρα του Ροντινέι από δεξιά, ο Γιάρεμτσουκ έπιασε κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ.

Στο 90’+3’ ο Ροντινέι σούταρε από μακριά αλλά ήταν άστοχο.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια (70’ Ροντινέι), Ρέτσος, Πιρόλα, Αποστολόπουλος (70’ Ορτέγκα), Στάμενιτς (62’ Μπακούλας), Έσε, Τσικίνιο, Μαρτίνς, Μασούρας,(70’ Γιάρεμτσουκ) Κωστούλας (70’ Βέλντε)

Νότιγχαμ Φόρεστ (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Σελς, Μουρίγιο (83’ Μιλένκοβιτς), Σανγκαρέ (57’ Χάντσον-Οντόι), Γουίλιαμς (83’ Μορέιρα), Άντερσον (72’ Αβονιγί), Γκιμπς-Γουάιτ (57’ Ντανίλο), Γουντ (72’ Σίλβα), Ντομίνγκες (57’ Ελάνγκα), Γέιτς (90’ Άμποτ), Μπολί (76’ Ομομπαμιντέλε), Αΐνα (83’ Τόφολο)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ