Ολυμπιακός: Λύγισε και ηττήθηκε από την Εφές

Την ήττα από την Αναντολού Εφές γνώρισε ο Ολυμπιακός.

Δύο 24ωρα μετά τη νίκη στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αναντολού Εφές και ηττήθηκε 78-82 στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός, που αγωνίστηκε και πάλι χωρίς τους τραυματίες Εβάν Φουρνιέ, Τόμας Γουόκαπ, Κίναν Έβανς, Σακίλ ΜακΚίσκικ, μπήκε με το πόδι στο «γκάζι» στο ματς. Καλάθι και φάουλ του Σάσα Βεζένκοφ και 3/3 τρίποντα του Τάιλερ Ντόρσεϊ διαμόρφωσαν το 12-2 (3′). Η Εφές, όμως, είχε απάντηση. Εκμεταλλεύτηκε λάθη και βιαστικές επιλογές των Πειραιωτών και με 10-0 σερί προσπέρασε (14-15). Η «ερυθρόλευκη» άμυνα δεν είχε την απαιτούμενη ενέργεια, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να «χτυπούν» από τα 6.75. Ο Άλεκ Πίτερς «απάντησε» κρατώντας τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ με 3/3 από την περιφέρεια, μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου (25-28).

Ο Τάισον Γουόρντ από τα 6.75 έφερε το παιχνιδι στα ίσα (28-28) στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά χωρίς σκληράδα στην άμυνα η Εφές «έτρεξε» επιμέρους 7-1 και πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ. Γουόρντ και Αντετοκούνμπο συνεργάστηκαν ωραία για το 31-35 (12′), αλλά η Εφές παίζοντας με περισσότερη ενέργεια, πήρε τα ριμπάουντ, ανανεώσε επιθέσεις και προηγήθηκε με +10 (31-41). Όταν ο Ολυμπιακός ανέβασε την ένταση στην άμυνα, με τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου να δίνει τον ρυθμό, έτρεξε δικό της 11-0 και προσπέρασε (42-41, 17′). Ο Φρανκ Νιλικίνα προσέφερε λύσεις στην επίθεση, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τέσσερις διαδοχικούς πόντους του Σάσα Βεζένκοφ για το «ερυθρόλευκο» +3 (51-48).

Με τον Τάισον Γουόρντ να τρέχει όλο το γήπεδο και να γράφει το 53-48, τον Φρανκ Νιλικίνα να κλέβει και να τελειώνει τη φάση, ο Ολυμπιακός έφτασε στο +7 (57-50, 23′). Η Εφές με επιμέρους 2-11 προσπέρασε, αλλά με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, οι Πειραιώτες απάντησαν και με τρίποντο του Άλεκ Πίτερς πήραν προβάδισμα 6π. (67-61). Χαμένα τρίποντα του Ολυμπιακού στις τελευταίες κατοχές έφεραν 6-0 των φιλοξενούμενων για το σκορ περιόδου: 67-67.

Η Εφές πήρε την πρωτοπορία στην αρχή της τελευταίας περίοδου, όμως ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα. Ο Τάισον Γουόρντ έδωσε ενέργεια στην άμυνα και λύσεις επιθετικά. Ο Αμερικανός «τάισε» τον Ντόντα Χολ, όπως και ο Φρανκ Νιλικίνα λίγο αργότερα, με το «ερυθρόλευκο» 7-0 να διαμορφώνει ο Άλεκ Πίτερς από τα 6.75 (73-70). Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι τέλους, με τον Γουόρντ να πασάρει στον Χολ για το εντυπωσιακό κάρφωμα του τελευταίου (76-74), αλλά την Εφές να βρίσκει ένα μεγάλο τρίποντο και να προσπερνά στο τελευταίο λεπτό. Ο Φρανκ Νιλικίνα με προσωπική ενέργεια «έγραψε» το 78-77, ο Ολυμπιακός όμως δε βρήκε σκορ και βρέθηκε στο -3 14″ πριν το τέλος, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο 78-82.

Δεκάλεπτα: 25-28, 51-48, 67-67, 78-82

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ