Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Πράσινη πρωτιά στο “Π. Γιαννακόπουλος” με νίκη κόντρα σε έναν δυνατό ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον πολύ μαχητικό ΠΑΟΚ και κατέκτησε το φετινό “Π. Γιαννακόπουλος”. Θετικά αμυντικά μηνύματα εν όψει της νέας σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός σε ένα ματς που θύμιζε κανονική σεζόν και όχι φιλικό προετοιμασίας νίκησε με 87-81 τον ΠΑΟΚ στο Telecom Center του ΟΑΚΑ και κατέκτησε το φετινό τουρνουά “Π. Γιαννακόπουλος”. Η άμυνα ήταν εκείνη που έδωσε την νίκη στους “Πράσινους” στέλνοντας μυνήματα εν όψει της νέας σεζόν που ξεκινάει την επόμενη βδομάδα.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπες το ερχόμενο Σάββατο στο δεύτερο ημιτελικό του Super Cup του ΕΣΑΚΕ.

Ο Σιλβέν Φρανσίκο ήταν ο πρώτος σκόρερ για το τριφύλλι με 17 πόντους (2/7 τρίποντα), 5 ασίστ, 3 λάθη, ενώ double-double με 14 πόντους, 10 ριμπάουντ πέτυχε ο Ματίας Λεσόρ. Πολύ καλός και ο Ίζακ Μπόνγκα με 14 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ. Πολύ χρήσιμος και στις δύο πλευρές του παρκέ ο Λευτέρης Μαντζούκας, ιδίως στις τελευταίες φάσεις.

Από πλευράς ηττημένων ο Τζέντι Όσμαν είχε 16 πόντους (3/7 τρίποντα), 7 ριμπάουντ κόντρα στην μέχρι πριν 2 μήνες ομάδα του με τον Μάρκους Φόστερ να ακολουθεί με  15 πόντους (2/5 τρίποντα).

Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε από τα πρώτα λεπτά ότι το αήττητο σερί των επτά αγώνων στην προετοιμασία του δεν ήταν τυχαίο. Με τους Όσμαν, Ομορούγι, Χάτζινς, Χουγκάζ και Φόστερ στην αρχική πεντάδα, οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν τις δυσκολίες των «πράσινων» απέναντι στην οργανωμένη άμυνα και προηγήθηκαν 13-7.

Η είσοδος των Φρανσίσκο, Μπάντιο και Μπόνγκα, σε συνδυασμό με την παρουσία των Ερνανγκόμεθ και Λεσόρ, έδωσε διαφορετική διάσταση στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Το επιμέρους 21-8 ανέτρεψε τα δεδομένα, με το «τριφύλλι» να κλείνει την πρώτη περίοδο πίσω στο σκορ με 21-19 και να περνά μπροστά με 28-26 στις αρχές της δεύτερης.

Ο Φρανσίσκο αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους γηπεδούχους, ολοκληρώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 13 πόντους, ενώ από την πλευρά του ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Φόστερ (9π.) και Καλάθης (7π., 4ρ.). Στο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός προηγούνταν 43-41.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, οι «πράσινοι» έφτασαν στο +8 (49-41), όμως η συνέχεια ανήκε στους φιλοξενούμενους. Μετά το τάιμ άουτ του Τρινκιέρι, ο ΠΑΟΚ απάντησε με σερί 10-0, το οποίο διευρύνθηκε σε επιμέρους σκορ 16-2, για να διαμορφωθεί το 51-57. Ο Όσμαν ανέβασε αισθητά την απόδοσή του και έδωσε σημαντικές λύσεις στην επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, αντέδρασε ξανά και έκλεισε την τρίτη περίοδο μπροστά με 61-60, προμηνύοντας ένα φινάλε χωρίς περιθώρια χαλάρωσης.

Στην τελευταία περίοδο, τα διαδοχικά τρίποντα του ΠΑΟΚ τον διατήρησαν σε θέση οδηγού και στο 72-77, όμως το «τριφύλλι» επέστρεψε για ακόμη μία φορά. Με 2:20 να απομένουν, ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα με 80-79. Ο Φόστερ απάντησε για το 80-81, αλλά οι «πράσινοι» είχαν τον τελευταίο λόγο.

Τρίποντο του Μπάντιο και δύο εύστοχες βολές του Μαντζούκα έφεραν το 85-81 στα 32” πριν από τη λήξη, με τον Παναθηναϊκό να διαχειρίζεται στη συνέχεια το προβάδισμά του και να φτάνει στο τελικό 87-81.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρίζικ, Ράτσις, Τσάλιτς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-21, 43-41, 61-60, 87-81

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Καλαϊτζάκης 3 (1), Φρανσίσκο 17 (2/8 τρίποντα, 5 ασίστ, 3 λάθη), Μπάντιο 12 (3/7 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη), Γκραντ 5 (1/1 τρίποντο, 6 ασίστ, 3 λάθη), Λεσόρ 14 (10 ριμπάουντ), Γιαμπουσέλε 9 (2/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μπόνγκα 14 (2/3 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Ερνανγκόμεθ (3 ριμπάουντ), Μήτογλου 3, Μαντζούκας 10 (1/1 δίποντο, 2/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ)

ΠΑΟΚ (Τρινκιέρι):  Μήτρου-Λόνγκ 10 (1/5 τρίποντα), Όσμαν 16 (3/8 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 1/2 βολές, 7 ριμπάουντ), Αλεξάντερ 7 (3 ριμπάουντ, 2 μπλοκ), Χουγκάζ 3 (1/2 τρίοποντα, 5 ριμπάουντ), Ομορούγι 2, Χάτζινς 11 (2/5 τρίποντα, 6 ασίστ, 2 λάθη), Φόστερ 15 (2/5 τρίποντα), Περσίδης, Φίλλιος, Μουρ 10 (6 ριμπάουντ), Καλάθης 7 (1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη)

Αυτή ήταν η πέμπτη κατάκτηση του τουρνουά από τον Παναθηναϊκό με την Αρμάνι Μιλάνο να έχει δύο και την Παρτίζαν μία.

Η «Χρυσή Βίβλος» των τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

2018 Παναθηναϊκός
2019 Αρμάνι Μιλάνο
2021 Παναθηναϊκός
2022 Αρμάνι Μιλάνο
2023 Παναθηναϊκός
2024 Παρτιζάν
2025 Παναθηναϊκός
2026 Παναθηναϊκός

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ