Βασίλης Σπέρτος στο Kingsport.gr: «Έχουμε μεγαλώσει σαν ομάδα – Θα βελτιώσουμε πράγματα στη συνέχεια»

Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπέρτου στο Kingsport.gr μετά το φιλικό της Εθνικής Γυναικών απέναντι στη Μολδαβία.

Η Εθνική Γυναικών αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 σε φιλική αναμέτρηση με τη Νορβηγία.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της «γαλανόλευκης» Βασίλης Σπέρτος, μίλησε στο Kingsport.gr για τον σημερινό αγώνα, τα στοιχεία της ομάδας και τη συνέχεια.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Σπέρτου στο Kingsport.gr:

Μετά το σημερινό παιχνίδι κόντρα στη Μολδαβία, ποιες είναι οι εντυπώσεις; Υπάρχει μια γλυκόπικρη γεύση, υπό την έννοια ότι θα μπορούσε να έρθει η νίκη αυτή τελικά δεν ήρθε

«Για εμάς δεν είναι γλυκόπικρη η γεύση, είναι αποτέλεσμα ότι έχουμε μεγαλώσει σαν οργανισμός, έχουμε μεγαλώσει σαν ομάδα. Είναι μαθήματα τα οποία είναι προτιμότερο να τα παίρνουμε στα φιλικά παιχνίδια και όχι στα επίσημα. Μπήκαν μέσα κορίτσια να παίξουν, τα οποία τα πιστεύουμε γιατί έχουμε 26 παίκτριες και θεωρούμε ότι και οι 26 πρέπει να μπουν μέσα να παίζουν και να αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι αξίζουν να βρίσκονται στην ομάδα. Είναι δεδομένο ότι δεν είχαμε ρυθμό και δεν είχαμε ομοιογένεια και χημεία στο πρώτο ημίχρονο και μέχρι το 55’-60’, αλλά είναι κάτι το οποίο το περιμέναμε. Είδαμε όμως πολλά πράγματα τα οποία θα τα κρατήσουμε και κάποια ακόμα τα οποία θα βελτιώσουμε για τη συνέχεια της πορείας μας».

Το σημερινό φιλικό παιχνίδι είναι ακόμα μια πιστοποίηση ότι το κλίμα της μίξης του ταλέντου και της εμπειρίας φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα.

«Εντάξει εμείς έχουμε ξεκινήσει μια πορεία τώρα γύρω στους 7-8 μήνες και με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας είχαμε πει ότι θα πάει η Εθνική Ομάδα σε ανανέωση. Θεωρούμε ότι αυτό το μείγμα έχει αρχίσει και αποδίδει ήδη στα επίσημα παιχνίδια με αυτά τα αποτελέσματα. Και η εικόνα είναι πολύ καλή και στο παιχνίδι το σημερινό, εμείς θα κρατήσουμε πάρα πολύ τη διάθεση των κοριτσιών, τον τρόπο που προσπάθησαν τις βασικές μας αρχές να τις αποτυπώσουν και στον αγωνιστικό χώρο. Και θα προχωρήσουμε με γνώμονα ότι μια ομάδα που πρέπει να είναι δεμένη και σαν οικογένεια, μόνο μπροστά μπορεί να πάει».

Η συνέχεια;

Τα κορίτσια θα πάνε τώρα στις ομάδες τους, έχουν παιχνίδια πολύ σημαντικά για τις ομάδες τους. Εμείς περιμένουμε ξανά αρχές Ιουνίου που θα γίνουν οι κλήσεις για το παιχνίδι με την Γεωργία και ενδεχομένως κάποιο φιλικό που θα γίνει. Αλλά είναι πολύ σημαντικό για εμάς να είμαστε υγιείς και να κλείσουμε τη χρονιά με νίκη στη Γεωργία και μετά να κοιτάξουμε τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (σ.σ τα play offs) από τον Οκτώβρη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ