Σωτήρης Συλαϊδόπουλος: “Αποδείξαμε γιατί είμαστε αξία πρωταθλητές Ευρώπης”

Οι δηλώσεις του Σωτήρη Συλαΐδόπουλου μετά τον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου Νέων.

Ο προπονητής της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, ανέφερε μετά το τέλος της ιστορικής αναμέτρησης με τη CR Flamengo στο Μαρακανά:

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία και θέλαμε να τη μετατρέψουμε σε ιστορική στιγμή. Για κάποια λεπτά, κάποια δευτερόλεπτα θα μπορούσαμε να τα είχαμε διαχειριστεί, αλλά για εμένα κι αυτό είναι μέσα στο κομμάτι της μάθησης, μέσα στο κομμάτι της διαχείρισης ενός παιχνιδιού. Αυτά τα παιδιά σε αυτή την ηλικία παίζοντας σε ένα τέτοιο γήπεδο, στο Μαρακανά, με μια τέτοια ενέργεια, με τέτοια κερκίδα με χιλιάδες κόσμου, το να έχουμε αυτή την ενέργεια, αυτή την εμφάνιση, αυτή την αυτοπεποίθηση, θεωρώ πως μόνο κερδισμένοι είμαστε. Θεωρώ πως αποδείξαμε γιατί αξία είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Είμαστε πολύ περήφανοι για ό,τι έχουμε καταφέρει. Σίγουρα θέλαμε να φύγουμε με το τρόπαιο, δεν τα καταφέραμε, αλλά δεν αναιρεί τίποτα από αυτό που νιώθουμε για αυτά τα παιδιά και για αυτή την ομάδα. Γιατί για εμένα, πέρα από όλους τους τίτλους, πέρα από όλα τα πρωταθλήματα που έχουμε κατακτήσει, γιατί να μην ξεχνάμε πως αυτή η ομάδα έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Ελλάδας, έχει κατακτήσει το να είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, η παρακαταθήκη που αφήνουν αυτά τα παιδιά στην πρώτη ομάδα είναι οι μεγαλύτεροι τίτλοι.

Όσοι το έζησαν από μέσα μπορούν να καταλάβουν αυτό που λέω. Είναι το γήπεδο και η ενέργεια που έχει, είναι απίστευτη. Είναι ένα γήπεδο που μην ξεχνάτε, έχουν συμβεί απίστευτα γεγονότα. Μεγάλες ομάδες και δεν έχουν σταθεί με αυτό τον τρόπο. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός και η Κ19 εκπροσωπούν επάξια το ελληνικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Θα θέλαμε να έχουμε κατακτήσει το τρόπαιο πραγματικά, γιατί για εμένα και για κάποια παιδιά ίσως να ήταν η τελευταία παράσταση στις αναπτυξιακές ηλικίες. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες φορές σου παίρνει πράγματα. είναι μέρος του ποδοσφαίρου και αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για όλα αυτά που έχω ζήσει ακόμα και γι’ αυτήν την εμπειρία».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ