Φινάλε πρωταθλητή για τον Ολυμπιακό με νίκη επί του Παναθηναϊκού και στόχο πλέον το νταμπλ!
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 0-1 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ στο ματς της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, που ήταν και αυτό με το οποίο «έπεσε η αυλαία» του φετινού πρωταθλήματος.
Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν το φετινό πρωτάθλημα επιστρέφοντας στο θρόνο τους, με μια νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου. Σε ένα ματς που ναι μεν δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, ωστόσο πάντα μια νίκη σε τέτοια ντέρμπι είναι σημαντική. Ενώ πλέον στοχεύουν στην κατάκτηση του Κυπέλλου, και συνεπώς του νταμπλ.
Σκόρερ των Πειραιωτών ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 60’ με πέναλτι.
Μάλιστα για τον Μαροκινό είναι το πρώτο του γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό
Ενώ ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τη φετινή σεζόν χωρίς να γνωρίσει την ήττα από τους «πράσινους». Καθώς έχει 3 νίκες (στα δύο ματς των πλέι οφ, 4-2 στο Φάληρο και το σημερινό 0-1, αλλά και το 1-0 στο “Καραϊσκάκη” για το Κύπελλο), και 3 ισοπαλίες (το 0-0 και το 1-1 σε ΟΑΚΑ και “Καραϊσκάκη” αντίστοιχα για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και το 1-1 στο Μαρούσι για το Κύπελλο). Επίσης, νικά τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας στο ΟΑΚΑ (συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ, όχι γενικά εκτός έδρας/στη Λεωφόρο) για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2018-19 όπου είχε επικρατήσει 0-1 (με το ματς να διακόπτεται).
Έτσι, ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει το φετινό πρωτάθλημα ως πρωταθλητής, με 75 βαθμούς. Στο +16 από τον 2ο Παναθηναϊκό που ολοκλήρωσε στους 59.
Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον στρέφονται στον τελικό του Κυπέλλου το προσεχές Σάββατο (17/8, 20:00) απέναντι στον ΟΦΗ, πάλι στο ΟΑΚΑ, όπου θα διεκδικήσουν το νταμπλ.
Πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε ο Κάρλος Ζέκα ο οποίος αποχωρεί από την ενεργό δράση. Ενώ στο ημίχρονο έκανε την εμφάνισή της η ομάδα βόλεϊ ανδρών των «πρασίνων» που κατέκτησε το πρωτάθλημα.
Το ματς
Με 4-3-3 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ρουί Βιτόρια, με τον Ντραγκόφσκι στο τέρμα, Βαγιαννίδη, Ίνγκασον, Πάλμερ-Μπράουν, Μλαντένοβιτς στην άμυνα, Τσέριν, Ουναΐ, Μαξίμοβιτς στο κέντρο, Τετέ, Λημνιός, Σφιντέρσκι επιθετική τριπλέτα.
Ενώ ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-4-2, με τον Τζολάκη στο τέρμα, Κοστίνια, Μπιανκόν, Πιρόλα, Ορτέγκα στην άμυνα, Γκαρθία, Μουζακίτη στον άξονα, Τσικίνιο, Πάλμα στα πλάγια, Γιάρεμτσουκ και Ελ Κααμπί στην επίθεση.
Στο 11’ ο Ουναΐ έβγαλε κάθετη για τον Σφιντέρσκι, εκείνος πλάσαρε με δυσκολία, η μπάλα βρήκε στον Πιρόλα και ο Τζολάκης μπλόκαρε.
Στο 23’ ο Βαγιαννίδης έκανε γύρισμα από δεξιά, ο Σφιντέρσκι πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε στον Μπιανκόν και κατέληξε κόρνερ.
Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο 32’ όταν ο Γκαρθία σούταρε από μακριά, με τον Ντραγκόφσκι να πέφτει και να αποκρούει με δυσκολία.
Ενώ στο 33’ από πλευράς γηπεδούχων ο Ουναΐ σούταρε από μακριά, με τον Τζολάκη να κάνει δύσκολη απόκρουση με το ένα χέρι.
Στο 42’ ο Βαγιαννίδης γέμισε από δεξιά, ο Πιρόλα δεν έδιωξε καλά, στρώνοντας ουσιαστικά στον Ουναΐ, ο οποίος σούταρε με τη μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια.
Στο 51’ ο Σφιντέρσκι σούταρε, από πλάγια, με τον Κοστίνια να παρεμβαίνει και να διώχνει σε κόρνερ.
Ενώ στο 56’ ο Τετέ σούταρε από δεξιά, με τον Τζολάκη να διώχνει σε κόρνερ.
Και στο 57’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Ο Γιάρεμτσουκ μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Ίνγκασον. Παρόλο που αρχικά ο Τρεϊμάνις έδειξε να συνεχιστεί το ματς, ειδοποιήθηκε από το VAR και πήγε να δει τη φάση, δείχνοντας τελικώς τη λευκή βούλα.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελ Κααμπί στο 60’ νικώντας τον Ντραγκόφσκι για το 0-1. Μάλιστα, ο Μαροκινός σκοράρει για πρώτη φορά απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Στο 70’ ο Τσικίνιο εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας των «πράσινων», μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Γιάρεμτσουκ, εκείνος γύρισε το σώμα του και έστρωσε στον Ελ Κααμπί στο όριο της περιοχής, εκείνος σούταρε με τον Ντραγκόφσκι να διώχνει.
Στο 76’ ο Γιάρεμτσουκ σούταρε, με τον Ντραγκόφσκι να μπλικάρει.
Στο 78’ πέρασαν στο ματς ο Ζέκα στο τελευταίο ματς της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ο Μάγκνουσον που επιστρέφει ύστερα από πολύμηνη απουσία λόγω του τραυματισμού του.
Στο 85’ ο Σφιντέρσκι κινήθηκε από δεξιά, γύρισε για τον Γερεμέγεφ που σούταρε, με τον Τζολάκη να διώχνει με το κεφάλι (!) σε κόρνερ.
Ενώ στο 87’ ο Μουζακίτης έκανε μακρινό σουτ με τον Ντραγόφσκι να μπλοκάρει.
Παναθηναϊκός (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (78’ Κώτσιρας), Ίνγκασον, Πάλμερ-Μπράουν (78’ Μάγκνουσον), Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Ουναΐ Μαξίμοβιτς (78’ Ζέκα), Τετέ, Λημνιός (68’ Γερεμέγεφ), Σφιντέρσκι
Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Μπιανκόν, Πιρόλα, Ορτέγκα (61’ Μπρούνο), Γκαρθία (61’ Έσε), Μουζακίτης, Τσικίνιο (86’ Στάμενιτς), Πάλμα (61’ Ροντινέι), Γιάρεμτσουκ (86’ Παπακανέλλος), Ελ Κααμπί