Ολυμπιακός-Λεβαδειακός: Νέο σοκ για τους Πειραιώτες και ισοπαλία…

Ο Λεβαδειακός σόκαρε τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας – Στρέφονται στη Μάλμε οι Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός έπεσε θύμα έκπληξης (και) από τον Λεβαδειακό μένοντας στο 2-2 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ακόμη μια γκέλα στο Φάληρο, μετά από εκείνη με τον Παναιτωλικό πριν από 35 μέρες, με τον Λεβαδειακό να είναι αυτή τη φορά η ομάδα που τους στερεί άλλους 2 βαθμούς. Ενώ ήδη υπάρχει το 0-0 της προηγούμενης αγωνιστικής (πριν 2 εβδομάδες) με τον Παναθηναϊκό.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 2-0, με τον ο Τσικίνιο στο 2’ και τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 21’ με πέναλτι. Ωστόσο οι Βοιωτοί αρχικά μείωσαν με τον Άλεν Όζμπολτ στο 45’+1’ με πέναλτι και ισοφάρισαν στο 57’ με τον Γιάννη Γιαννιώτα.

Έτσι, ο Ολυμπιακός πηγαίνει στους 15 βαθμούς, με τον Λεβαδειακό να φτάνει τους 5.

Πλέον, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στρέφεται στον αγώνα της Πέμπτης με τη Μάλμε στη Σουηδία για την 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League (24/10, 22:00).

Πριν την έναρξη του αγώνα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός βράβευσε τους Ολυμπιονίκες του Παρισιού, Απόστολο Χρήστου (ασημένιο στα 200μ ύπτιο στην κολύμβηση) και Εμμανουήλ Καραλή (χάλκινο στο άλμα επί κοντώ), οι οποίοι ανήκουν στο δυναμικό του Συλλόγου. Ενώ πριν τη σέντρα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Το ματς

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε τον Ολυμπιακό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με τον Τζολάκη στο τέρμα, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα στην άμυνα, , Έσε, Μουζακίτη στον άξονα, Μασούρα, Τσικίνιο, Βέλντε μεσοεπιθετικά και Ελ Κααμπί στην κορυφή.

Μόλις 70 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη, ο Κάρμο έκανε βαθιά μπαλιά για τον Βέλντε, αυτός με κεφαλιά κατέβασε στον Τσικίνιο, ο οποίος με εξαιρετικό σκαφτό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Μάλιστα, αρχικά ο δεύτερος βοηθός σήκωσε τη σημαία, ύστερα από υπόδειξη του VAR, το γκολ μέτρησε.

Στο 12’ ύστερα από σέντρα του Μασουρα από δεξιά, ο Ελ Κααμπί έπιασε κεφαλιά με τον Γκροφ να πέφτει και να αποκρούει με δυσκολία.

Στο 17’ μετά από σέντρα του Ορτέγκα, η μπάλα εν τέλει έφτασε στον Μασούρα που σούταρε από το ημικύκλιο αλλά πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 20’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Ο Τσικίνιο εκτέλεσε φάουλ, ο Ντόη έπιασε κεφαλιά και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Παπαδόπουλου, με τον Τσιμεντερίδη να δείχνει τη λευκή βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελ Κααμπί στο 21’ νικώντας τον Γκροφ για το 2-0.

Στο 25’ ο Τσικίνιο εκτέλεσε νέο φάουλ, με το Μασούρα να σουτάρει από πλάγια, με τον Γκροφ να αποκρούει. Ένα λεπτό μετά, ο Ροντινέι σέντραρε, ο Κάρμο έδωσε με το κεφάλι στον Ελ Κααμπί και ο Μαροκινός με νέα κεφαλιά αστόχησε.

Στο 32’ ο Μουζακίτης σούταρε άστοχα μετά από στρώσιμο του Τσικίνιο.

Ο Λεβαδειακός, αφού ο Νίκος Παπαδόπουλος προχώρησε σε διπλή αλλαγή, στο 37’ έκανε την πρώτη του ευκαιρία με το γύρισμα του Τσάπρα και τη μπάλα να κινείται παράλληλα με την εστία και να περνά εκτός.

Στο 43’ μετά από βαθιά μπαλιά του Τσόκαι, ο Γιαννιώτας βγήκε φάτσα με τον Τζολάκη, πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 45’ ο Λεβαδειακός κέρδισε και εκείνος πέναλτι. Ο Ζίνι μπήκε στην περιοχή από αριστερά, με τον Ντόη να τον μαρκάρει και τον διαιτητή να καταλογίζει την παράβαση. Το εκτέλεσε στο 45’+1’ ο Όζμπολτ μειώνοντας σε 2-1.

Στο 54’ ο Βέλντε κινήθηκε στα όρια της περιοχής, σούταρε αλλά ο Γκροφ μπλόκαρε.

Και στο 57’ ο Λεβαδειακός έφτασε στην ισοφάριση. Ο Πεντρόσο σένταρρε από αριστερά, ο Γιαννιώτας με κεφαλιά-ψαράκι από πλάγια θέση νίκησε τον Τζολάκη και έκανε το 2-2.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-4-2 περνώντας τον Ανδρούτσο δεξιά και τον Κωστούλα δίπλα από τον Ελ Κααμπί.

Ο Θανάσης Ανδρούτσος στο 64’ λίγο μετά την είσοδό του έκανε ένα φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό από το όριο της περιοχής, με τον Γκροφ να μπλοκάρει.

Στο 74’ ο Μασούρας σέντραρε από αριστερά, ο Ελ Κααμπί έπιασε την κεφαλιά αλλά πέρασε λίγο άουτ.

Στο 90’+2΄ο Γκροφ απέκρουσε σουτ του Γιάρεμτσουκ έξω από την περιοχή.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (73’ Κοστίνια), Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε (73’ Γκαρθία), Μουζακίτης, Μασούρας (85’ Gi;aremtsoyk), Τσικίνιο (63’ Ανδρούτσος), Βέλντε (63’ Κωστούλας), Ελ Κααμπί

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Λαμαράνα, Παπαδόπουλος (36’ Κάτρης), Πλέγας (36’ Ζίνι), Ρομέρο, Τσόκαι, Λιάγκας, Πεντρόσο, Γιαννιώτας (62’ Ρόμο), Τσάπρας, Όζμπολτ (78’ Βήχος)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ