Ολυμπιακός-Ατρόμητος: Επέστρεψε στις νίκες με καλή εμφάνιση

Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός, επικρατώντας του Ατρομήτου, πριν από Μπράγκα και Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 τον Ατρόμητο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στις καλές εμφανίσεις, πίεσαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τους Περιστεριώτες και έτσι έφτασαν στα γκολ και στη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι όσες φορές απείλησαν, δεν ανησύχησαν τον Τζολάκη.

Σκόρερ των Πειραιωτών ο Ροντινέι με πέναλτι στο 40’ και ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 74’.

Δύο δοκάρια για τους γηπεδούχους, με τον Ροντινέι στο 52’ και τον Κοστίνια στο 68’.

Έτσι, ο Ολυμπιακός φτάνει τους 13 βαθμούς, με τον Ατρόμητο να παραμένει στους 8.

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» στρέφονται στα δύο πολύ κρίσιμα ματς που ακολουθούν. Αρχικά την Πέμπτη 3/10 (19:45) όπου θα υποδεχθούν τη Μπράγκα για τη 2η αγωνιστική του Europa League. Και στη συνέχεια, την επόμενη Κυριακή 6/10 (20:30) όπου θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα, στο πρώτο φετινό ντέρμπι «αιωνίων».

Από την πλευρά του, ο Ατρόμητος θα υποδεχθεί τον Βόλο το προσεχές Σάββατο (5/10, 18:30) για την επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το ματς

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε τον Ολυμπιακό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με τον Τζολάκη στο τέρμα, Κοστίνια, Ρέτσο, Κάρμο, Αποστολόπουλο στην άμυνα, Στάμενιτς, Μουζακίτη στον άξονα, Ροντινέι, Βέλντε εξτρέμ, Ολιβέιρα σε δημιουργικό ρόλο και Κωστούλα στην κορυφή.

Από την άλλη, ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε με 4-5-1 τον Ατρομητο, με τον Χουτεσιώτη στο τέρμα, Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου στην άμυνα, Τσιγγάρα, Έντερ, Ουεντραόγκο στα χαφ, Ουάρντα, Μπάκου μεσοεπιθετικά και Φαν Βέερτ στην κορυφή.

Στο 3’ ο Ουάρντα βρέθηκε με χώρο από αριστερά, κινήθηκε προς την περιοχή, σούταρε λίγο έξω από αυτή, με τον Τζολάκη να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Στο 4’ ο Ροντινέι σέντραρε από δεξιά, ο Βέλντε κατέβασε για τον Κωστούλα, αλλά ο Χουτεσιώτης έβγαλε την κοντινή κεφαλιά του.

Στο 11’ ύστερα από αντεπίθεση του Ατρομήτου, ο Μπάκου έφυγε μόνος του και σκόραρε, ωστόσο είχε φύγει από αντικανονική θέση και έτσι το γκολ δεν μέτρησε.

Στο 16’ ο Αποστολόπουλος θέλησε να αιφνιδιάσει τον Χουτεσιώτη και σούταρε από αρκετά διαγώνια θέση αριστερά, με τη μπάλα όμως να περνά αόυτ.

Στο 26’ ο Ροντινέι ξεμαρκαρίστηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό, με τον Χουτεσιώτη να το διώχνει σε κόρνερ.

Στο 33’ ο Βέλντε σούταρε από πολύ πλάγια, χωρίς να βρίσκει στόχο. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κοστίνια σούταρε από τα όρια της περιοχής, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι στο 37’. Ο Βέλντε πήγε να διεκδικήσει μια εναέρια μπαλιά, ο Χουτεσιώτης βγήκε και στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έπεσε άτσαλα πάνω στον εξτρέμ του Ολυμπιακού, με τον Παπαπέτρου να δείχνει την άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε στο 40’ ο Ροντινέι νικώντας τον Χουτεσιώτη για το 1-0.

Στο 53’ μετά από γύρισμα του Κωστούλα, η μπάλα στρώθηκε στον Ροντινέι, που σούταρε με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Στο 60’ ο Κοστίνια σούταρε από μακριά με δύναμη, με τον Χουτεσιώτη να πέφτει και να μαζεύει σε δύο χρόνους.

Στο 63’ μετά από κόρνερ και γέμισμα στην περιοχή, ο Ουάρντα έπιασε άστοχη κεφαλιά.

Στο 68’ ο Κοστίνια από δύσκολη γωνία, κοντά στην πλάγια γραμμή, σούταρε, με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να περνά έξω.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο δεύτερο γκολ του στο 75’. Ο Μουζακίτης έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Ελ Κααμπί, εκείνος μπήκε στην περιοχή και αφού «άδειασε» τον Μπρόρσον, πλάσαρε υποδειγματικά τον Χουτεσιώτη για το 2-0.

Στο 78’ ο Ουάρντα γέμισε στην περιοχή, ο Γιουμπιτάνα σούταρε με τον Τζολάκη να αποκρούει, ενώ στη συνέχεια ο Μανσούρ σούταρε άστοχα.

Στο 83’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τσικίνιο σούταρε στην κίνηση με τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει.

Ενώ στο 90’+3’ ο Τσικίνιο βγήκε φάτσα με τον Χουτεσιώτη, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Και λίγο μετά, ο Ελ Κααμπί σέντραρε, για τον Ροντινέι, η προβολή όμως του οποίου ήταν άστοχη.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Αποστολόπουλος (69’ Ορτέγκα), Στάμενιτς (62’ Έσε), Μουζακίτης, Ροντινέι, Βέλντε (46’ Γουίλιαν), Ολιβέιρα (62’ Τσικίνιο), Κωστούλας (69’ Ελ Κααμπί)

Ατρόμητος (Πάμπλο Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου, Τσιγγάρας (71’ Μίχορλ), Έντερ (82’ Καλοσκάμης), Ουεντραόγκο, Ουάρντα, Μπάκου, Φαν Βέερτ (61’ Γιουμπιτάνα)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ