Λιόν-Ολυμπιακός: Πρεμιέρα με ήττα για τους Πειραιώτες

Την ήττα από τη Λιόν γνώρισε ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του φετινού Europa League.

Με το «αριστερό» ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στο Europa League, καθώς ηττήθηκε από τη Λιόν με 2-0 στη «Groupama Arena» για την 1η αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Οι Κυπελλούχοι του Conference League, στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα τους μετά την κατάκτηση, παρόλο που δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες, αμυντικά δεν στάθηκαν καλά και γνώρισαν την ήττα.

Σκόρερ των Γάλλων ο Ραϊάν Τσερκί στο 65’ και ο Σαΐντ Μπενραχμά στο 71’.

Δοκάρι για τη Λιόν στο 48’ με τον Λακαζέτ, ακυρώθηκε αυτογκόλ του Τσαλέτα-Τσαρ υπέρ του Ολυμπιακού στο 88′.

Επόμενη υποχρέωση για τον Ολυμπιακό, την προσεχή Κυριακή (29/9, 18:00) όπου θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα και ακολούθως την επόμενη Πέμπτη (3/10, 19:45) στο Φάληρο απέναντι στη Μπράγκα για το Europa League.

Το ματς

Με 3-5-2 ξεκίνησε τον Ολυμπιακό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με τον Τζολάκη στο τέρμα, Ρέτσο, Πιρόλα, Κάρμο τριάδα στην άμυνα, Ροντινέι, Ορτέγκα στα άκρα, Γκαρθία εξάρι, Τσικίνιο, Έσε πιο μπροστά, Γιάρεμτσουκ και Ελ Κααμπί στην επίθεση.

Οι Γάλλοι ήταν εκείνοι που πατούσαν καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν βρήκαν γκολ, με τον Ολυμπιακό να έχει κάποιες ευκαιρίες.

Στο 3’ μετά από κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Λακαζέτ, που σούταρε άστοχα.

Στο 12’ ο Σερκί σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει στον Πιρόλα και να καταλήγει κόρνερ.

Στο 21’ ύστερα από ωραία κυκλοφορία, ο Ροντινέι έδωσε στον Τσικίνιο, εκείνος έκανε το γύρισμα, ο Περί έδιωξε ασταθώς και η άμυνα έδιωξε στη συνέχεια.

Στο 26’ ο Νουαμά έβγαλε κάθετη για τον Τολισό, εκείνος από δύσκολη γωνία πλάσαρε, με τον Τζολάκη να το βγάζει.

Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 32’, όταν ο Τσικίνιο έσπασε στον Ροντινέι, εκείνος συνέκλινε, σούταρε με δύναμη με το αριστερό και τον Περί να διώχνει εντυπωσιακά.

Η Λιόν είχε δοκάρι στο 48’. Ο Λακαζέτ πέρασε τον Κάρμο, σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Πιρόλα και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Τζολάκη.

Στο 50’ ο Γκαρθία πέρασε κάθετα στον Ορτέγκα, εκείνος γύρισε για τον Γιάρεμτσουκ, που πλάσαρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στον Ελ Κααμπί.

Στο 59’ ο Τζολάκης μπλόκαρε κεφαλιά του Τολισό.

Ενώ στο 60’ ο Έσε άνοιξε για τον Ροντινέι, εκείνος σέντραρε, αλλά ο Ελ Κααμπί για λίγο δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.

Στο 64’ ο Τολισό σούταρε, με τον Τζολάκη να το βγάζει με τα πόδια.

Και στο 65’ η Λιόν προηγήθηκε. Ο Σερκί μπήκε από δεξιά στην περιοχή και σούταρε «εκτελώντας» τον Τζολάκη για το 1-0.

Στο 70’ μετά από εκτέλεση φάουλ και κακή απομάκρυνση της άμυνας της Λιόν, ο Κωστούλας έπιασε ανάποδο ψαλίδι, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Και στην αντεπίθεση η Λιόν σκόραρε ξανά. Ο Ζαχά έβγαλε κάθετη στον Μπενραχμά, ο οποίος παρά την προσπάθεια του Κάρμο, πλάσαρε για το 2-0.

Στο 88’ ο Τζολάκης έκανε γέμισμα για τον Γουίλιαν, εκείνος σέντραρε και ο Τσαλέτα-Τσαρ στην προσπάθειά του να διώξει με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ωστόσο, ύστερα από υπόδειξη του VAR ο Γουίλιαν ήταν σε θέση οφσάιντ και έτσι το γκολ δεν μέτρησε.

Λιόν (Πιερ Σαζ): Περί, Μέιτλαντ-Νάις, Κλίντον Μάτα, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταλιαφίκο, Μάτιτς (67’ Τέσμαν), Τολισό, Νουαμά (81’ Ντιαβαρά), Τσερκί (67’ Μπενραχμά), Φοφανά (67’ Ζαχά), Λακαζέτ (75’ Μικαουτάτζε)

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρέτσος (83’ Ντόη), Πιρόλα (68’ Στάμενιτς), Κάρμο, Ροντινέι, Έσε, Γκαρθία (68’ Γουίλιαν), Τσικίνιο (83’ Βέλντε), Ορτέγκα, Γιάρεμτσουκ (60’ Κωστούλας), Ελ Κααμπί

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ