Ώρα τελικών και “σειρά” αιωνίων ντέρμπι

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα ριχτούν στην μάχη των τελικών του πρωταθλήματος (στις 21:00), με φόντο το πολυπόθητο τρόπαιο.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλει να κλείσει τη χρονιά διατηρώντας τα εγχώρια σκήπτρα της, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση της 4ης Euroleague.

Από την άλλη πλευρά, ο Κυπελλούχος Ελλάδας Παναθηναϊκός θέλει να “απαντήσει” μετά την απογοήτευση του αποκλεισμού από το Final Four της Αθήνας και να κλείσει τη χρονιά με τον πολύ σημαντικό τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος.

Οι “ερυθρόλευκοι” είναι αήττητοι φέτος στο πρωτάθλημα και ποντάρουν στο πλεονέκτημα έδρας, έχοντας ήδη ανακοινώσει sold out στο Game 1 και στο Game 3. Ο ασταθής Παναθηναϊκός θέλει να ξεκινήσει με μια εκτός έδρας νίκη για να πάρει αυτός το πλεονέκτημα έδρας, όπως το έκανε κόντρα στη Βαλένθια στα playoffs της Euroleague, έστω και αν δεν κατάφερε να το αξιοποιήσει τελικά.

Και οι δύο μονομάχοι θα παίξουν λαβωμένοι, ο μεν Ολυμπιακός δεδομένα χωρίς τον Ντόρσεϊ, ο δε Παναθηναϊκός πιθανότατα χωρίς τον Ρογκαβόπουλο και ίσως χωρίς τον Σλούκα, που δεν προπονήθηκε ούτε χθες.

Κόντρα στη συνήθεια του Εργκιν Αταμάν να κρατάει τους παίκτες του στο ξενοδοχείο μόνο μετά το τελευταίο ξεμούδιασμα ανήμερα κάθε αγώνα, οι «πράσινοι» θα απομονώνονται από την παραμονή των παιχνιδιών σε όλη τη διάρκεια των τελικών, σε μια προσπάθεια να μείνουν απολύτως συγκεντρωμένοι στον στόχο τους.

Ο Παναθηναϊκός έκανε αλλαγή στην οκτάδα των ξένων, επιλέγοντας τον Φαρίντ αντί του Γκριγκόνις. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός αφαίρεσε από την οκτάδα των ξένων τον Μόντε Μόρις και τον αντικατέστησε με τον Κόρι Τζόζεφ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ