Και επίσημα στην Νταλιάν Γιφάνγκ ο Ράφα Μπενίτεθ

Ο Ράφα Μπενίτεθ θα προπονεί στην Κίνα από τη νέα σεζόν, καθώς η Νταλιάν Γιφάνγκ απέσπασε την υπογραφή του Ισπανού, πρώην τεχνικού της Νιούκαστλ.

Όλες οι ενδείξεις σύγκλιναν στη μετακίνηση του 59χρονου έμπειρου κόουτς στην Κίνα, με εκκωφαντικό ποσό για έναν προπονητή. Μιλάμε για ετήσιες αποδοχές ύψους 12 εκατ. λιρών, χρήματα που σίγουρα δε θα μπορούσε να βρει από ομάδες βεληνεκούς Νιούκαστλ.

Βαδίζοντας στο να προσθέσει έξι… δεκαετίες στην “πλάτη”, καθώς διανύει το εξηκοστό έτος της ηλικίας του, ο Μπενίτεθ “ζύγισε” τις επιλογές του και αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο για Κίνα, ύστερα από τρεις πετυχημένες σεζόν στο Σαιντ Τζέιμς Παρκ και με ένα θαυμάσιο βιογραφικό.

Ξεκινώντας το 1993 απ’ τη β’ ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, προπόνησε πολύ μεγάλα κλαμπ όπως Ίντερ, Νάπολι, Τσέλσι, Λίβερπουλ και φυσικά την κανονική ομάδα της Ρεάλ, τη “βασίλισσα” της Ευρώπης. Κατέκτησε πολλούς τίτλους εκ των οποίων το αξιομνημόνευτο νταμπλ (πρωτάθλημα και UEFA Cup)  με τη Βαλένθια το 2004, αλλά και Champions League με τη Λίβερπουλ την αμέσως επόμενη χρονιά.

Τώρα θα κληθεί να αναλάβει το πρότζεκτ της Νταλιάν, η οποία είναι 10η στην Super League της Κίνας, έξι βαθμούς πάνω απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού, έπειτα από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Στη διαθεσή του θα έχει και παίκτες με θητεία σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως ο Εμάνουελ Μπόατενγκ, ο Καράσκο και ο Χάμσικ.  Με τον τελευταίο μάλιστα, είχε συνεργαστεί για δύο χρόνια (2013-15) στη Νάπολι, όπου μαζί κατέκτησαν ένα Κύπελλο κι ένα Σούπερ Καπ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ