Παναθηναϊκός μπάσκετ: Επιστρέφει στον τόπο του θριάμβου

Από το Βερολίνο, εκεί όπου έραψε το 7ο αστέρι του, ξεκινάει φέτος την ευρωπαϊκή του περιπέτεια στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει εκεί, όπου δοξάστηκε στο Βερολίνο. Ο πρωταθλητής Ευρώπης αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα της νέας Ευρωλίγκας την Άλμπα Βερολίνου και θέλει να ξεκινήσει ιδανικά και με το δεξί την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του.

Η αποστολή της ομάδας βρίσκεται ήδη στο Βερολίνο με τον Αταμάν να υπολογίζει, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, και τον Λορέντζο Μπράουν ο οποίος ακολουθεί τις τελευταίες μέρες το προπονητικό πρόγραμμα και αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής κόντρα στην Άλμπα.

Αντίθετα εκτός προπονήσεων έμεινε ο Κώστας Αντετοκούμπο ο οποίος θα χάσει το ματς της πρεμιέρας ενώ γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να είναι έτοιμος στη συνέχεια.

Για την αναμέτρηση με τη γερμανική ομάδα ο Εργκίν Αταμάν ζήτησε η ομάδα του να παρουσιαστεί σοβαρή, να κάνει το παιχνίδι της και να μην δώσει το δικαίωμα στους αντιπάλους της να πιστέψουν οτι μπορεί να πάρουν εκείνοι το ροζ φύλλο αγώνα.

Πριν την αναχώρηση της αποστολής δηλώσεις έκαναν τόσο ο προπονητής Εργκίν Αταμάν, όσο και ο Μάριους Γκριγκόνις.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας πως «κλείσαμε την EuroLeague την περσινή σεζόν με έναν τίτλο στο Βερολίνο, τώρα ξεκινάμε τη νέα σεζόν με έναν αγώνα στο Βερολίνο. Είμαστε έτοιμοι για τη νέα χρονιά. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές, μπορούν να κερδίσουν κάθε αγώνα. Ειδικά όταν αγωνίζεσαι εκτός έδρας είναι κάτι πολύ επικίνδυνο, οπότε θα προσπαθήσουμε να κάνουμε έναν καλό αγώνα».

Σε ερώτηση για το επίπεδο της Άλμπα απάντησε: «Μπορεί στις προβλέψεις που γίνονται η ALBA Berlin δεν είναι υποψήφια για τα playoffs, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Στην αρχή της σεζόν, ειδικά στο πρώτο κομμάτι της, όλες οι ομάδες παλεύουν για νίκες και “χτίζουν” τον στόχο τους ώστε να προσεγγίσουν τα playoffs. Τα ρόστερ στα χαρτιά είναι διαφορετικά απ’ ότι στο παρκέ. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ήρεμοι γιατί θα παίξουμε εκτός έδρας, να είμαστε επιθετικοί με πειθαρχία. Κάθε αγώνας, ειδικά στην εκκίνηση της σεζόν, είναι επικίνδυνος».

Αναφορικά με την ετοιμότητα του Λορέντζο Μπράουν είπε: «Ο Λορέντζο χθες έκανε προπόνηση με την ομάδα. Ελπίζω πως αυτό θα συμβεί κι απόψε. Πιστεύω πως αν το απόγευμα στην προπόνηση δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, τότε θα τον δούμε στο γήπεδο».

Τέλος, για το πώς κύλησαν οι προπονήσεις του Παναθηναϊκού μετά από το Super Cup είπε: «Δεν είχαμε κάποιο θέμα. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός στο ρόστερ του Ολυμπιακού, το οποίο είναι πολύ καλό. Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι. Χάσαμε το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά για ένα πόντο, κάνοντας πολλά λάθη. Όλοι είδαν πως κι άλλοι έκαναν πολλά λάθη, που μας κόστισαν τέσσερις πόντους».

 

Μάριους Γκριγκόνις: «Στην EuroLeague δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν αντίπαλο»

Από την πλευρά του, ο Μάριους Γκριγκόνις ανέφερε για την εκτός έδρας πρεμιέρα του Παναθηναϊκού: «Είναι πάντα διασκεδαστικό για μένα, ειδικά από την στιγμή που έχω παίξει εκεί (σ.σ.: στο Βερολίνο ως παίκτης της Άλμπα). Θα είναι ωραίο να βρεθώ στην πόλη, να δω γνώριμα πρόσωπα και προφανώς ένα μέρος που την προηγούμενη σεζόν είχε happy end για μας».

Σε ερώτηση αναφορικά με το γεγονός πως η Άλμπα δεν λογίζεται από πολλούς ως ένας ισχυρός αντίπαλος σχολίασε: «Στην EuroLeague δεν μπορείς ποτέ να υποτιμήσεις κάποια ομάδα. Δεν έχει σημασία αν είναι η Άλμπα Βερολίνου ή η Ρεάλ Μαδρίτης

Αναφορικά με τον βαθμό ετοιμότητας του Παναθηναϊκού είπε: «Σε όλη την preseason είχαμε οκτώ με εννιά διαθέσιμους παίκτες, οπότε αυτό (σ.σ.: η ετοιμότητα) είναι κάπως αβέβαιο. Κάναμε ένα σοβαρό παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, προφανώς το γεγονός πως δεν κερδίσαμε δεν είναι καλό για εμάς. Πάμε στο Βερολίνο δίχως να είμαστε στο 100%, αλλά θα φτάσουμε εκεί».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα επηρεάσει την ομάδα το αποτέλεσμα στον τελικό του Super Cup απάντησε: «Όχι! Πιστεύω πως είμαστε μια ομάδα πρωταθλητών. Έχουμε χαρακτήρα ως σύνολο, οπότε μια ήττα δεν μπορεί να μας επηρεάσει».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ