Μπασκόνια-Παναθηναϊκός: “Πράσινος” τρομοκράτης ο Ναν

Ο Κέντρικ Ναν τρομοκράτησε τη Βιτόρια και ο Παναθηναϊκός πέρασε από από τη Φερνάντο Μπουέσα Αρένα.

Ο Παναθηναϊκός με καλάθι του Ναν ακριβώς στη λήξη της αναμέτρησης νίκησε 86-84 την Μπασκόνια στη Βιτόρια για την τρίτη αγωνιστική της ευρωλίγκας και επιστρέφει στην Αθήνα με τη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση.

O Κέντρικ Ναν ήταν συγκλονιστικός πέτυχε 30 πόντους(9/13 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 3/3 βολές, 7 ριμπάουντ) και ήταν πάλι το Α και το Ω στην επίθεση του Παναθηναϊκού.  Από κοντά και οι Οσμάν με 20 πόντους σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό και Χουάντσο με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από την Μπασκόνια στην μεγάλυτερη διάρκεια του αγώνα φτάνοντας να προηγηθεί στις αρχές της 4ης περιόδου ακόμα και με 15 πόντους διαφορά(73-58) ενώ ένα λεπτό περίπου πριν το τέλος είχε μια διαφορά 7 πόντων. Η Μπασκόνια προσπάθησε να αντιδράσει κατάφερε να ισοφαρίσει σε 84-84 με τον Ναν όμως να έχει τον τελευταίο λόγο και να δίνει την εκτός έδρας  νίκη ,μετά από 3123 μέρες, στην ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε γιατί ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, η άμυνα του καθήλωσε στο μηδέν τον Χάουαρντ ενώ με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν έκανε εύκολα λάθη και δεν έχασε και πολλά αμυντικά ριμπάουντ.

Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού στα ριμπάουντ, στην εκκίνηση του αγώνα, του επέτρεψε να προηγηθεί με 7-16 στο 7΄ και να ολοκληρώσει την πρώτη περίοδο στο +6 (14-20), με τους Ναν και Όσμαν να οδηγούν την επίθεση, έχοντας από 7 πόντους.

Ο Τούρκος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, φτάνοντας τους 13 πόντους στο 13΄ και χαρίζοντας διψήφια διαφορά (19-30), ενώ με εύστοχες βολές του Ρογκαβόπουλου το σκορ διαμορφώθηκε στο 19-32 (15΄), που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη διαφορά υπέρ του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος. Παρόλα αυτά, η Μπασκόνια αντέδρασε και κατάφερε να μειώσει σε 34-37 λίγο πριν την ανάπαυλα, με τον Χουάντσο να δίνει τελικά λύσεις και να κλείνει το ημίχρονο στο 36-42.

Οι Βάσκοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο, τρέχοντας ένα γρήγορο 7-0 σερί στα πρώτα 70 δευτερόλεπτα, το οποίο τους έφερε για πρώτη φορά μπροστά (43-42). Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν έχασε την ψυχραιμία του, βρήκε ρυθμό και ανέκτησε το προβάδισμα, φτάνοντας ξανά σε διψήφια διαφορά (45-55 στο 26΄). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το «τριφύλλι» να έχει προβάδισμα 15 πόντων (56-71), με τον Ναν να έχει ήδη 22 πόντους και τον Όσμαν να τον ακολουθεί με 20.

Παρά τη διαφορά, η Μπασκόνια δεν τα παράτησε. Με ένα επιμέρους σκορ 15-5 μέχρι το 35’45”, κατάφερε να μειώσει σε 71-76, βάζοντας πίεση στον Παναθηναϊκό. Όμως, ο Ναν μίλησε ξανά με δύο κρίσιμα καλάθια για το 73-80, ενώ ο Γκραντ, ο οποίος είχε μείνει «άποντος» ως τότε, πέτυχε τους πρώτους του πόντους 2’08” πριν από τη λήξη (73-82). Η Μπασκόνια πλησίασε ξανά (78-82) με καλάθι του Χάουαρντ και τρίποντο του Ντιάλο (81-84).

Ο Ρογκαβόπουλος δεν κατάφερε να σφραγίσει τη νίκη του Παναθηναϊκού και η Μπασκόνια κατάφερε μετά από φάουλ του Γκραντ που έστειλε τον Φόρεστ να ισοφαρίσει σε 84-84, αφού ο τελευταίος ευστόχησε στην πρώτη, αστόχησε στη δεύτερη, αλλά πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το 84-84. Με 5΄΄ να μένουν για τη λήξη του αγώνα, η μπάλα πέρασε στα σίγουρα χέρια του Ναν, ο οποίος με δύο παίκτες πάνω του ευστόχησε στην εκπνοή για το τελικό 84-86.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιαβόρ, Καρντούμ, Τσέλικ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-20, 36-42, 56-71, 84-86

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Γκαλμπιάτι): Χάουαρντ (0/4 τρίποντα, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα), Ντιακιτέ 6 (3 λάθη), Νόουελ 11 (1/8 τρίποντα, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα), Ντιάλο 15 (1/1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 3 λάθη), Κούρουτς 7 (4 ριμπάουντ), Σεντεκέρσκις 10 (2/4 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Λουγουαγού-Καμπαρό 16 (2), Σπανιόλο 1, Φόρεστ 15 (1/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ντιοπ 3 (3 ριμπάουντ), Σάμανιτς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Σορτς 5 (3 ασίστ), Όσμαν 20 (5/7 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 1/2 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 5 λάθη), Χολμς 4, Σλούκας 2, Ρογκαβόπουλος 2, Σαμοντούροβ, Γκραντ 2 (2 ασίστ, 3 λάθη), Ναν 30 (9/13 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 3/3 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 λάθη), Γκριγκόνις, Ερναγκόμεθ 15 (2/5 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 2 λάθη), Μήτογλου 6 (3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος), Γιούρτσεβεν (7 ριμπάουντ)

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ