Europa League: Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μπράγκα

Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μπράγκα και πλέον… κοιτάζει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 τη Μπράγκα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Στον πρώτο τους ευρωπαϊκό αγώνα στην έδρα τους ως Κυπελλούχοι του Conference League, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και έφτασαν σε μία εύκολη -όπως αποδείχθηκε- νίκη, πρώτη του για φέτος, παίρνοντας τους πρώτους 3 βαθμούς τους στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δημιουργούσε συνεχώς φάσεις, ενώ όποτε οι Πορτογάλοι του Κάρλος Καρβαλιάλ έβγαιναν στην επίθεση, αναλάμβανε ο Τζολάκης.

Σκόρερ των Πειραιωτών ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 45’ και στο 59’ και ο Σαντιάγκο Έσε στο 53’

Κατάμεστο ήταν το Φαληρικό γήπεδο, με τον κόσμο να δημιουργεί μια καυτή ατμόσφαιρα.

Πλέον, οι Πειραιώτες στρέφονται στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την προσεχή Κυριακή (6/10, 20:30) για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το ματς

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε τον Ολυμπιακό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με τον Τζολάκη στο τέρμα, Κοστίνια, Ρέτσο, Κάρμο, Ορτέγκα στην άμυνα, Έσε, Μουζακίτη στον άξονα, Τσικίνιο πιο μπροστά, Ροντινέι, Μαρτίνς στα άκρα και Ελ Κααμπί στην κορυφή.

Από την άλλη, ο Κάρλος Καρβαλιάλ παρέταξε με 4-3-3 τη Μπράγκα, με τον Ματέους στο τέρμα, Φερέιρα, Νιακατέ, Αρέι-Εμπί, Μαρίν στην άμυνα, Καρβάλιο, Αντρέ Όρτα, Μπρούμα τριάδα στο κέντρο, Γκάμπι Μαρτίνες, Ρικάρντο Όρτα, Φερνάντες επιθετική τριπλέτα.

Στο 5ο λεπτό, ο Μαρτίνς μπήκε στην περιοχή από αριστερά, πλάσαρε, με τον Ελ Κααμπί να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να τη στέλνει στα δίχτυα, ωστόσο ο Πορτογάλος ήταν εκτεθειμένος και έτσι το γκολ δεν μέτρησε.

Στο 6’ ο Μπρούμα εκμεταλλεύτηκε βαθιά μπαλιά, πρόλαβε την έξοδο του Τζολάκη, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του πέρασε άουτ.

Στο 21’ ο Μπρούμα έβγαλε κάθετη πάσα για τον Γκάμπι Μαρτίνες, που πλάσαρε, με τον Τζολάκη να βγαίνει και να μπλοκάρει.

Στο 25’ ο Ροντινέι έκλεψε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε, με τον Ματέους να αποκρούει. Στη συνέχεια της φάσης ο Μαρτίνς σούταρε άστοχα από τη γωνία της μεγάλης περιοχής.

Στο 31’ ο Έσε σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, με τον Ματέους να πέφτει και να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 33’ ύστερα από νέο κόρνερ του Μουζακίτη, η κεφαλιά του Ρέτσου πέρασε εκτός. Αμέσως μετά, ο Ροντινέι γέμισε από δεξιά, ο Ελ Κααμπί έπιασε γυριστή κεφαλιά που μπλόκαρε ο Ματέους.

Στο 38’ μετά από κυκλοφορία της μπάλας από τη Μπράγκα, με τον Μπρούμα και τον Αντρέ Όρτα, αυτός έβγαλε σε καλή θέση τον αδερφό του Ρικάρντο Όρτα, που σούταρε με δύναμη στην κλειστή γωνία, με τον Τζολάκη να κάνει μεγάλη επέμβαση.

Και στο 45’ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε. Μετά από κακό διώξιμο της Πορτογαλικής άμυνας, ο Μαρτίνς κατέβασε εξαιρετικά τη μπάλα, σέρβιρε με το εξωτερικό στον Ελ Κααμπί, ο Μαροκινός πλάσαρε φαλτσαριστά, η μπάλα κόντραρε στον Φερέιρα και κατέληξε στα δίχτυα του Ματέους για το 1-0.

Στην πρώτη μεγάλη στιγμή του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός πέτυχε το δεύτερο γκολ του. Στο 53’ συγκεκριμένα, ο Ροντινέι πήρε τη μπάλα και έφυγε στην κόντρα, γύρισε προς τα μέσα, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Έσε, ο οποίος πλάσαρε και έκανε το 2-0.

Στο 55’ σε νέα επίθεση, ο Τσικίνιο σούταρε από τα όρια της περιοχής, με τη μπάλα να φεύγει λίγο εκτός.

Και στο 59’ ήρθε και το τρίτο γκολ. Ο Ελ Κααμπί πίεσε τον Ματέους αναγκάζοντάς τον σε λάθος, ο (νεοεισελθών) Γουίλιαν έκλεψε και έδωσε με τη μία στον Ροντινέι, εκείνος ξανά στον Μαροκινό που πλάσαρε για το 3-0.

Στο 70’ ο Ρικάρντο Όρτα πρόλαβε την έξοδο του Τζολάκη και πλάσαρε από πολύ πλάγια θέση, με τον Κάρμο να σώζει πάνω στη γραμμή.

Στο 79’ ο Γουίλιαν εκτέλεσε φάουλ, ο Ελ Κααμπί έκανε γυριστή κεφαλιά που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Ενώ στο 84’ ο Ολιβέιρα εκτέλεσε φάουλ, ο Κοστίνια έκανε μια προβολή που πέρασε λίγο άουτ.

Από την άλλη, στο 86’ ο Ρικάρντο Όρτα έκανε κεφαλιά που μπλόκαρε ο Τζολάκης.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος (73’ Ντόη), Κάρμο (80’ Πιρόλα), Ορτέγκα, Έσε, Μουζακίτης, Τσικίνιο (58’ Γουίλιαν), Ροντινέι (80’ Μασούρας), Μαρτίνς (73’ Ολιβέιρα), Ελ Κααμπί

Μπράγκα (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Φερέιρα, Νιακατέ, Αρέι-Εμπί, Μαρίν (68’ Ρόγκερ Φερνάντες), Καρβάλιο (46’ Γκόρμπι), Αντρέ Όρτα (68’ Βίκτορ Γκόμες), Μπρούμα, Γκάμπι Μαρτίνες (46’ Γκάρμπι), Ρικάρντο Όρτα, Ρομπέρτο Φερνάντες (68’ Ελ Ουαζανί)

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ