Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ο Άρης πανηγύρισε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού
Ο Άρης επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 22η αγωνιστική της Super League.
Τα γκολ των Σαβέριο (43’) και Μορόν (50’) ήταν αυτά που έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη και την έφεραν στο -3 από τον τέταρτο ΠΑΟΚ. Παράλληλα, η ομάδα του Ρουί Βιτόρια βρίσκεται στο -5 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.
Ο αγώνας:
Από το 25ο λεπτό κι έπειτα, οι δυο ομάδες βρήκαν ρυθμό. Από γύρισμα του Μεντίλ, ο Μορόν πρόλαβε να πλασάρει, αλλά ο Ίνγκι Ίνγκασον έβαλε την προβολή στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Στο επόμενο λεπτό, το δυνατό σουτ του Άνταμ Τσέριν έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Χουλιάν Κουέστα. Οι φάσεις συνέχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη μπροστά στις δυο εστίες.
Από σέντρα του Τζούρισιτς, ο Τετέ έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά από πλάγια θέση στο 27’, για να χρειαστεί η δύσκολη επέμβαση του Λοντίγκιν δευτερόλεπτα αργότερα, στο κλέψιμο και δυνατό σουτ του Χοσέ Σιφουέντες.
Ακόμη πιο δύσκολη ήταν η απόκρουση του Ρώσου τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού στο 32’, με τον Σαβέριο να ολοκληρώνει με πλασέ την ατομική του ενέργεια.
Στο 40’, η ωραία συνεργασία των φιλοξενούμενων από τα δεξιά, έφερε το συρτό σουτ του Φίλιπ Τζούρισιτς, το οποίο στην αριστερή του γωνιά απέκρουσε ο Κουέστα, για να φτάσουμε στο 1-0. Ο Σαβέριο, σε μία κίνηση που θύμισε τη φάση του 32’, αυτή τη φορά πλάσαρε σωστά και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Λοντίγκιν, ανοίγοντας το σκορ στο 43ο λεπτό.
Με γκολ για τον Άρη τελείωσε το πρώτο μέρος, με γκολ για τον Άρη ξεκίνησε το δεύτερο. Ο Μορόν «χόρεψε» τον Πάλμερ-Μπράουν, ο οποίος ανέτρεψε εντός περιοχής τον Ισπανό φορ. Ο Μορόν ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 2-0 στο 50’, με το 13ο φετινό του τέρμα στη Super League.
Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στην εστία του Κουέστα. Αντίθετα, οι «κίτρινοι» απείλησαν με το δυνατό σουτ του Μάρτιν Μοντόγια στο 72’, για να ακολουθήσει αυτό του Νεμάνια Μαξίμοβιτς στην αγκαλιά του Κουέστα δύο λεπτά αργότερα. Στις καθυστερήσεις, μάλιστα, στην αντεπίθεση βγήκαν τέσσερις έναντι τριών ωστόσο η επιλογή του Μορόν ήταν η χειρότερη δυνατή.
Κίτρινες: Νταρίντα, Μοντόγια, Σπίκιτς – Μαξίμοβιτς.
ΑΡΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κουέστα, Μεντίλ, Βέλεθ, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Νταρίντα (90’+3’ Πάρντο), Μόντσου, Σιφουέντες, Σαβέριο (87’ Φετφατζίδης), Σπίκιτς (65’ Σίστο), Μορόν (90’+3’ Σαμόρα).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρουί Βιτόρια): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (46’ Κώτσιρας), Ιωαννίδης, Ουναϊ, Τετέ (75’ Λημνιός), Πάλμερ-Μπράουν, Ίνγκασον, Τσέριν (62’ Γερεμέγιεφ), Μαξίμοβιτς, Τζούρισιτς (75’ Λημνιός), Μλαντένοβιτς (83’ Μπακασέτας).